Πιτίνο: «Μεγάλη διαφορά ο Ράις, να παίζουμε σαν ομάδα top επιπέδου»

Πιτίνο: «Μεγάλη διαφορά ο Ράις, να παίζουμε σαν ομάδα top επιπέδου»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Μεγάλη διαφορά ο Ράις, να παίζουμε σαν ομάδα top επιπέδου»
Ο Ρικ Πιτίνο στάθηκε στην παρουσία του Ταϊρίς Ράις και του Νίκου Παππά μετά τη νίκη κόντρα στη Ζενίτ, ενώ τόνισε πως ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πρέπει να παiζει σαν ομάδα top επιπέδου.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου

Για το ματς: «Σήμερα είχαμε 2 καλά δεκάλεπτα, αλλά άσχημο 2ο ημίχρονο. Όταν κάνουμε πολλά λάθη, νικάμε τους εαυτούς μας, αφού στερούμαστε σε αθλητικότητα από άλλες ομάδες. Έχουμε πρόβλημα όλη τη σεζόν να φτάσουμε το ταβάνι μας. Είμαστε καλή ομάδα, μας κερδίζουν δύσκολα. Αλλά με τα λάθη, νικάμε τους εαυτούς μας».

Για το γεγονός πως χάνονται οι μεγάλες διαφορές: «Δεν έχει να κάνει με το κοοουτσάρισμα. Δεν έχει να κάνει με μένα ή με τον προηγούμενο προπονητή. Ένα από το πιο δύσκολα πράγματα είναι όταν είσαι μπροστά στο σκορ με πολλούς πόντους, να μπορέσεις να κρατάς τη διαφορά. Καλύτερο να μην έχεις πάντα μεγάλες διαφορές, αλλά πιο μικρές για να είσαι πιο συγκεντρωμένος. Η ομάδα με το προβάδισμα παίρνει χειρότερα σουτ.Γίνεται αυτό. Καλύτερα να έχεις ένα προβάδισμα 6-10 πόντων, παρά πολύ μεγάλες».

Για τον Ράις: «Στο τρίτο δεκάλεπτο έπαιξε ο Παππάς μαζί με τον Ράις. Αυτό ανέβασε την απόδοση μας. Μπορέσαμε να ακουμπήσουμε τη μπάλα στη ρακέτα. Αυτό είναι η διαφορά σε σχέση με πέρυσι, αφού ο Λεκαβίτσιους ήταν εξαιρετικός παίκτης, αλλά δεν έχει την ποιότητα του Ράις»

Στη συνέχεια ανέφερε: «Σήμερα θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε τους 100, αν δεν κάναμε τόσα λάθη. Έπρεπε να πάρουμε το ματς για να μπούμε στα playoffs. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα στη συνέχεια με Μπαρτσελόνα, Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Ολυμπιακό. Έπρεπε να πάρουμε οπωσδήποτε το ματς. Χάσαμε 2 σερί ματς εκτός έδρας. Δεν αρκεί μόνο να κερδίζουμε, αλλά θα πρέπει να παίζουμε σαν ομάδα top επιπέδου. Ο Παππάς μας βοήθησε πολύ, σταμάτησε τον Χόλινς. Έπρεπε να τον σταματήσουμε. Ο Νίκος έκανε εξαιρετική δουλειά, όπως και ο Ράουτινς».

Για το rotation που γίνεται στα γκαρντ: «Θέλω να δω τι μπορούν να κάνουν κάποιοι παίκτες. Τον Παππά τον έβαλα με τον Ερυθρό Αστέρα για να δω τι μπορεί να κάνει, το ίδιο σήμερα με τον Ράουτινς. Θέλω να καταλήξω σε ένα rotation 10 παικτών. Ο Παππάς ήταν άρρωστος και μετά είχε πρόβλημα στον ώμο. Γι' αυτό και έβαλα τον Ταϊρίς με τον Νίκο μαζί στο τέλος».

Για τη διακοπή και το πόσο θα βοηθήσει «Είναι μια ευκαιρία για εμάς. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πέντε ομάδες που έχουν κλειδώσει τα playoffs. Υπάρχουν άλλες πέντε - έξι ομάδες, που παλεύουν για μια θέση στα playoffs. Εκεί βρισκόμαστε εμείς. Δεν είναι μόνο σημαντικό να μπούμε στα playoffs, αλλά και να βελτιωθούμε, να μην κάνουμε λάθη. Δεν θα γίνουμε πιο μεγάλοι ή πιο αθλητικοί. Πρέπει να βασιζόμαστε στην εκτέλεση του πλάνου μας στην επίθεση και το scouting στην άμυνα, για να κερδίζουμε. Απόψε τα λάθη ήταν πάρα πολλά. Δεν μπορούμε να κερδίζουμε με 20 λάθη. Με 10 λάθη μπορούμε, με 20 όχι».