Πιτίνο: «Είναι το σημείο της σεζόν που βελτιωνόμαστε γιατί χρειαζόμαστε σερί»

Πιτίνο: «Είναι το σημείο της σεζόν που βελτιωνόμαστε γιατί χρειαζόμαστε σερί»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Είναι το σημείο της σεζόν που βελτιωνόμαστε γιατί χρειαζόμαστε σερί»
Ο Ρικ Πιτίνο μίλησε για το παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής στην EuroLeague κόντρα στη Βιλερμπάν (24/1, 21:30) και στάθηκε στη βελτίωση που έχει αρχίσει να δείχνει η ομάδα του.

Αρχικά ο Αμερικανός προπονητής στάθηκε στο ματς του α' γύρου στη Λιόν, λέγοντας ότι «ήταν μια άσχημη ήττα στο πρώτο παιχνίδι απ' ο,τι είδα στο βίντεο. Χάθηκε μια διαφορά στα τελευταία δύο λεπτά. Είχαν 18 επιθετικά ριμπάουντ, οπότε πρέπει να κάνουμε καλύτερη δουλειά σε αυτό το κομμάτι» ενώ όσον αφορά τη βελτίωση της ομάδας, σχολίασε: «Γινόμαστε καλύτεροι, κάθε μέρα βελτιωνόμαστε. Πρέπει να μπούμε ακόμη περισσότερο στο κλίμα του πλάνου μας. Ο Παπαγιάννης παίζει κάθε αγώνα και καλύτερα. Ο Ταϊρίς είναι καλός, ο Τζόνσον βελτιώνεται. Είναι ένα σημείο της χρονιάς που πρέπει να παρουσιάζεις βελτίωση, γιατί χρειαζόμαστε σερί».

Όσο για το αν το ματς με τη Βιλερμπάν είναι εύκολο; «Δεν πιστεύω πως υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Euroleague. Γίνεσαι ευάλωτος αν δώσεις εύκολα καλάθια στους αντιπάλους σου. Όταν πας με την ψυχολογία ότι ένα ματς είναι εύκολο, μπορεί να τιμωρηθείς. Πριν από το παιχνίδι με την Ζάλγκιρις κάποιος μου είπε ότι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου να κερδίζουμε στην έδρα μας. Πρέπει να προσεγγίζεις κάθε ματς με τη λογική ότι ο καθένας μπορεί να νικήσει καθέναν. Πρέπει να παίζουμε άμυνα. Δεν έχουμε τόσο ταλέντο, ώστε να θεωρούμε εύκολο κάποιο ματς».