Αρμάνι Μιλάνο - Ρεάλ Μαδρίτης 78-70: Ο Σέρχιο την... πλήγωσε (vid)

Αρμάνι Μιλάνο - Ρεάλ Μαδρίτης 78-70: Ο Σέρχιο την... πλήγωσε (vid)
Με μεγάλο πρωταγωνιστή ένα πρώην Μαδριλένο, τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, η Αρμάνι Μιλάνο πήρε τη νίκη από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 78-70

Η Αρμάνι Μιλάνο το ήθελε περισσότερο. Κανείς δεν θέλει να χάσει. Ούτε και η Ρέαλ Μαδρίτης. Όταν, όμως, η μπάλα... έκαιγε, η ιταλική ομάδα έκανε όσα έπρεπε, σωστά.

Και η άμυνα που τόσο πολύ ωφέλησε την Ρεάλ Μαδρίτης σε ολόκληρο το ματς, ήταν εκείνη που στοίχισε τελικά στην ομάδα του Πάμπλο Λάσο.

Κάπως έτσι, η Αρμάνι έκανε το 3-1, αφήνοντας τους Ισπανούς στο 1-3. Το ματς κατεύθυνε ένας φοβερός και τρομερός Σέρχιο Ροντρίγκεθ. Αφιονισμένος απέναντι στην πρώην του και MVP της αγωνιστικής με ranking που έφτασε στο 37!

Το ματς

Είχε πολλά σκαμπανεβάσματα. Στο πρώτο ημίχρονο, η Ρεάλ είχε τον έλεγχο. Προηγήθηκε ακόμη και με 14 πόντους (38-24), δύο λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Μέχρι την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου, η Αρμάνι πέρασε μπροστά στο σκορ (50-49) παίζοντας εκπληκτική άμυνα.

Ένα τρίποντο του Λουίτζι Ντατόμε στο 32' έφερε τη γηπεδούχο σε απόσταση επτά πόντων (62-55) και με μομέντουμ του αγώνα αγκαλιά.

Εκεί εμφανίστηκε στο παρκέ η Ρεάλ. Στο αρχικό σχήμα, ο Λάσο άφησε εκτός Γιουλ (ο οποίος ξεπέρασε τους 3.000 πόντους στην καριέρα του), Ρούντι, Καμπάτσο, όμως όταν χρειάστηκε να γυρίσει το ματς τους επιστράτευσε.

Η Ρεάλ μείωσε, όμως στο κρίσιμο σημείο δεν άντεξε.

Η Αρμάνι αγωνίστηκε δίχως τον Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος τραυματίστηκε στην αρχή της αναμέτρησης.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Όταν χρειάστηκε, η Αρμάνι στηρίχθηκε στην άμυνά της. Ένα στοιχείο που δεν μας είχε συνηθίσει ως ισχυρό τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, η ιταλική ομάδα σημείωσε τα κρίσιμα καλάθια.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Φυσικά ο... Τσάτσο! Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν ο μαέστρος της ομάδας του Έτορε Μεσίνα. Μέτρησε 25 πόντους με /5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 8/8 βολές, ενώ κατέβασε 4 ριμπάουντ και έδωσε 8 ασίστ!

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Σαβόν Σιλντς δεν ήταν ακριβώς αφανής. Τελείωσε το ματς με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Κακή η βραδιά για τα δεδομένα του Φακούντο Καμπάτσο (5 πόντοι με 2/6 σουτ) και 3 ασίστ, στα ρηχά όμως έμεινε και ο Ζακ ΛεΝτέι των νικητών. Με σχεδόν 25 λεπτά στο παρκέ και ranking στο -6, ο Αμερικανός φόργουορντ έμεινε άποντος (0/5 σουτ)

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Το τρίποντο του Ρικαρντο Μορασκίνι, μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Κάιλ Χάινς, έδωσε στην Αρμάνι αέρα επτά πόντων (74-67) με ενάμισι λεπτό στο ρολόι.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Τρέι Τόμπκινς βρήκε με άψογη πάσα τον Γκάμπριελ Ντεκ, με το κόψιμο του τελευταίου να καταλήγει σε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα!

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Και οι δύο ομάδες θα πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα... νεκρά διαστήματα. Αμφότερες απώλεσαν σημαντικές διαφορές και έκαναν το ματς ντέρμπι.

Τα δεκάλεπτα: 10-19, 31-42, 54-55, 78-80.