Παπαπέτρου Vs Λούτσιτς: Το απόλυτο «ματς απ» στο ΟΑΚΑ! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παπαπέτρου Vs Λούτσιτς: Το απόλυτο «ματς απ» στο ΟΑΚΑ! (vids)
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου και στο κλειστό του ΟΑΚΑ θα κοντραριστούν δύο από τα καλύτερα «τριάρια» της φετινής EuroLeague.

Λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενο ότι ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα έβγαινε μπροστά τη φετινή σεζόν, θα είχε περισσότερες ευθύνες και θα προσπαθούσε να κάνει την διαφορά για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Όμως οι εμφανίσεις του Βλάντιμιρ Λούτσιτς στην Μπάγερν Μονάχου, προκαλούν, αν μη τι άλλο, ευχάριστη έκπληξη.

Μπορεί στις προηγούμενες συναντήσεις των δύο σμολ φόργουορντ τα φώτα της δημοσιότητας να έπεφταν πάνω σε διαφορετικά «ζευγάρια» εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, αλλά αυτή τη φορά είναι εκείνοι οι οποίοι αναμένεται να επωμιστούν το μεγαλύτερο βάρος των ομάδων τους. Βάσει αριθμών και γενικής παρουσίας στην πρώτη στροφή της EuroLeague, είναι το «ματς απ» που θα κλέψει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Μέχρι στιγμής ο Ιωάννης Παπαπέτρου διανύει την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του. Ύστερα από επτά ματς στην φετινή διοργάνωση (σ.σ. έχει απουσιάσει μόνο από το παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ) ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μετράει κατά μέσο όρο 13 πόντους έχοντας 52% στα δίποντα (27/52) 69% στις βολές (13/19) αλλά και το χειρότερο ποσοστο στα τρίποντα στα 8 χρόνια που βρίσκεται στα παρκέ της EuroLeague με μόλις 23% και 8/35 σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα. Επιπλέον μαζεύει 5,1 ριμπάουντ, μοιράζει 2,1 ασίστ, κλέβει μια φορά τη μπάλα σε κάθε ματς ενώ το PIR του φτάνει στις 11,4 μονάδες ανά 32:30 λεπτά!

Μόνο σε ένα ματς έχει μείνει σε μονοψήφιο αριθμό πόντων και δη στην αναμέτρηση της Βαρκελώνης όταν είχε 8 πόντους με 3/9 εντός παιδιάς. Συνολικά, το πιο «γεμάτο» παιχνίδι του ήταν στη Βαλένθια, όταν και «έγραψε» στην στατιστική του 11 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, έχοντας το καλύτερο PIR της σεζόν με 20 μονάδες, δύο περισσότερες από την πρεμιέρα κόντρα στην Χίμκι (16π., 8ριμπ., 3ασ.)

Επιπλέον έχει πάρει τις περισσότερες προσπάθειες (106) από οποιονδήποτε άλλον συμπαίκτη του (ακολουθεί ο Νέντοβιτς με 101), έχει τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής (227:18), αλλά έχει σκοράρει μόνο από 12 ασίστ συμπαικτών του. Κάτι που σημαίνει ότι οι εύστοχες προσπάθειές του προέρχονται, κυρίως, από προσωπικές ενέργειες.

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΛΟΥΤΣΙΤΣ

Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η κατάληξη της σεζόν για την Μπάγερν Μονάχου και το αν θα συνεχίσει τη εκπληκτική της πορεία στην EuroLeague, αλλά ο Βλάντιμιρ Λούτσιτς θα έχει να θυμάται για πολλά χρόνια την φετινή εκκίνηση. Τόσο για την ομάδα του, όσο -και πολύ περισσότερο- για τον ίδιο. Ο Σέρβος φόργουορντ διανύει την 8η σεζόν της καριέρας του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και ποτέ άλλοτε δεν παρουσιάστηκε τόσο αποτελεσματικός και τόσο κομβικός για την ομάδα του.

Μπορεί τη σεζόν 2012-13 να αποτελούσε το πρώτο βιολί της Παρτίζαν με 13,7 πόντους και 4,8 ριμπάουντ αλλά τότε οι Σέρβοι (σ.σ. με Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς και Μιλουτίνοφ στο ρόστερ!) αλλά η ομάδα του είχε μόλις δύο νίκες σε σύνολο 10 αγώνων. Φέτος τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Η Μπάγερν έχει 7-3 ρεκόρ ύστερα από 10 παιχνίδια και έχει «πατήσει» γερά στην πρώτη τετράδα της κατάταξης. Και αυτό το οφείλει σε μεγάλο βαθμό, αν όχι στον μεγαλύτερο, στον Βλάντιμιρ Λούτσιτς, ο οποίος πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του.

Συγκεκριμένα μετράει 14,3 πόντους κατά μέσο όρο έχοντας εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας με σχεδόν 67% στα δίποντα (16/24), 54% στα τρίποντα (21/39) και 91% στις βολές (48/53). Αν υπήρχε βραβείο για τον πιο βελτιωμένο παίκτη, ο Λούτσιτς θα το έπαιρνε με... κλειστά τα μάτια, παρά το γεγονός ότι χρειάστηκε να κλείσει τα 31 του χρόνια προκειμένου να πραγματοποιήσει την breakout season του. Επιπλέον ύστερα από 10 ματς, έχει επίσης 4,9 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ ανά 28:38 λεπτά συμμετοχής ενώ το Player Index Rating αγγίζει και τις 20 μονάδες (19,5) κατά μέσο όρο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος έκανε ρεκόρ καριέρας με 26 πόντους απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτός έδρας ενώ στο ξεκίνημα της σεζόν έχει πετύχει άλλα τρία ρεκόρ καριέρας στο PIR (35 κόντρα στη Βαλένθια), στα αμυντικά ριμπάουντ (8 με την Εφές) αλλά και στα συνολικά ριμπάουντ (9 κόντρα και πάλι στην Εφές). Μάλιστα είναι και παίκτης... οικονομία καθώς είναι 3ος στις περισσότερες προσπάθειες στην Μπάγερν πίσω από τους Μπόλντγουιν και Ρέινολντς ενώ το ποσοστό της αποτελεσματικότητάς του φαίνεται από το γεγονός ότι έχει δώσει 134 πόντους σε σύνολο 84 κατοχών που έχει ξοδέψει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.