Μιλουτίνοφ - Ταβάρες: Η μάχη των γιγάντων (vids)

Μιλουτίνοφ - Ταβάρες: Η μάχη των γιγάντων (vids)
Η Euroleague Greece με αφορμή το ματς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Ρεάλ Μαδρίτης σχολιάζει όσα κάνουν φέτος οι Μιλουτίνοφ και Ταβάρες.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης και στο παρκέ θα βρεθούν αντιμέτωποι πολλοί σπουδαίοι παίκτες.

Η αλήθεια είναι όμως πως το match up του Νίκολα Μιλουτίνοφ με τον Έντι Ταβάρες είναι αυτό που κλέβει λίγο περισσότερο την «παράσταση».

Η φετινή διοργάνωση φαίνεται να κάνει μία στροφή στους 7 footers οι οποίοι ίσως να γίνονται ξανά της μόδας. Πλέον αρκετές ομάδες διαθέτουν έναν «γίγαντα» στο ρόστερ τους και μένει να δούμε αν είναι απλά ένα σημείο των καιρών λόγω του κορονοϊού ή αν όντως επανέρχεται η ανάγκη για έναν 7 footer (παίκτης με ύψος τουλάχιστον 213 εκατοστά) σε κάθε ομάδα.

ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟΣ «ΜΙΛΟΥ» ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο Σέρβος σέντερ έχασε έδαφος στο ξεκίνημα της σεζόν αφού βρέθηκε θετικός στην πανδημία και μάλιστα την πέρασε και… βαριά. Ο Δημήτρης Ιτούδης τον έριξε στο παρκέ ενώ δεν ήταν 100% έτοιμος και δεν βοηθούσε όσο μπορούσε.

Εδώ και δύο εβδομάδες πάντως παίζει εξαιρετικά και θυμίζει σε όλους γιατί τον πληρώνει τόσο αδρά ο Βατούτιν.

Ο Μιλουτίνοφ γενικά φέτος προσφέρει 6.9 πόντους με 73.9% στα δίποντα και 5.6 ριμπάουντ.

Στα τελευταία 3 ματς πάντως μέσο όρο 11 πόντους με 13/16 δίποντα και 7 ριμπάουντ.

ΦΟΒΗΤΡΟ Ο ΤΑΒΑΡΕΣ

Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι έχει εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή της προσπάθειας που κάνει η Ρεάλ Μαδρίτης. Βασικός και αναντικατάστατος αφού χάρη σε αυτόν, ο Πάμπλο Λάσο έχει έναν τερματοφύλακα στο πίσω μέρος του παρκέ.

Ο Έντι Ταβάρες στην φετινή Euroleague αγωνίζεται 21:57 για λογαριασμό της ομάδας του προσφέροντας 10.3 πόντους με 75.9% στα δίποντα, 6 ριμπάουντ και 1.3 κοψίματα.

Αυτό το οποίο δεν περιγράφει κανένα στατιστικό είναι η άμυνά του και πόσα σουτ αντιπάλων αλλοιώνει. Όχι απαραίτητα ακουμπώντας την μπάλα αλλά υποχρεώνοντας τον επιθετικό να αλλάξει εντελώς την καμπύλη της μπάλας στο σουτ του.