Γκραντ στο Gazzetta: «Σλούκας και Ναν κάνουν αυτό που πρέπει στα κρίσιμα»
- «Μέλημά μας να προστατεύσουμε το ΟΑΚΑ, θέλουμε το αβαντάζ έδρας στα playoffs»
- «Ξέρουμε πότε οι Σλούκας και Ναν θα αναλάβουν δράση»
Ο Τζέριαν Γκραντ αποτελεί «σταθερή αξία» για τον Παναθηναϊκό. Απέναντι στη Φενέρμπαχτσε ήταν εκείνος που δεν άφησε την τουρκική ομάδα να πάρει μομέντουμ στο ξεκίνημα του αγώνα, φροντίζοντας να βγάλει εις πέρας τη δουλειά που είχε αναλάβει στο πρώτο κομμάτι του αγώνα.
Αν μη τι άλλο έχει και εκείνος μερίδιο στη νίκη με 91-90 έχοντας 10 πόντους με 4/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 2/5 βολές, 3 ασίστ, 1 ριμπάουντ και ένα λάθος σε 23:53 λεπτά συμμετοχής. Μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο Gazzetta και έκανε ειδική αναφορά στους Κώστα Σλούκα και Κέντρικ Ναν, τους οποίους και αποθέωσε χάρη στο «κρύο αίμα» που έχουν στα δύσκολα.
«Μέλημά μας να προστατεύσουμε το ΟΑΚΑ, θέλουμε το αβαντάζ έδρας στα playoffs»

«Ήταν τρομερά σημαντικό να κερδίσουμε αυτό το ματς μετά την ήττα μας στο Μιλάνο όπου δεν παίξαμε καλά. Ο κόουτς έχει πει ότι πρέπει να κερδίσουμε όλα τα ματς στο ΟΑΚΑ και γνωρίζουμε όλοι ότι πρέπει να το κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι έχουμε κάποια προβλήματα όταν παίζουμε μακριά από το ΟΑΚΑ, οπότε μέλημά μας είναι να προστατεύσουμε την έδρα μας έως το τέλος της κανονικής περιόδου. Και αυτό ακριβώς κάναμε. Ξέρουμε ότι δεν παίξαμε καλά. Όμως μέσα στο σπίτι μας θα κάνουμε τα πάντα για τις νίκες» είπε αρχικά ο Αμερικανός γκαρντ και συνέχισε:
«Σίγουρα ήταν ένα από τα πιο συναρπαστικά ματς που έχω παίξει. Με όλες αυτές τις εναλλαγές στο σκορ έως και το τέλος του αγώνα. Υπήρχε πλούσιο ταλέντο στο γήπεδο και από τις δύο ομάδες. Μην ξεχνάμε ότι έχουν το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην Euroleague, οπότε είχαμε και έναν λόγο παραπάνω για τους κερδίσουμε. Θεωρώ ότι το απολαύσαμε όλοι» ενώ ήταν ξεκάθαρος για τον «πράσινο» στόχο στην κανονική περίοδο: «Να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα και να έχουμε το αβαντάζ της έδρας στα playoffs. Είναι το πιο σημαντικό απ' όλα στην προσπάθεια που θα κάνουμε για να βρεθούμε στο Final Four».
«Ξέρουμε πότε οι Σλούκας και Ναν θα αναλάβουν δράση»

Όσο για τους Κώστα Σλούκα και Κέντρικ Ναν οι οποίοι «μίλησαν» όταν η μπάλα είχε αρχίσει να βαραίνει επικίνδυνα; «Ο Σλούκας είναι ο αρχηγός μας. Ο MVP του Final Four. Στις clutch στιγμές πάντα περιμένουμε από εκείνον να αναλάβει δράση και πάντα τα καταφέρνει. Το ίδιο ισχύει και για τον Κέντρικ. Μιλάμε για τον καλύτερο σκόρερ στην Ευρώπη. Είτε έχει 10 πόντους, είτε 20 πόντους θα του δώσουμε τη μπάλα για να κάνει την δουλειά όπως εκείνος ξέρει!»
Πόσο εύκολο είναι για τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να κάνουν άμεσα «delete» σε μια τόσο μεγάλη νίκη ώστε να παρουσιαστούν και πάλι στο 100% της συγκέντρωσής τους στην αναμέτρηση με την Εφές; «Έχουμε μια έμπειρη ομάδα. Γνωρίζει καθένας από εμάς τι πρέπει να κάνει. Πρέπει να αφήσουμε άμεσα πίσω μας αυτή τη νίκη και να επικεντρωθούμε άμεσα στο επόμενο παιχνίδι» ήταν τα λόγια του Γκραντ, ο οποίος δεν σκέφτεται ακόμα το Final 8 του Κυπέλλου:
«Όχι δεν σκεφτόμαστε το Κύπελλο ακόμα. Καθόλου. Και δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε από τη στιγμή που έχουμε μπροστά μας ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι απέναντι στην Εφές το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Ακολουθεί και ματς πρωταθλήματος και στη συνέχεια έχουμε το Κύπελλο. Μετά από από την αναμέτρηση με τον Κολοσσό θα ρίξουμε όλο το βάρος στο πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.»
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.