Πασκουάλ: «Ποτέ δεν θα επέλεγα αντίπαλο»! (vid)

Πασκουάλ: «Ποτέ δεν θα επέλεγα αντίπαλο»! (vid)
Ο Παναθηναϊκός θα εξαντλήσει τις πιθανότητες για την είσοδο στην τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs και ο Τσάβι Πασκουάλ ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να μπλέξει σε σενάρια ενόψει της συνέχειας.

«Κατ' αρχάς, είμαστε χαρούμενοι γι' αυτή τη νίκη και για τους φιλάθλους μας αφού απόλαυσαν ένα καλό παιχνίδι και είδαν όμορφο μπάσκετ, ελκυστικό στην επίθεση με αιφνιδιασμούς. Σε γενικές γραμμές παίξαμε καλή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Νομίζω ότι κάναμε σπουδαία δουλειά. Σίγουρα έγιναν κάποια λάθη όμως έγινε ένα καλό παιχνίδι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

O Πασκουάλ αναφέρθηκε στη «μάχη» για το πλεονέκτημα έδρας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προκριθήκαμε. Όταν άρχισε η Euroleague βλέποντας την ποιότητα των αντιπάλων, να είμαστε στα προημιτελικά αποτελούσε μία πρόκληση. Γι’ αυτό θα πρέπει να συγχαρούμε τους παίκτες και όλη την ομάδα για τη δουλειά που έχει γίνει. Σε ατομικό επίπεδο αποτελεί την ενδέκατη συμμετοχή μου σε playoffs κι αυτό με κάνει πολύ ευτυχή. Πλέον θα πρέπει να συνεχίσουμε παιχνίδι με το παιχνίδι όπως λέτε. Σε 48 ώρες έχουμε άλλον τελικό στο Τελ Αβίβ και θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Αναφορικά στη συνέχεια των υποχρεώσεων του «τριφυλλιού» εξήγησε «Θα βελτιωνόμαστε σιγά-σιγά προκειμένου να βρεθούμε ξανά στην καλή κατάσταση που ήμασταν τον περασμένο Ιανουάριο. Δεν σκεφτόμαστε αντίπαλο, προχωράμε παιχνίδι με παιχνίδι. Ποτέ δεν θα επέλεγα αντίπαλο... Είμαι ρομαντικός, θέλω κάθε φορά να κερδίζω και δεν θέλω να μπλέξω σε περίεργα παιχνίδια που έχουν να κάνουν με επιλογή αντιπάλου».

Σε ό,τι αφορά την απόδοση του Μάικ Τζέιμς, ο Τσάβι Πασκουάλ ανέφερε: «Δεν γίνονται μαγικά, χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Έπαιξε καλά κι ελπίζω να συνεχίσει έτσι και στο επόμενο παιχνίδι ώστε να μας βοηθήσει όπως μας βοήθησε σήμερα».