Με Μεσίνα το επόμενο σεμινάριο των διαιτητών της EuroLeague

Gazzetta team
Με Μεσίνα το επόμενο σεμινάριο των διαιτητών της EuroLeague
H EuroLeague πραγματοποιεί διαδικτυακά σεμινάρια για τους διαιτητές, όπου θα μιλήσει και ο Ετόρε Μεσίνα μεταφέροντας την εμπειρία του από το ΝΒΑ και τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν εκεί οι διαιτητές.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η EuroLeague

«Οι διαιτητές της EuroLeague θα ενισχύσουν τις δεξιότητές τους τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες με ένα χρονοδιάγραμμα διαδικτυακών εκδηλώσεων στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος Διαδικτυακών Σεμιναρίων.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με μια guest εμφάνιση από τον διαιτητή ποδοσφαίρου της Premier League, Ντέιβιντ Κουτ. Εξήγησε το πώς οι πρωτοκλασάτοι διαιτητές ποδοσφαίρου αντιμετωπίζουν τους παίκτες και τους προπονητές κατά τη διάρκεια αγώνων, ειδικά τον τρόπο που υιοθετούν στην επικοινωνία ως μέρος της συνολικής διαχείρισης του παιχνιδιού τους.

Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε την πρώτη παρουσίαση (από τις πολλές που θα ακολουθήσουν) από την αθλητική ψυχολόγο Μαρ Ροβίρα, η οποία θα διερευνήσει τα οφέλη της ψυχικής προπόνησης ώστε να μεγιστοποιήσει τις επιδόσεις των διαιτητών στο γήπεδο. Η Ροβίρα είναι πρώην διεθνής με την εθνική Ισπανίας που έχει ήδη συμμετάσχει στη σειρά Table Talk της EuroLeague, συζητώντας για την ψυχολογία των επαγγελματιών μετά το τέλος της καριέρας τους.

Ο επόμενος διαδικτυακός επισκέπτης είναι ένας από τους πιο πεπειραμένους και επιτυχημένους προπονητές, ο Ετόρε Μεσίνα. Ο προπονητής της Αρμάνι Μιλάνο θα μοιραστεί την εκτεταμένη εμπειρία του στο NBA, συγκρίνοντας τα διαφορετικά στυλ των διαιτητών και συζητώντας τις μεθόδους εκείνες που θα μπορούσαν να μεταφερθούν και στην Ευρώπη.

Ο διευθυντής διαιτησίας της Euroleague, Ρίτσαρντ Στόουκς, εξήγησε ότι αυτή η νέα σειρά εκδηλώσεων είναι απλά η αρχή ενός προγράμματος: «Πρόθεσή μας είναι να προσθέσουμε αυτό το πρόγραμμα τις επόμενες εβδομάδες. Σχεδιάζουμε να το κάνουμε αναπόσπαστο μέρος της υποστήριξης και της εκπαίδευσης για όλους τους διαιτητές μας, ακόμα και όταν είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στο γήπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά.