H Μπαρτσελόνα «στραγγαλίζει» στην άμυνα και περιμένει τον Ολυμπιακό!

H Μπαρτσελόνα «στραγγαλίζει» στην άμυνα και περιμένει τον Ολυμπιακό!
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους λατρεύει την άμυνα. Και η Μπαρτσελόνα (του) έχει αρχίζει να αποκτά αυτή τη φιλοσοφία. Τρία ματς, τρία αμυντικά σεμινάρια. Και ο Ολυμπιακός είναι ο επόμενος αντίπαλος...

Το στιγμιότυπο είναι χαρακτηριστικό. Η Μπαρτσελόνα προηγείται με διαφορά 17 πόντων της Φενερμπαχτσέ. Οι Τούρκοι προλαβαίνουν να βρουν σκορ σε σκάρτα τρία δευτερόλεπτα. Στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αυτό δεν άρεσε. Το βλέμμα του μπορούσε να διαπεράσει και τον πλέον... σκληρόπετσο. Το χρώμα στο πρόσωπό του άλλαξε. Σας θυμίζει κάποιον;

Ο Λιθουανός προπονητής γνωρίζει ότι όλα ξεκινούν από την άμυνα. Το έμαθε σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε. Το εφάρμοσε και στη δική του Ζαλγκίρις, με επιτυχία. Όταν η άμυνα δουλεύει, η επίθεση είναι πιο εύκολη.

Και στα τρία τελευταία παιχνίδια (σε EuroLeague και ACB) οι Καταλανοί είναι υπόδειγμα. Κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου δέχτηκαν 67 πόντους. Η Φενερμπαχτσέ των 25 λαθών αρκέστηκε στους 55. Ενώ η Μπέτις, στο πρωτάθλημα, σημείωσε 53 πόντους! Αυτό σημαίνει πως η άμυνα της Μπάρτσα δέχεται 53.3 πόντους ανά ματς!

Όσο για την επίθεση; Το σύνολο φτάνει στους 282 πόντους! Δηλαδή μέσος όρος 94 πόντους...

Και μέσα σε όλα αυτά, η Μπαρτσελόνα... σφύζει από δημιουργία: 31 ασίστ κόντρα στην Άλμπα, 27 απέναντι στη Φενέρ και 16 με αντίπαλο την Μπέτις.