Πρόστιμο σε Λάνγκφορντ για τις δηλώσεις περί διαιτησίας, απαλλάχθηκε ο Πιτίνο

Πρόστιμο σε Λάνγκφορντ για τις δηλώσεις περί διαιτησίας, απαλλάχθηκε ο Πιτίνο

Γιώργος Κούβαρης
Πρόστιμο σε Λάνγκφορντ για τις δηλώσεις περί διαιτησίας, απαλλάχθηκε ο Πιτίνο
Η Euroleague επέβαλε πρόστιμο στον Κιθ Λάνγκφορντ για όσα είπε για την διαιτησία, ενώ ο Ρικ Πιτίνο απαλλάχθηκε υπό... όρους.

Ο Αμερικανός γκαρντ και ο 66χρονος προπονητής του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ κλήθηκαν από την επιτροπή της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για να απολογηθούν για όσα είχαν πει για τη διαιτησία του Game 1 με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Πιτίνο είχε αναφέρει: «Δεν θέλω να μιλώ για τις αποφάσεις των διαιτητών. Λέω στους παίκτες μου να μην φωνάζουν στους διαιτητές και δεν γυρνούν πίσω γρήγορα στην άμυνα. Δεν μπορείς να αλλάξεις την απόφαση των διαιτητών. Προσπαθώ να μην στέκομαι στη διαιτησία. Οι διαιτητές κάνουν τη δουλειά τους και εμείς της δική μας», ενώ ο Κιθ Λάνγκφορντ είχε πει:

«Έχει χαμηλό κέντρο βάρους και νομίζω οι διαιτητές στα playoffs όπως και στο ΝΒΑ θα έπρεπε να αφήνουν τους παίκτες να κρίνουν τα παιχνίδια. Επέτρεψαν λίγο την σκληράδα και βρισκόταν συνέχεια στο χώρο του ακόμη κι όταν προσγειώθηκα. Νομίζω αυτό ήταν αντικανονικό. Αυτό που με απογοήτευσε ήταν τα διαφορετικά κριτήρια. Είτε καλή είτε κακή άμυνα έπρεπε να μας αφήσουν κι εμάς στην άλλη πλευρά να βγάλουμε παρόμοια επιθετικότητα. Να σφύριζαν με τον ίδιο τρόπο».

Μετά την απολογία τους, ο 35χρονος παίκτης καλείται να πληρώσει πρόστιμο 2.500 ευρώ, ενώ ο κόουτς του «τριφυλλιού» απαλλάχθηκε, καθώς οι δηλώσεις του δημιούργησαν αμφιβολίες. Αν, ωστόσο, κάνει ξανά σχετικές δηλώσεις, τότε θα αποκλειστεί για ένα παιχνίδι.

Με 2.500 τιμωρήθηκε και ο Τζέισον Γκρέιντζερ της Μπασκόνια.