Ολυμπιακός: Η «Αγία Τετράδα» κι η 2η καλύτερη επίδοση στην επίθεση

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ολυμπιακός: Η «Αγία Τετράδα» κι η 2η καλύτερη επίδοση στην επίθεση
Η Euroleague Greece καταγράφει την επιρροή των Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ στη νίκη επί της Χίμκι καθώς επίσης και τους 109 πόντους παραγωγικότητας.

Παίκτες φεύγουν, παίκτες έρχονται, αλλά στον Ολυμπιακό οι «παλιοί» είναι που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ομάδα καλώς ή κακώς βασίζει πολλά στους Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ.

Η «Αγία Τετράδα» της ομάδας του Πειραιά εκτός από πιο παλιοί στο ρόστερ είναι και πιο… κομβικοί για την απόδοση της.

Κόντρα στη Χίμκι και οι τέσσερις έπαιξαν καταπληκτικά. Σίγουρα σπάνιο φαινόμενο να έχουν τέτοια απόδοση ταυτόχρονα.

Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Μιλουτίνοφ σκόραραν συνολικά τους 78 από τους 109 πόντους των «ερυθρόλευκων», δηλαδή το 71.5% των συνολικών πόντων.

Οι τέσσερις παίκτες αυτοί παίκτες συνυπήρξαν ταυτόχρονα στο παρκέ για 19:04 και η ομάδα σε αυτό το διάστημα σκόραρε 48 πόντους.

Κόνιαρης, Τσέρι και Πολ συμπλήρωσαν την πεντάδα σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις.

Τέλος οι 109 πόντοι που σκόραραν κόντρα στη Χίμκι αποτελούν την δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγικότητα από τη θέσπιση της νέας μορφής της Euroleague (2000-01).

Η κορυφαία επίδοση είναι οι 113 πόντοι στην άμυνα της Ολίμπια Λιουμπλιάνας για τον αγώνα της κανονικής διάρκειας τη σεζόν 2007-08.

Φυσικά οφείλουμε να αναφέρουμε πως εκείνο το παιχνίδι είχε κριθεί σε 40 λεπτά και δεν χρειάστηκε παράταση όπως συνέβη στο ΣΕΦ με τους Ρώσους.