Πιτίνο: «Mατς εκκλησιών το Κεντάκι-Λούιβιλ σε σχέση με το ντέρμπι "αιωνίων"»

Gazzetta team
Πιτίνο: «Mατς εκκλησιών το Κεντάκι-Λούιβιλ σε σχέση με το ντέρμπι "αιωνίων"»
Ο Ρικ Πιτίνο έκανε τη σύγκριση μεταξύ των ματς Κεντάκι-Λούιβιλ και του ελληνικού ντέρμπι, τονίζοντας πως οι μάχες των δύο ομάδων στο ΝCAA είναι παιχνίδια εκκλησίων σε σχέση με την μονομαχία των αιωνίων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρικ Πιτίνο ενόψει το ματς με τον Ολυμπιακό (4/1, 21:00)

Για τα ματς Κεντάκι - Λούιβιλ και το ντέρμπι «αιωνίων»: «Ο GM των Γκρίζλις, που υπέγραψα στους Σέλτικς, μου είπε πως το ματς Κεντάκι - Λούιβιλ είναι σαν ματς μεταξύ εκκλησιών, σε σχέση με αυτό το ντέρμπι εδώ».

Για το τι θα πρέπει να κάνουν οι παίκτες του: «Είπα στους παίκτες πως για να νικήσουμε εκτός έδρας, θα πρέπει να είμαστε 8-10 πόντους καλύτεροι. Αν δεν γίνει αυτό, θα πάει στο τελευταίο σουτ ή θα έχει ο αντίπαλος τον έλεγχο. Χρειάζεται να παίζεις εξαιρετικά εκτός έδρας για να νικάς σε οποιοδήποτε επίπεδο».

Για τη διαφορά στο επίπεδο της Euroleague και του ελληνικού πρωταθλήματος: «Η Euroleague και το ελληνικό πρωτάθλημα είναι κοντά. Στην Euroleague υπάρχουν μεγαλύτερα ρόστερ. Στο προηγούμενο ματς, ήταν δύσκολο να κερδίσουμε στην Ελλάδα, όμως φτάσαμε στη νίκη».

Για τις αδυναμίες του Ολυμπιακού: «Δεν θα σας τις πω».

Για τον κόσμο: «Έχω τρελαθεί με τον κόσμο εδώ. Πήγα να φάω κάτι, με είδε ένας φίλος του Ολυμπιακού και με ρώτησε αν είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Άλλαξα τραπέζι».