Χίμκι - Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-89: Ντόρσεϊ λαμπρός την οδηγεί! (vids & pics)

Χίμκι - Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-89: Ντόρσεϊ λαμπρός την οδηγεί! (vids & pics)
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ με 26 πόντους και 8/13 τρίποντα, οδήγησε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2-3) στη νίκη απέναντι στη Χίμκι (0-5) και τον Αλεξέι Σβεντ που σταμάτησε στους 32 πόντους!

Στις λεπτομέρειες... Αυτή τη φορά η Μακάμπι Τελ Αβίβ νίκησε στις λεπτομέρειες. Δεν ηττήθηκε, όπως στα προηγούμενα τρία παιχνίδια της.

Ακόμη και αν χρειάστηκε η διαδικασία της παράτασης και ένα χαμένο σουτ τριών πόντων του ηγέτη της Χίμκι, Αλεξέι Σβεντ στη λήξη της κανονικής διάρκειας.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και η Μακάμπι δεν μπορούσαν να χάσουν αυτό το ματς. Πόσο μάλλον με αυτόν τον Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Ο γκαρντ της Μακάμπι έκανε... όργια στο παρκέ. Μέτρησε 8/13 σουτ τριών πόντων και κράτησε ζωντανή την ομάδα του, όταν η Χίμκι επιχειρούσε να πάρει την πρώτη νίκη της σεζόν. Ένα από τα τρίποντά του έστειλε το ματς στην παράταση!

Το ματς

Στην αρχή ήταν κακό. Μπόλικα χαμένα σουτ και ατομικές προσπάθειες δίχως ουσία. Όταν η μπάλα άρχισε να... ζεματάει, όλα άλλαξαν.

Η Χίμκι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 58-53, αλλά με ένα σερί 11-0 πέρασε μπροστά (64-58). Εκεί ήταν που έλαμψε το άστρο του Σβεντ (32π., 9/23 σουτ και 11 ασίστ).

Ήταν όμως εκεί και ο Ντόρσεϊ για να δώσει ανάσες. Και πολύτιμες λύσεις.

Στο φινάλε της κανονικής περιόδου, ο Σβεντ είχε την ευκαιρία να πάρει το ματς για τη Χίμκι, αλλά αστόχησε.

Στην παράταση, η Μακάμπι ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες. Η Χίμκι πέρασε μπροστά με τις βολές του Μπούκερ, ο οποίος ήταν για ένα ακόμη ματς θετικός. Αλλά η γραμμή των τριών πόντων ευεργέτησε τη Μακάμπι. Αυτή τη φορά ήταν ο Ελάιτζα Μπράιντ (87-85).

Το τρίποντό του έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Ισραήλ, το οποίο έμεινε μέχρι το τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Μακάμπι στηρίχθηκε και στην άμυνά της. Υποχρέωσε τη Χίμκι σε 19 λάθη, ενώ την ίδια ώρα οι παίκτες του Σφαιρόπουλου έκαναν 12 κλεψίματα!

Όσο για την επίθεση; Οι παίκτες της Μακάμπι... χτύπησαν τους Ρώσους σε κάθε αδυναμία τους, είτε μακριά από το καλάθι, είτε κοντά, κυρίως με τον Ζίζιτς.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ. Άρπαξε την ευκαιρία από την κακή εμφάνιση του Σκότι Ουιλμπεκίν (12π. με 4/14 σουτ). Ο Ντόρσεϊ τελείωσε το ματς με 26 πόντους, 0/2 δίποντα, 8/13 τρίποντα, 2/2 βολές, 1 ριμπάουντ, 2 ασιστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Άντζελο Κολαϊάρο πέτυχε double double με 15 πόντους και 10 ριμπάουντ, μαζί με τρια κλεψίματα. «Σκυλίσια» άμυνα και πολλές κερδισμένες μονομαχίες.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Γιόνας Γερέμπκο έμεινε στους πόντους, με 2/6 σουτ, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 23:46 στο παρκέ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του Ελάιτζα Μπράιαντ, με το οποίο η Μακάμπι πήρε κεφάλι στην παράταση με 87-85.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Γερέμπκο επιχειρεί να καρφώσει εντυπωσιακά στο καλάθι της Μακάμπι, μα ο Οθέλο Χάντερ του έδωσε μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα! Και μάλιστα σε κρίσιμο σημείο, στις τελευταίες κατοχές της κανονικής διάρκειας.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Χίμκι την άμυνά της και τα πολλά λάθη. Αλλά και την επιμονή να παίξει αποκλειστικά με τον Σβεντ. Όταν σταμάτησε να σκοράρει αυτός, σταμάτησε όλη η ομάδα!

Η Μακάμπι μόνο εκείνο το σερί 11-0 που δέχτηκε και την απέτρεψε να καθαρίσει πιο εύκολα το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 33-36, 55-58, 81-81 (κ.α.), 87-89 (παρ.)