Ερυθρός Αστέρας - Μπασκόνια 90-73: «Έλαμψε» ο Αστέρας, απογοητευτική η Μπασκόνια (vid)

Ερυθρός Αστέρας - Μπασκόνια 90-73: «Έλαμψε» ο Αστέρας, απογοητευτική η Μπασκόνια (vid)
Με επιβλητική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ερυθρός Αστέρας «κατάπιε» την Μπασκόνια στο Βελιγράδι καθώς επικράτησε με 90-73, με ρεσιτάλ ευστοχίας στο μακρινό σουτ.

Ο Τζόρνταν Λόιντ έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με τους 30 πόντους που σημείωσε, όπως και ο Λάνγκστον Χολ με τις 11 τελικές πάσες που μοίρασε. Γενικώς, η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς ήταν να… την πιεις στο ποτήρι στο δεύτερο ημίχρονο όπου σημείωσε 54 πόντους!

Ο Ερυθρός Αστέρας είχε ρόλο καθοδηγητή στο πρώτο ημίχρονο χάρη στην καλύτερη λειτουργία των τριών γκαρντ. Χολ, Ουόλντεν και Λόιντ έδωσαν 20 πόντους και σε συνδυασμό με τη σταθερότητα στο μακρινό σουτ (6/13 τρίποντα), οι γηπεδούχοι ουδέποτε έχασαν το προβάδισμα. Προηγήθηκαν με 19-11 περίπου 90’’ πριν το τέλος της πρώτης περιόδου η οποία έκλεισε με σκορ 23-16.

Πλην του Πολονάρα, η Μπασκόνια δεν είχε άλλον τρόπο έκφρασης, απέκτησε όταν μπήκε στην εξίσωση του αγώνα και ο Χένρι (25-23, 14’). Αυτό που δεν είχε η ισπανική ομάδα ήταν σταθερότητα καθώς εκεί που έδειχνε ικανή να ανατρέψει την εις βάρος της κατάστασης, εκεί… εξαφανιζόταν (31-23, 15’), ίσως γιατί δεν της βγήκε η επένδυση στο μακρινό σουτ (3/14). Το ίδιο ίσχυσε βέβαια και για τον Ερυθρό Αστέρα ο οποίος υπέπεσε σε πέντε λάθη στη δεύτερη περίοδο με συνέπεια τη μείωση της διαφοράς στο τέλος του ημιχρόνου (36-31).

Ο Σιμόνοβιτς έβαλε τη σφραγίδα του στο εντυπωσιακό ξεκίνημα του Ερυθρού Αστέρα στο δεύτερο ημίχρονο όπου η διαφορά έφτασε στο +18 (56-38) μετά τη συμπλήρωση πέντε λεπτών. Την ίδια ώρα ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς είχε τρομερά παράπονα από την αμυντική συμπεριφορά των παικτών, επιδόθηκε σε διαδοχικές αλλαγές αναζητώντας περισσότερο σκληράδα από τους παίκτες του. Ωστόσο, τα τρία διαδοχικά επιθετικά φάουλ στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα σε συνδυασμό με τις επιπλέον κατοχές της Μπασκόνια δεν άλλαξαν τα δεδομένα και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 65-49.

Η αγωνιστική άνοδος του Γκεντράιτις δεν άλλαξε κάτι στην τελευταία περίοδο καθώς το ίδιο ζεστός ήταν και ο Λόιντ. Η διαφορά διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα (76-57 στο 35’), γενικώς η Μπασκόνια δεν είχε τρόπο επιστροφής στο παιχνίδι και ο Ερυθρός Αστέρας κέρδισε (ίσως) ευκολότερα απ’ ότι θα περίμενε.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με ποσοστό στο μακρινό σουτ άνω του 50%, με 20+ τελικές πάσες και αυταπάρνηση στην άμυνα… δεν έχασε κανείς. Πολλώ δεν μάλλον ο Ερυθρός Αστέρας ο οποίος είχε σε κάθε δεκάλεπτο κι έναν άλλον πρωταγωνιστική.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Λάνγκστον Χολ και Τζόρνταν Λόιντ έκαναν εξαιρετικό παιχνίδι (ο πρώτος με τις 11 ασίστ και ο δεύτερος με τους 27 πόντους), αλλά τα τρία τρίποντα του Σιμόνοβιτς στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου έκαναν τη διαφορά.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ογκνιέν Κούζμιτς δεν είχε αντίπαλο στη ρακέτα όταν ήταν στο παρκέ.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Γενικώς η Μπασκόνια πλην των Γκεντραιτις, Χένρι, Βιλντόζα και Πολονάρα.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ερυθρός Αστέρας είχε 5/5 τρίποντα σε περίπου πέντε αγωνιστικά λεπτά και πηγαίνοντας τη διαφορά στο +18 ουσιαστικά «τελείωσε» και το παιχνίδι.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ερυθρός Αστέρας δεν αξιοποίησε τα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που μάζεψε, η δε Μπασκόνια ξέχασε τη λέξη «άμυνα» στο τρίτο δεκάλεπτο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κάρφωμα του Αλεκ Πίτερς στο δεύτερο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 23-16, 36-31, 65-49, 90-73

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.