Πουκλ: «Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην έχουν γίνει λάθη»!

Gazzetta team
Πουκλ: «Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην έχουν γίνει λάθη»!
Ο Σλοβένος διαιτητής Σάσα Πουκλ υπεραμύνθηκε τους συναδέλφους του και υπενθύμισε πως δεν υπάρχει παιχνίδι μπάσκετ που να μην έχουν γίνει λάθη.

Ο γνωστός ρεφ παραχώρησε συνέντευξη στο «SportKlub» όπου ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι διαιτητές δεν είναι ρομπότ!

«Πρώτα απ’ όλα, δεν υπάρχει παιχνίδι μπάσκετ που να μην έχουν γίνει λάθη. Δεν είμαστε ρομπότ. Αλλά και να ήμασταν ρομπότ θα κάναμε λάθη και έτσι τα πράγματα είναι… γκρίζα. Ούτε μαύρα, ούτε άσπρα. Μετά κάθε παιχνίδι, παίρνω δύο αναφορές. Η μία είναι του παρατηρητή διαιτησίας, όπου καταγράφει όλες τις σωστές και λάθος αποφάσεις. Από την άλλη, κάνω και εγώ την ανάλυσή μου, καθώς παρακολουθώ ξανά το ματς και βλέπω τι λάθη έγιναν».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει στατιστική για τις σωστές και τις λάθος αποφάσεις στην EuroLeague. Αλλά, από την εμπειρία μου, μπορώ να πω πως σε ένα καλό ματς μπορεί να κάνω δύο λάθη, όμως από την άλλη μπορεί να τύχει να κάνω πέντε ή έξι. Αυτά τα λάθη, μπορώ να τα διακρίνω μόνο εγώ. Ούτε οι προπονητές, αλλά ούτε και οι παίκτες μπορούν εκείνη τη στιγμή. Φυσικά και είναι σημαντικό όταν γίνεται ένα λάθος. Εάν στην τελευταία επίθεση δεν δεις ότι ο παίκτης πατάει τη γραμμή των 6.75μ. και εσύ δώσεις τρίποντο, τότε είναι μεγάλο λάθος. Εάν δώσεις μία μικρή επαφή λάθος στο πρώτο δεκάλεπτο, είναι μικρό λάθος, αλλά και πάλι είναι λάθος».

Όσον αφορά τα όρια ηλικίας είπε: «Στις διοργανώσεις της FIBA σφυρίζουν διαιτητές ηλικίας 25-50 ετών. Τώρα, στην EuroLeague δεν υπάρχει αυτό και τους προσκαλεί όλους. Όταν είχα σφυρίξει ένα ματς του ΝΒΑ-Europe με διαιτητές του ΝΒΑ, γελούσαν με το όριο ηλικίας που είχαμε. Οι περισσότεροι ήταν 50 ετών και άνω και έλεγαν ότι ήταν τα καλύτερά τους χρόνια και γι’ αυτό είχαν την ευκαιρία να σφυρίξουν και ματς των πλέι οφ».