Δέδας: «Ο Φόστερ έχει το ταλέντο να ανταποκριθεί στην EuroLeague» (vids)

Δέδας: «Ο Φόστερ έχει το ταλέντο να ανταποκριθεί στην EuroLeague» (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Δέδας: «Ο Φόστερ έχει το ταλέντο να ανταποκριθεί στην EuroLeague» (vids)
Ο Στέφανος Δέδας, προπονητής της Χάποελ Χολόν, μιλάει στο gazzetta.gr για τον... Μάρκους Φόστερ που ετοιμάζεται να κλείσει στον Παναθηναϊκό και εξηγεί τι θα μπορεί να προσφέρει στους «πράσινους» από τη στιγμή που θα ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση για την πρόσληψη του Γιώργου Βόβορα στον πάγκο του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» άρχισαν να ενεργοποιούνται και όσον αφορά το ρόστερ της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Ο πρώτος παίκτης που έχει μπει στο «κάδρο» και βρίσκεται πολύ κοντά στο ΟΑΚΑ είναι ο Αμερικανός σκόρερ, Μάρκους Φόστερ ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Χάποελ Χολόν, τόσο στο BCL όσο και στο πρωτάθλημα του Ισραήλ.

Φυσικά εκείνος που μπορεί να μιλήσει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον για τον παίκτη που προβάρει τα πράσινα, δεν είναι άλλος από τον προπονητή του! Ο Στέφανος Δέδας που ηγείται της Χολόν από την άκρη του πάγκο «σκιαγράφησε» για λογαριασμό του gazzetta.gr τον Μάρκους Φόστερ και στάθηκε στα όσα είναι σε θέση να προσφέρει στον Παναθηναϊκό.

«Πρόκειται για έναν παίκτη που είναι περισσότερο «2-3» από «2-1». Δηλαδή η δεύτερη θέση του είναι το «τρία» αλλά η βάση του είναι το «δύο». Έχει το χαρακτηριστικό ότι και μπορεί να σουτάρει απ' έξω, αλλά και μπορεί να διεισδύσει. Δεν είναι μονοδιάστατος. Δεν έχει μεγάλο size, είναι 1.90 μέτρα, αλλά είναι αρκετά δυνατός για το ύψος. Δυνατός και αθλητικός για γκαρντ. Διαθέτει πολύ καλή νοοτροπία. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας και αυτό είναι πολύ βασικό» ήταν τα λόγια του 38χρονου προπονητή, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της Χάποελ Χολόν από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μεταξύ άλλων ο Δέδας υπογράμμισε ότι «είναι καλή επιλογή ο Φόστερ. Με την έννοια ότι έχει καλή νοοτροπία, έχει δίψα, προπονείται, είναι συγκεντρωμένος και το μυαλό του δεν φεύγει από το γήπεδο. Είναι ταπεινός. Από εκεί και πέρα θα εξαρτηθεί από τους συμπαίκτες του, τη χημεία και τι ρόλο θα έχει» ενώ όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι του Αμερικανού, είπε:

«Στην άμυνα έχει το κορμί να παίξει. Από τη στιγμή που πήγα στη Χολόν βελτιώθηκε πολύ σε αυτό το κομμάτι και ειδικά στην άμυνα πάνω στη μπάλα. Είναι πολύ ανταγωνιστικός στην άμυνα και του αρέσει να μαρκάρει τον καλό παίκτη. Αποκτάει κίνητρο. Όμως επειδή σε εμάς έπαιζε 35 λεπτά, θέλοντας και μη, έκλεβε λίγο στην άμυνα. Στον Παναθηναϊκό αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει γιατί θα έχει και μεγαλύτερο ανταγωνισμό.»

Ο τεχνικός της Χολόν είπε ότι μπορεί να σταθεί ο Φόστερ στο επίπεδο της EuroLeague, αν και «για μένα η EuroLeague οι έξι-οκτώ ομάδες που βρίσκονται πιο μπροστά από τις υπόλοιπες. Για παράδειγμα η Βιλερμπάν δεν είναι καλύτερη από την Κουμπάν. Από εκεί και πέρα ο Φόστερ έβαλε 27 πόντους στην Μακάμπι και άλλους 37 στην Χάποελ. Αν μπορεί να ανταποκριθεί; Ναι, έχει ταλέντο. Στο BCL ήταν από τα καλύτερα γκαρντ. Μπορεί να παίξει στο επόμενο επίπεδο. Όμως όταν λέμε 'παίκτης-EuroLeague' εννοούμε αυτές που διεκδικούν Final 4. Οι άλλες είναι αυτές που παίζουν εναντίον των καλών ομάδων που προπορεύονται.»