Μιλουτίνοφ: «Με διαμόρφωσαν οι Σπανούλης και Πρίντεζης!» (vid)

Αντωνία Σπανού
Μιλουτίνοφ: «Με διαμόρφωσαν οι Σπανούλης και Πρίντεζης!» (vid)
Η Euroleague κάνει focus στον Νίκολα Μιλουτίνοφ και εκείνος μιλάει για όλη την πορεία του, μέχρι την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, για πρώτη φορά, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό και η Euroleague, επέλεξε να κάνει focus πάνω του. Ο Σέρβος ψηλός μίλησε για τους «ερυθρόλευκους», όσα έζησε, αλλά και την ΤΣΣΚΑ και την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στην Μόσχα.

Αναλυτικά:

«Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν 7 ή 8 ετών. Οι γονείς μου προσπάθησαν να με πάρουν από τους δρόμους και να μου δείξουν τον χώρο του αθλητισμού. Και ερωτεύτηκα το μπάσκετ.

Ήμουν στην Παρτιζάν, στο Βελιγράδι, ήταν το μεγαλύτερο κλαμπ στην Σερβία και σήμαινε πολλά για εμένα να παίξω γι' αυτή την ομάδα. Ήταν μεγάλο βήμα όταν ξεκίνησα να παίζω στην Euroleague, ήταν μεγάλη εμπειρία και μου άρεσε.

Είχα 5 σπουδαία χρόνια στον Ολυμπιακό, ακόμα έχω πολλούς φίλους στην ομάδα, έχω σπουδαίες αναμνήσεις από την Ελλάδα και η Αθήνα πάντα θα είναι η πόλη μου και πάντα θα αγαπώ να επιστρέφω. Έμαθα πολλά από παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης, μάθαινα κάθε μέρα, τους άκουγα και με διαμόρφωσαν.

Η ΤΣΣΚΑ έχει πάντα υψηλούς στόχους και πάνε πάντα γι' αυτούς. Θέλω να κερδίσω, θέλω να πάρω την Euroleague, που ακόμα δεν το έχω κάνει, οπότε αυτό μου δίνει κίνητρο. Θέλω να δουλεύω πιο σκληρά, να πετύχω αυτό τον στόχο. Η πίεση είναι κάτι που όλοι έχουμε συνηθίσει στις ζωές μας. Όπου κι αν είσαι, υπάρχει πίεση.

Μου αρέσει να παίρνω ριμπάουντ, νιώθω καλά και αυτό μου δίνει κίνητρο. Προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου στην σωστή θέση, να δω που θα πάει η μπάλα. Μερικές φορές είμαι σωστός, μερικές όχι, αλλά για την ώρα πάει καλά.

Με βοήθησαν, με έβαλαν στον χάρτη, μου έδωσαν μια ευκαιρία να παίξω στο πιο υψηλό επίπεδο στην Euroleague, με πίστεψαν από την πρώτη ημέρα. Τους είμαι ευγνώμον και πάντα θα είμαι στο πλευρό τους.

Ήταν δύσκολο να φύγω και να αποχωριστώ από την Αθήνα. Δεν δυσκολεύτηκα να αποφασίσω που θέλω να πάω, αλλά ήταν δύσκολο να αφήσω την πόλη και όλους τους φίλους μου. Αλλά ευτυχώς ήρθα εδώ στην Μόσχα, πιθανότατα την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και είναι τιμή μου, είμαι ευλογημένος και χαρούμενος που είμαι μέρος της ομάδας ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.