Καλάθης: Μόνο άλλες δύο φορές τέσσερα ή περισσότερα τρίποντα σε ένα ματς!

Γιώργος Κούβαρης
Καλάθης: Μόνο άλλες δύο φορές τέσσερα ή περισσότερα τρίποντα σε ένα ματς!
Ο Νικ Καλάθης θα έχει να θυμάται για πολύ καιρό το ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, όχι μόνο επειδή αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του αλλά και επειδή πέτυχε για 3η φορά στην καριέρα του τέσσερα ή περισσότερα τρίποντα!

Ο πρώην αρχηγός των «πρασίνων» και νυν παίκτης της Μπαρτσελόνα είχε 4/8 τρίποντα απέναντι στην ομάδα που ήταν μέχρι πέρυσι αρχηγός, επίδοση που είχε άλλες δύο φορές στο βιογραφικό του στην EuroLeague.

Συγκεκριμένα στα προηγούμενα 214 παιχνίδια του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση ως παίκτης του Παναθηναϊκού και ύστερα από 665 σουτ τριών πόντων, μόνο σε δύο ματς είχε καταφέρει να έχει 4+ τρίποντα.

Ποια ήταν αυτά; Πρώτα στα playoffs του 2018 και πιο συγκεκριμένα στο τρίτο ματς της σειράς στην Μαδρίτη απέναντι στην Ρεάλ, όταν και είχε τελειώσει το παιχνίδι με 4/9 τρίποντα (26π., 5/10δίπ., 4/9τρ., 4/6β., 4ασ., 3ριμπ.)

Η δεύτερη φορά ήταν πέρυσι στο Κάουνας, όταν κόντρα στην Ζάλγκιρις είχε 5/7 τρίποντα και ήταν από ο καλύτερος παίκτης των «πρασίνων» στο «διπλό» με τον Γιώργο Βόβορα στον πάγκο (19π., 2/3δίπ., 5/7τρ., 12ασ., 5ριμπ.)