Παναθηναϊκός: Στο Μιλάνο έχει τον... τρόπο! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Στο Μιλάνο έχει τον... τρόπο! (vids)
O Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ φιλοξενείται για 8η φορά στο Μιλάνο από την Αρμάνι και η EuroLeague Greece θυμάται την καλή παράδοση που έχουν οι «πράσινοι» επί ιταλικού εδάφους και η οποία αναμένεται να αποτελέσει σύμμαχό τους ενόψει του αποψινού (22/3, 21:45) αγώνα. Αν και το συγκεκριμένο γήπεδο μόνο... γούρικο δεν είναι!

11 Δεκεμβρίου 2014: Ο Παναθηναϊκός είχε φιλοξενηθεί από την Αρμάνι Μιλάνο για την 9η αγωνιστική της regular season στο... απομακρυσμένο «Paladesio» και είχε γνωρίσει την ήττα με 66-64. Αυτή έμελλε να ήταν και η τελευταία ήττα των «πρασίνων» επί ιταλικού εδάφους...

22 Μαρτίου 2019: Πεντέμισι χρόνια αργότερα ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Αρμάνι Μιλάνο και πάλι στο «Palabancodesio» (σ.σ. τότε Paladesio) έχοντας μεσολαβήσει δύο ματς και δύο νίκες στο «Mediolanum Forum». Λέτε να σημαίνει κάτι αυτό;

Μπορεί τα σημάδια της μοίρας να είναι... δυσοίωνα για τους «πράσινους» αλλά το εν λόγω παιχνίδι αποτελούσε την εξαίρεση και όχι τον κανόνα! Απλούστατα ο Παναθηναϊκός βρίσκει τον τρόπο να φτάνει στις νίκες κάθε φορά που επισκέπτεται το Μιλάνο αφού στις επτά προηγούμενες αναμετρήσεις μέτρησε πέντε νίκες και μόλις δύο ήττες.

Μάλιστα πριν από έναν χρόνο και πιο συγκεκριμένα στο ματς για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου με το οποίο εξασφάλισε και το πλεονέκτημα της έδρας, είχε ως μεγάλο πρωταγωνιστή έναν... νυν παίκτη της! Ο λόγος φυσικά για τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος εκτός από τους 18 πόντους του, τα 4 ριμπάουντ και τις 4 ασίστ, είχε σημειώσει και το νικητήριο καλάθι με την εκπνοή της αναμέτρησης για το 95-94! Μάλιστα ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο καλύτερος παίκτης των «πρασίνων» και στην αμέσως προηγούμενη αναμέτρηση για την regular season της σεζόν (86-72 νίκη ο Παναθηναϊκός) με 19 πόντους και 7 ριμπάουντ.

Τα δύο παιχνίδια που είχαν προηγηθεί ήταν και οι μοναδικές ήττες των «πρασίνων» στην Ιταλία. Στο παιχνίδι που είχε διεξαχθεί και πάλι στο «Paladesio» πριν από πεντέμισι χρόνια, το «τριφύλλι» είχε γνωρίσει την ήττα με 66-64 εξαιτίας του... φοβερού Ντάνιελ Χάκετ (21π., 5/9δίπ., 3/8τρ., 2/3β., 4ρ., 4ασ.) αλλά και των 0/2 βολών του Δημήτρη Διαμαντίδη στο τελευταίο δευτερόλεπτο (σ.σ. αστόχησε στην πρώτη και στη συνέχεια αστόχησε επίτηδες στην δεύτερη για κάποιο 'φόλοου', κάτι που δεν έγινε ποτέ) του αγώνα. Η αμέσως προηγούμενη ήττα είχε σημειωθεί τη σεζόν 2013-14 και πάλι στις λεπτομέρειες με σκορ 77-75. Τότε «εκτελεστής» του Παναθηναϊκού ήταν ένας... σημερινός του παίκτης, ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος είχε 18 πόντους.

Σε όλες τις προηγούμενες επισκέψεις της ελληνικής ομάδας στο «Mediolanum Forum» το αποτέλεσμα ήταν μόνο... νίκες! Μάλιστα τον Ιανουάριο του 2012 ήταν κάτι παραπάνω από επιβλητική με 78-57. Μάλιστα είχαν σκοράρει και οι 12 παίκτες που είχε χρησιμοποιήσει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Λόγκαν 12π., Σάτο 11π., Μπατίστ 10π.) κόντρα σε τρεις «πράσινους» την σεζόν 2016-17. Τον Αντώνη Φώτση, τον Γιάννη Μπουρούση και τον Αλεσάντρο Τζεντίλε!

Την αμέσως προηγούμενη χρονιά (2010-11) που έφτασε μέχρι το... τέλος της διαδρομής με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει και πάλι εύκολα με 81-71 (Διαμαντίδης 14π., 7ασ., 4ρ., Τέπιτς 13π., Μπατίστ 13π.-Μαντσινέλι 14π., Φίνλεϊ 13π.) ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η πρώτη επίσκεψη του Παναθηναϊκού στο Μιλάνο τον Οκτώβριο του 2009. Συγκεκριμένα ήταν το ματς για την πρεμιέρα της EuroLeague όπου οι «πράσινοι» είχαν επικρατήσει στο... ρελαντί με 75-67 (Σπανούλης 19π., Πέκοβιτς 17π., Περπέρογλου 13π.-Φίνλεϊ 13π., Ματσιούλις 12π.)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.