Σαντ-Ρος: Ο αρνητικός συντελεστής και η επίδραση που ακόμα αγνοείται

Σαντ-Ρος: Ο αρνητικός συντελεστής και η επίδραση που ακόμα αγνοείται

Γιώργος Κούβαρης
Σαντ-Ρος: Ο αρνητικός συντελεστής και η επίδραση που ακόμα αγνοείται
Μέχρι στιγμής ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος μοιάζει να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό παίζοντας ως πλέι μέικερ και αυτό στοιχίζει τόσο στον ίδιο όσο και συνολικά στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Η αλήθεια είναι ότι όταν αποκτήθηκε ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος, η πρώτη σκέψη που έκαναν όλοι αφορούσε τις αμυντικές του αρετές και το πόσο επιδραστικός μπορεί να αποδειχθεί όσον αφορά τον συγκεκριμένο τομέα.

Άλλωστε από τη στιγμή που στόχος των «πρασίνων» για τη θέση του πλέι μέικερ ήταν αρχικά ο Λορέντζο Μπράουν και στη συνέχεια ο Νίκολας Λαπροβίτολα, ο Κουβανός γκαρντ/φόργουορντ υπολογίζονταν πρωτίστως για το «τρία» και το «δύο» και κατά δεύτερο λόγο για τον «άσο» ως ένας παίκτης που θα μπορούσε να βοηθήσει και να αποδειχθεί χρήσιμος γι' αυτήν την θέση.

Όμως από τη στιγμή που «ναυάγησαν» όλες οι υποθέσεις, ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος βρέθηκε να κρατάει την «πράσινη» μπαγκέτα της οργάνωσης και να μοιάζει με... ακυβέρνητο καράβι σε αχαρτογράφητα νερά. Κακά τα ψέματα, αλλά παρά τις φιλότιμες -αν μη τι άλλο- προσπάθειές του, δεν είναι πλέι μέικερ. Και αυτό επιδρά πολλές φορές αρνητικά. Τόσο όσον αφορά την προσωπική του απόδοση, όσο και όσον αφορά την ομαδική λειτουργία.

Και μαντέψτε: Στο ματς που ενήργησε περισσότερο ως πλέι μέικερ, χωρίς να πάρει προσπάθειες από τα μαλλιά, ο Παναθηναϊκός νίκησε. Άλλωστε ήταν και το μοναδικό παιχνίδι από τα τέσσερα που έχει αγωνιστεί που ο συντελεστής στο +/- ήταν θετικό. Στα υπόλοιπα τρία ματς με Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν αρνητικός!

Συγκεκριμένα: Απέναντι στη Φενέρ όπου ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει στο ΟΑΚΑ είχε +6. Κόντρα στον Ολυμπιακό είχε -10 απέναντι στην Μπαρτσελόνα -9 και τώρα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το +/- του ήταν -7.

Τα 0/8 σουτ ήταν αποκαρδιωτικά (όχι επειδή αστοχούσε, αλλά επειδή επέμενε να πάρει αυτά τα σουτ που του έδινε η ΤΣΣΚΑ) και αυτό αποτυπώθηκε από ένα ακόμα στατιστικό στοιχείο. Ο Σαντ-Ρος σε σύνολο 24 πόντων που επιχείρησε να σημειώσει, πέτυχε μόλις 4 (όλοι με βολές), όπερ και σημαίνει ότι το True Shooting Ratio ήταν μόλις στο 16,7! Δηλαδή το ποσοστό των πόντων που σκόραρε σε σχέση με αυτών που επιχείρησε.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και κόντρα στον Ολυμπιακό με 5 πόντους έχοντας προσπαθήσει να πετύχει 20 πόντους (25% το True Shooting Ratio) ενώ αναλογικά η καλύτερή του επίδοση ήταν απέναντι σε Φενέρμπαχτσε με 6 πόντους σε αναλογία 9 πόντων (66,7%). Δηλαδή το ματς με τις λιγότερες προσπάθειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κουβανός είχε 4/8 τρίποντα απέναντι στην Μπαρτσελόνα και... 0/11 στα τρία υπόλοιπα ματς, ενώ στην στατιστική του μετράει συνολικά 9/30 εντός παιδιάς στα τέσσερα ματς που έχει αγωνιστεί.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.