Μπλατ: «Δεν είναι ρεαλιστικό να πούμε τον Οκτώβριο τι ομάδα θα είμαστε» (gTV)

Μπλατ: «Δεν είναι ρεαλιστικό να πούμε τον Οκτώβριο τι ομάδα θα είμαστε» (gTV)

Μπλατ: «Δεν είναι ρεαλιστικό να πούμε τον Οκτώβριο τι ομάδα θα είμαστε» (gTV)
Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τον Ολυμπιακό, τις αλλαγές στο ρόστερ του καλοκαιριού, το πρόβλημα υγείας του ενώ ανέλυσε και το προς τα που οδεύει το μπάσκετ.

Το κεντρικό πρόσωπο του καλοκαιριού στον Ολυμπιακό είναι χωρίς αμφιβολία ο προπονητής του.

Η επιστολή με την οποία δημοσιοποίησε το προσωπικό πρόβλημα υγείας, οι επιλογές στελέχωσης του ρόστερ και φυσικά η ανυπομονησία για το τι μπάσκετ θα παίξει η ομάδα τη φετινή σεζόν είναι οι βασικοί λόγοι.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στην Euroleague Greece για τον ίδιο, τον Ολυμπιακό, αλλά κυρίως για το που οδηγείται το ίδιο το μπάσκετ στο άμεσο μέλλον.

Ο 60άχρονος τεχνικός ξεκίνησε λέγοντας για τους παίκτες που άφησαν το ΝΒΑ προτιμώντας την Euroleague, «φέτος ήρθαν αρκετοί παίκτες από το ΝΒΑ κι αποχώρησαν λίγοι. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο» ενώ σχετικά με τους στόχους του Ολυμπιακού είπε πως, «δε γίνεται να μιλήσεις για στόχους μίας ομάδας τον Σεπτέμβριο. Ας δούμε για κάποιο διάστημα πως θα είμαστε όταν προπονηθούμε όλοι μαζί και εν συνεχεία θα οριοθετήσουμε τους στόχους. Είμαστε νέα ομάδα και πρέπει να βάλουμε ρεαλιστικούς στόχους».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού, «κάποιοι παίκτες αποχώρησαν για προσωπικά κίνητρα όπως ο Ουίλιαμς Γκος που βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ. Δε σημαίνει πως ήθελε να αποχωρήσει, αλλά του παρουσιάστηκε μία ευκαιρία και την πήρε. Αλλοι ολοκλήρωσαν τα συμβόλαιά τους. Κάποιες αλλαγές τις θέλαμε και άλλες όχι».

Ο Μπλατ δεν απέφυγε να απαντήσει και για την προσωπική του περιπέτεια υγείας, «ό,τι δεν είναι δικαιολογία η ασθένεια μου για το αγωνιστικό μέρος του Ολυμπιακού, δεν είναι κλισέ. Το πιστεύω. Εκτός γηπέδου έχω αλλάξει προτεραιότητες. Στο παρκέ είμαι ίδιος και πρέπει να είμαι ο ηγέτης των παικτών μου.

Σε καμία περίπτωση δε μπορώ την ώρα της προπόνησης να κάνω πλάγια βήματα για να δείξω αυτό που θέλω, αλλά ποτέ δεν ήμουν καλός σε αυτό έτσι κι αλλιώς».

Τέλος αναφέρθηκε και στο μπάσκετ του μέλλοντος… «το παιχνίδι θα εξελίσσεται συνέχεια. Για παράδειγμα στις μέρες μας το τρίποντο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό θα αλλάξει. Θα γίνεται κάνει σαν κύκλος πιστεύω, Κάποια στιγμή θα δούμε περισσότερο παιχνίδι στη ρακέτα».