Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 7ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 7ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece απονέμει τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα» στους καλύτερους και τους χειρότερους της 7ης αγωνιστικής.

H έβδομη αγωνιστική ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece για άλλη μια φορά μοίρασε... Όσκαρ και «χρυσά βατόμουρα» στους καλύτερους και τους χειρότερους.

Ο Ολυμπιακός είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής των βραβείων, αφού κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Πόλη κόντρα στη Φενέρ (83-90).

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Το... Όσκαρ το δικαιούται ο Έρικ ΜακΚόλουμ και θα το πάρει. Ο παίκτης της Εφές έκανε... όργια στη νίκη των Τούρκων επί της Μακάμπι, αφού μέτρησε 31 πόντους με 8/11 τρίποντα. Επιπλέον μάζεψε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ και έκανε ένα κλέψιμο. Όλα αυτά του επέτρεψαν να πάρει 33 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. O MακΚόλουμ κέρδισε στα... σημεία τον Μπράιαν Ρόμπερτς για να πάρει το... Όσκαρ.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Σάστρε έμεινε στο παρκέ για 21:14 στην ήττα της Βαλένθια από την Αρμάνι στην δεύτερη παράταση και ήταν άποντος με 0/1 σουτ εντός πεδιάς. Επίσης έκανε 4 λάθη, κάτι που δεν του επέτρεψε να γλιτώσει το -1 στο σύστημα αξιολόγησης

Το στατιστικό που ξεχώρισε: Tα 8/11 τρίποντα του Έρικ ΜακΚόλουμ στην αναμέτρηση της Εφές με την Μακάμπι, τα 7/9 τρίποντα του Μάρκους Ντένμον στο ματς του Παναθηναϊκόυ με την Χίμκι και οι 105 πόντοι που δέχθηκε η Ρεάλ από την Μπασκονια.

Η νίκη της αγωνιστικής: Αναμφίβολα η νίκη της αγωνιστικής ανήκει στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από την έδρα της Φενέρ, αφού την υπέταξαν στην παράταση με 83-90. Τεράστιο αποτέλεσμα για το σύνολο του Σφαιρόπουλου. Οι Πειραιώτες έδειξαν ψυχικά αποθέματα στο έξτρα πεντάλεπτο και πήραν το... σκαλπ της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Limit-up: Ο Ολυμπιακός αξίζει να βρίσκεται και σε αυτήν την κατηγορία. Οι Πειραιώτες άφησαν πίσω τους την ήττα τους από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ και έκαναν μια φοβερή εμφάνιση κόντρα στη Φενέρ, φεύγοντας από την Τουρκία με μια σπουδαία νίκη στην παράταση. Το σύνολο του Σφαιρόπουλου έδειξε χαρακτήρα και έριξε στο καναβάτσο τους πρωταθλητές Ευρώπης. Από το limit-down της προηγούμενης αγωνιστικής στο limit-up αυτής. Μεγάλη βελτίωση για τους «ερυθρολεύκους».

Limit-down: Δεν το... γλιτώνει το «βατόμουρο» η Φενέρ. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς την προηγούμενη αγωνιστική πέρασε σαν... σίφουνας με 57-80 από την Γερμανία και την έδρα της Μπάμπεργκ. Όμως η εικόνα της στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα να ηττηθεί στην παράταση από τον Ολυμπιακό με 83-90 μέσα στην Ulker Sports Arena. Οι μετοχές των Τούρκων έπεσαν αυτήν την αγωνιστική.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Το... Όσκαρ θα πάει δικαιωματικά στον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο Έλληνας προπονητής αμφισβητήθηκε από αρκετούς μετά τις ήττες από Μπαρτσελόνα και Παναθηναϊκό, όμως κατάφερε να προετοιμάσει τον Ολυμπιακό κατάλληλα για να πάει να κάνει ένα διπλό σε μια έδρα που πρέπει να ματώσεις για να περάσεις. Έμεινε ψύχραιμος και στην παράταση, παρά το γεγονός πως η Φενέρ έκανε την ανατροπή για να στείλει το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο και έδειχνε να παίρνει το momentum και την ψυχολογία.