Crash Test Τόμας - Πρίντεζη: H «αιώνια μάχη» των καλύτερων που ξεχωρίζει (pics)

Αντωνία Σπανού
Crash Test Τόμας - Πρίντεζη: H «αιώνια μάχη» των καλύτερων που ξεχωρίζει (pics)
ΝτεΣον Τόμας και Γιώργος Πρίντεζης πρόκειται να «μετρηθούν» στο... αιώνιο ντέρμπι, με την Euroleague Greece να παρουσιάζει την κόντρα δύο εκ των κορυφαίων παικτών του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και του Ολυμπιακού.

H Euroleague κινείται σε ρυθμούς ντέρμπι, με το παιχνίδι της αγωνιστικής που ξεχωρίζει να είναι εκείνο μεταξύ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ελληνικές ομάδες, με τους Πειραιώτες να μην συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα, βρίσκονται για πρώτη φορά αντιμέτωποι στην σεζόν και όλο το ενδιαφέρον στρέφεται στο κλειστό του Αμαρουσίου.

Οι δύο ελληνικές ομάδες έχουν δύο νίκες διαφορά στην βαθμολογία και ο νικητής θα έχει πολλά και διαφορετικά οφέλη, σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Βαθμολογικά θα είναι σίγουρα ανάσα και για τις δύο ομάδες, ενώ και οι δύο προέρχονται από νικηφόρα σερί, τα οποία θέλουν να επεκτείνουν. Οι «πράσινοι» βιώνουν τον ενθουσιασμό της εποχής του Ρικ Πιτίνο στην ομάδα τους και θα ήθελαν να συνεχίσουν ανεβασμένοι, ενώ και στον Ολυμπιακό επέστρεψαν τα χαμόγελα, αφού οι συνεχόμενες καλές εμφανίσεις και νίκες βοήθησαν και βαθμολογικά και ουσιαστικά στην ψυχολογία της ομάδας.

Πλέον, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, μεταξύ πολλών που έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται, αφήνουν τα πάντα εκτός παρκέ και καλούνται να αποδείξουν ποιος από τους δύο είναι στην καλύτερη κατάσταση και αξίζει μια νίκη που θα κάνει τον γύρο της Ευρώπης.

Κομβικό ρόλο για ακόμα μια σεζόν σε αυτό θα παίξουν τα δύο τεσσάρια των ομάδων με τους ΝτεΣον Τόμας και Γιώργο Πρίντεζη να καλούνται να αποδείξουν για ποιο λόγο αποτελούν ξεχωριστές μονάδες για τις ομάδες τους και δύο εκ των κορυφαίων στην Euroleague μέχρι τώρα. Ο Έλληνας παίκτης έχει... φάει αυτά τα παιχνίδια με το κουτάλι και ο Αμερικανός διανύοντας την δεύτερη σεζόν του στην Ελλάδα, μπορεί να καταλάβει απόλυτα την σημασία αυτού του παιχνιδιού.

Οι δύο παίκτες είναι πρωταγωνιστές για τις ομάδες τους, αυτές τις πρώτες 11 αγωνιστικές της διοργάνωσης, είναι από τους καλύτερους μέσα στο παρκέ και πλέον ήρθε η ώρα να μετρήσει ο ένας τις δυνατότητες του απέναντι στον άλλων.

Το crash test τους αποδεικνύει πως οι παίκτες αυτοί αποτελούν δύο από τις καλύτερες μονάδες των ομάδων του και θα ήθελαν να κρατήσουν το υψηλό τους επίπεδο και σε αυτό το ντέρμπι, που έχει ξεχωριστή σημασία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ - Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ένας εκ των παικτών που γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι, είναι ο Γιώργος Πρίντεζης. Δεν είναι πολλοί οι παίκτες που θα πατήσουν το παρκέ του ΟΑΚΑ και έχουν εμπειρία από αυτά τα ματς, ώστε να γνωρίζουν τόσο καλά τι σημαίνει ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο υπαρχηγός των «ερυθρόλευκων» έχει γίνει πολλές φορές πρωταγωνιστής σε κομβικές φάσεις μέσα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, έχει αντιμετωπίσει τον «αιώνιο» αντίπαλο της ομάδας του σε κάθε περίσταση και είναι από τους λίγους που ξέρει ακριβώς τι πρόκειται να αντιμετωπίσει.

Ο «Πριντ» είναι για ακόμα μια σεζόν αποτελεί εκ των κορυφαίων της ομάδας του και μετά τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, είναι ο παίκτης με την καλύτερη βαθμολογία στο Index Rating. Ο Έλληνας παίκτης, για ακόμα μια σεζόν, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις, βγάζει ποιότητα στο παρκέ και έχει βοηθήσει τον Ολυμπιακό στην πορεία του μέχρι τώρα με ουσιαστικές εμφανίσεις.

Μέχρι τώρα μετρά κατά μέσο όρο 26:00 λεπτά στο παρκέ και σε αυτά έχει 11.4 πόντους, 3.5 ριμπάουντ, 1.6 ασίστ και έχει και 12.6 βαθμούς στο PIR. Δεν έχει υπάρξει ποτέ αρνητικός στην αξιολόγηση και σίγουρα όταν βρίσκεται στο παρκέ προσφέρει με συνέπεια την εμπειρία του και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, που παραμένουν μοναδικά στην Ευρώπη. Τα ντέρμπι τα γνωρίζει όσο λίγοι, επίσης γνωρίζει και τους αντιπάλους του και αποτελεί σε ακόμα ένα ματς βαρόμετρο η παρουσία του, μέσα στο παρκέ.

ΝΤΕΣΟΝ ΤΟΜΑΣ - ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ

Απέναντι από τον Γιώργο Πρίντεζη βρίσκεται ένας εκ των κορυφαίων του Παναθηναϊκού. Ο ΝτεΣον Τόμας κάνει, με την σειρά του, πολύ μεγάλη σεζόν και έχει καταφέρει να κάνει συνώνυμο του ονόματος του την λέξη σταθερότητα. Είναι παίκτης «κλειδί» για τους πράσινους και μαζί με τον Νικ Καλάθη είναι οι δύο που δείχνουν τον δρόμο και στους υπόλοιπους. Στην δεύτερη σεζόν του στην Ελλάδα, έχει καταλάβει τον ρόλο του, έχει καταφέρει να αποτελεί βαρόμετρο και η καλή του βραδιά «σπρώχνει» όλη την ομάδα του.

Είναι ο δεύτερος παίκτης με την καλύτερη αξιολόγηση στην ομάδα του, μετά τον αρχηγό του, ενώ οι αριθμοί του είναι εντυπωσιακοί. Μένει στο παρκέ για 29:35'' και σε αυτά έχει 14.3 πόντους, 5.2 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ, 1.5 κλεψίματα, ενώ στο σύστημα αξιολόγησης έχει 15.1 βαθμούς. Και ο Τόμας δεν έχει αρνητική αξιολόγηση την φετινή σεζόν, ενώ ήταν εντυπωσιακός κόντρα στην Βιλερμπάν, με 22 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 29 PIR.

Ο Αμερικανός μπορεί να χρειάστηκε λίγο χρόνο, αλλά η φετινή σεζόν είναι μέχρι τώρα η καλύτερη στην καριέρα του. Έχει εκτοξεύσει τους μέσους όρους του, προσφέρει ουσιαστικά στην ομάδα του και έχει καταφέρει να αποτελεί σημαντικό κρίκο, στην αλυσίδα των κορυφαίων. Πλέον, ξέρει και αυτός καλά τι σημαίνουν τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και είναι πανέτοιμος να προσφέρει στην ομάδα του, σε ένα κρισιμότατο παιχνίδι.

Photo Credit: Άννα Μαρία Καλογεράκη

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.