Οι 10 κορυφαίες εμφανίσεις 30+ πόντων στην φετινή EuroLeague! (vids)

Νίκος Καρφής
Οι 10 κορυφαίες εμφανίσεις 30+ πόντων στην φετινή EuroLeague! (vids)
Η Εuroleague Greece συγκέντρωσε τις κορυφαίες εμφανίσεις παικτών στην φετινή διοργάνωση, με τους Ράις και Παπαπέτρου να κλέβουν την παράσταση, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν το... θύμα σε 4 περιπτώσεις.

Μέχρι στιγμής έχουν συμπληρωθεί 17 αγωνιστικές, όμως απολαύσαμε ήδη πολλά... όργια από τους σταρ της διοργάνωσης.

Σε 10 περιπτώσεις κάποιος παίκτης έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους.

Η Euroleague Greece θυμίζει τις 10 φορές που κάποιος... σεληνιάστηκε, με τις 4 εξ αυτών να... πληγώνουν τον Ολυμπιακό.

Μάικ Τζέιμς (31 πόντοι, ΤΣΣΚΑ - Φενέρ)

Δεν γινόταν να λείψει ο Μάικ Τζέιμς. Ο ηγέτης της ΤΣΣΚΑ σταμάτησε στους 31 πόντους κόντρα στη Φενέρ, με τους Τούρκους να χάνουν με 88-70. Ο Ιτούδης είδε τον παίκτη του να έχει 6/8 τρίποντα, 2/4 δίποντα και 9/9 βολές, δείχνοντας για ακόμη μια φορά πως ζει για αυτά τα μεγάλα ματς της Euroleague. Eκείνο το βράδυ είχε συγκεντρώσει 38 στην αξιολόγηση. Αξέχαστη παράσταση του Αμερικανού.

Τόκο Σενγκέλια (31 πόντοι, Μπασκόνια - Μακάμπι)

H Mπασκόνια διασύρθηκε κόντρα στην Μακάμπι, αφού ηττήθηκε με 113-83 στην Ισπανία. Όμως σίγουρα δύσκολα μπορεί κάποιος να παραγνωρίσει την εμφάνιση του Σενγκέλια. Ο Γεωργιανός είχε 31 πόντους με 5/9 δίποντα και 6/9 τρίποντα, ενώ κατέβασε και 8 ριμπάουντ. Η εμφάνιση του δεν είχε αντίκρισμα, αφού κανείς συμπαίκτης του δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για τον βοηθήσει και να κάνουν ανταγωνιστικούς τους Βάσκους.

Νάντο Ντε Κολό (31 πόντοι, Φενέρ - Βαλένθια)

Τον Γάλλο θα τον δούμε κια άλλες φορές στη συνέχεια της λίστας, αφου φέτος έχει κάνει ματσάρες. Απέναντι στην Βαλένθια μέτρησε 31 πόντους, κάνοντας ότι περνούσε από το χέρι του για να οδηγήσει στη νίκη τη Φενέρ. Ωστόσο έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να πάρουν το ματς στην παράταση, αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση στον Νάντο που έμεινε μόνο την 31άρα.

Νάντο Ντε Κολό (32 πόντοι, Ολυμπιακός - Φενέρ)

Ο Νάντο Ντε Κολό έκανε ματσάρα μέσα στο ΣΕΦ, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του κόντρα στον Ολυμπιακός. Είχε 32 πόντους με 6/9 δίποντα και 5/6 τρίποντα, 3 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Γάλλος για πρώτη φορά έβαλε 32 πόντους απέναντι στους “ερυθρόλευκους”, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα για να τον περιορίσουν, κάτι που τους στοίχισε τη νίκη.

Λορέντζο Μπράουν (34 πόντοι, Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός)

Εντυπωσιακά πράγματα έκανε ο Μπράουν κόντρα στον Ολυμπιακό, οδηγώντας τους Σέρβους στη νίκη. Ο γκαρντ του Ερυθρού Αστέρα είχε 34 πόντους και 32 βαθμούς στην αξιολόγηση και έκανε 2 ρεκόρ καριέρας. Ο Μπράουν είχε 11/18 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6/9 βολές, ενώ είχε 3 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Αλεξέι Σβέντ (36 πόντοι, Χίμκι-Ολυμπιακός)

Ο Σβεντ αποτελεί τον 4ο παίκτη της λίστας που φορτώνει με πάρα πολλούς πόντους την άμυνα του Ολυμπιακού. Ο Ρώσος γκαρντ είχε 36 πόντους και 9 ασίστ στην ήττα της Χίμκι από τους Πειραιώτες. Όμως αυτή η περίπτωση δεν είναι ίδια με τις υπόλοιπες 9. Αν δεν κάποιος τα στατιστικά του θα παρατηρήσει πως ο Σβεντ όταν έχασε το... μυαλό του, το παράκανε και στοίχισε στην ομάδα του. Είχε 3/10 δίποντα και το απίθανο 7/21 τρίποντα. Τόσα τρίποντα δεν παίρνει ούτε ο Στεφ Κάρι!

Νάντο Ντε Κολό (39 πόντοι, Φενέρ - Μπασκόνια)

Πάλι Νάντο Ντε Κολό. Κόντρα στη Μπασκόνια πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του στη φετινή Euroleague. Το κοντέρ έγραψε 39 κόντρα στη Μπασκόνια. Ο Γάλλος είχε 12/15 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Οι Βάσκοι βρήκαν τον μπελά τους σε ένα ματς που η ομάδα του Ομπράντοβιτς επικράτησε με 87-80. Χωρίς τα όργια του Νάντο τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τους Τούρκους.

Ιωάννης Παπαπέτρου (39 πόντοι, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Άλμπα)

Ο εντυπωσιακός Παπαπέτρου τελείωσε τον αγώνα κόντρα στην Άλμπα (ήττα του Παναθηναϊκού) με 39 πόντους με 3/4 βολές, 9/10 δίποντα και 6/12 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 τάπα και 41 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης σε 48:53 συμμετοχής.

Έγινε ο παίκτης του «τριφυλλιού» με την καλύτερη επιθετική συγκομιδή σε ένα παιχνίδι, ξεπερνώντας τους 36 πόντους του Γιάκα Λάκοβιτς στην ήττα από την Μπένετετον με 111-101 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Top-16 της σεζόν 2003-04. Παράλληλα, έκανε ρεκόρ καριέρας σε ό,τι αφορά την αξιολόγησης (41), τους πόντους (39) και τα λεπτά συμμετοχής (48). Τέλος πέτυχε την 10η καλύτερη επιθετική εμφάνιση στην EuroLeague.

Ταϊρίς Ράις (41 πόντοι, Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Ολυμπιακός)

Οι «πράσινοι» κατάφεραν και πήραν την νίκη στην παράταση, με τεράστιο πρωταγωνιστή τον Ταϊρίς Ράις, που έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι, με προσωπικό ρεκόρ σε σκοράρισμα. Ο Αμερικανός τέλειωσε το παιχνίδι με 41 πόντους, με 8/16 τρίποντα και έγραψε ιστορία στα «αιώνια» ντέρμπι και την σύγχρονη ιστορία τους στην Euroleague.

Ο Αμερικανός ξεπέρασε αρχικά τον Αλφόνσο Φορντ, που είχε πετύχει 33 πόντους το 2002 σε ένα ματς μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστικής της Euroleague στις 28/3 του 2002, όπου οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ηττηθεί με 88-78. Πίσω του άφησε και τον Αλεξάντερ Βολκόφ στο Final 4 του 1995 στο Τελ Αβίβ, όπου είχε κάνει τεράστια εμφάνιση και είχε σταματήσει στους 32 πόντους, με τον Παναθηναϊκό τελικά να γνωρίζει την ήττα με 77-72 σε ένα ακόμα ιστορία ματς μεταξύ των δύο αιωνίων.

Σέιν Λάρκιν (49 πόντοι, Εφές - Μπάγερν)

Ο Αμερικανός γκαρντ της Εφές έκανε πράγματα και θαύματα στο παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου και έγινε ο απόλυτος ρέκορντμαν στην ιστορία της EuroLeague! Συγκεκριμένα τελείωσε το ματς 49 πόντους έχοντας 5/7 δίποντα, 10/12 τρίποντα, 9/10 βολές, 5 ασίστ, 2 ριμπάουντ! Ο Λάρκιν άφησε πίσω τους 41 πόντους των Μπόμπι Μπράουν, Αλφόνσο Φορντ, Κασπάρς Καμπάλα και Κάρλτον Μάιερς!

Παράλληλα ισοφάρισε και τα 10 τρίποντα του Άντριου Γκάουντλοκ από τον Νοέμβριο του 2014, όταν είχε 10/13 τρίποντα σε ματς της Φενέρμπαχτσε με θύμα (και... πάλι) την Μπάγερν Μονάχου.