Αταμάν: «Μακάρι να δικαιωθεί η πρόβλεψη του Γιαννακόπουλου»

Ο Εργκίν Αταμάν.
Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, ενόψει του τελικού του Final Four 2024, Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός. Και του θύμισαν μία πρόβλεψη που είχε γίνει τον Ιανουάριο από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο Εργκίν Αταμάν εμφανίστηκε κεφάτος στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Final Four 2024. Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού ο Παναθηναϊκός, υπό τις οδηγίες του, έφτασε στον πρώτο τελικό μετά από 13 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων, οι δημοσιογράφοι θύμισαν στον Τούρκο προπονητή για μία πρόβλεψη που είχε κάνει ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για έναν τελικό ανάμεσα στη Ρεάλ και τον Παναθηναϊκό, με τον Κώστα Σλούκα να σημειώνει το νικητήριο σουτ.

«Το ελπίζω, φυσικά (σ.σ: γελώντας). Το ελπίζω. Μέχρι στιγμής έχουν βγει όλες οι προβλέψεις του προέδρου αληθινές, όπως και όλα τα όνειρα του κόσμου. Παίζουμε για την νίκη. Πιστεύω πως και ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και δικαίως βρίσκονται στον τελικό. Νιώθουμε περήφανοι», είπε ο Αταμάν.

Είμαστε χαρούμενοι, μετά από χρόνια βρισκόμαστε στον τελικό. Προσωπικά είμαι χαρούμενος που μετά από ένα χρόνο μακριά από το Four, βρίσκω ξανά τη Ρεάλ στον τελικό, όπως πριν από δύο χρόνια. Έχουν μία εξαιρετική ομάδα, αλλά και εμείς πιστεύουμε στις δυνατότητες μας. Θα είναι ένας απίθανος τελικός», πρόσθεσε ο Αταμάν.

Αν έχει συνειδητοποιήσει ότι είναι κάτι παραπάνω από ένας προπονητής για τους φίλους του Παναθηναϊκού: «Είμαι χαρούμενος για την πόλη της Αθήνας. Μας πίστεψαν όλη τη σεζόν και απολαμβάνουν την ατμόσφαιρα. Μας υποστήριξαν. Μας αρέσει. Αυτή η ατμόσφαιρα είναι δυνατή, θέλουμε να την απολαύσουμε. Θα δούμε τι θα γίνει στον τελικό. Χαίρομαι που οι οπαδοί με σέβονται και σέβονται τους παίκτες μας».

Πόσο σημαντική είναι η νίκη του Παναθηναϊκού στη Μαδρίτη, ενόψει του τελικού: «Σίγουρα, η κανονική περίοδος δεν προσφέρεται για σύγκριση. Δεν ήταν στο 100% και οι δύο ομάδες. Είναι σημαντικές όλες οι μεγάλες νίκες που κάναμε στα μεγάλα ματς, απέναντι στην Μακάμπι και στον ημιτελικό. Το πλάνο μας θα είναι διαφορετικό. Δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στα δύο ματς».

«Καταλάβαμε ότι έχουμε ομάδα Final Four στη Μαδρίτη»

Για το τελικό του 2022 και τους ημιτελικούς του 2024 που κρίθηκαν πιο εύκολα: «Βαρεθήκατε χθες, αλλά μπορούμε να κάνουμε μία συμφωνία ότι θα παίζουμε στο όριο για 37 λεπτά. Ένα ματς με ισοπαλία είναι πιο συναρπαστικό. Για εμένα τα τέσσερα τελευταία λεπτά απέναντι στη Φενέρ ήταν ανακουφιστικά. Ελπίζω να κερδίσω με αυτό τον τρόπο. Το να χάσω ή να κερδίσω με αυτόν τον τρόπο είναι δύσκολο, αλλά για εσάς συναρπαστικό».

Ποια ήταν η στιγμή στη σεζόν που κατάλαβε ότι έχει ομάδα Final Four: «Για να μιλήσω ειλικρινά, ήταν το ματς με τη Ρεάλ. Όταν τους νικήσαμε στην Ισπανία, η πρώτη εντός έδρας για τη Ρεάλ. Μας έδωσε αυτοπεποίθηση, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι μπορούμε να είμαστε στο Final Four. Αυτή η σεζόν ήταν η πιο επιτυχημένη για το σύλλογο, κάναμε ρεκόρ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Μας έδωσε αυτοπεποίθηση».

Πώς αισθάνεται που βρίσκεται στον τελικό με μία ομάδα που δεν είναι τουρκική: «Δεν θέλω να του δώσω το ρεκόρ που έχω, να κατακτήσω back 2 back τίτλους. Είναι ένα κίνητρο για εμένα», είπε ο Αταμάν.

Και συνέχισε: «Φυσικά, ως Τούρκος προπονητής βρίσκομαι στην τελική φάση για έκτη φορά. Και θα αγωνιστώ σε έναν τελικό για τέταρτη φορά. Είμαι περήφανος γι αυτό. Ειδικά για τους Τούρκους οπαδούς, τους οπαδούς της Φενέρ. Είχατε μεγαλύτερες προσδοκίες, αλλά στο τέλος είμαι ο μόνος Τούρκος που θα εκπροσωπήσω την πατρίδα μας στον τελικό. Πολλοί Τούρκοι φίλαθλοι με έχουν υποστηρίξει, με θαυμάζουν χιλιάδες ανθρώπων και από χθες το βράδυ έχω δεχτεί δεκάδες μηνύματα και από ανθρώπους της Γαλατασαράι. Να ευχηθώ καλή επιτυχία στην ποδοσφαιρική ομάδα της Γαλατά».

Για την υποδοχή που μπορεί να έχει, αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει: «Ο κόσμος με αντιμετωπίζει με αγάπη και σεβασμό. Προσπαθώ να δώσω τη γνώση και την αυτοπεποίθησή μου. Δεν ονειρεύομαι τη νίκη, αν το κάνεις και χάσεις, απογοητεύεσαι. Κάνω το πλάνο μου, και ανάλογα το αποτέλεσμα έχω τα συναισθήματά μου, είτε καλά, είτε κακά».

«Προτιμώ το σύστημα του ΝΒΑ»

Για το αν προτιμάει το Final Four ή μία σειρά αγώνων: «Ειλικρινά προτιμώ το σύστημα του ΝΒΑ. Αλλά αν παίζουμε στο πρωτάθλημα, στις Εθνικές ομάδες, είναι αδύνατο. Όπως και στο ποδόσφαιρο, υπάρχει ένας τελικός. Αλλά θα είναι πιο συναρπαστικό να παίξουμε τους προημιτελικούς ή τους ημιτελικούς με σύστημα νικών».

Αν είναι ξεχωριστό να αντιμετωπίζεις στον τελικό έναν απΌ τους επιτυχημένους συλλόγους και αν είναι φίλαθλος της Ρεάλ: «Όταν ήμουν νεότερος, ακολουθούμε τη Ρεάλ. Είναι η πιο δοξασμένη ομάδα στο ποδόσφαιρο, αλλά και στο μπάσκετ. Είναι συναρπαστικό να είμαι στον τελικό απέναντι σε μία τέτοια ομάδα. Ήταν το όνειρο μου. Έχουν εκατομμύρια φιλάθλους. Εδώ οι Παναθηναϊκοί θα είναι περισσότεροι, αλλά είναι εκπληκτικό να έχω απέναντί μου τη Ρεάλ».

Για τον Ντζάναν Μούσα και το πέρασμά του από την Εφές: «Κακό για εμένα και για την ομάδα που δεν πέτυχε, πήγε στην Ισπανία και έγινε αστέρας της Ρεάλ. Ελπίζω αύριο να μην μας εκδικηθεί γι' αυτό».

Για τα 11 τρόπαια της Ρεάλ και τους 6/7 τελικούς του Παναθηναϊκού: «Μάθαμε τόσα πολλά σε αυτή τη συνέντευξη Τύπου. Για εσάς αυτά τα στοιχεία είναι σημαντικά, για εμένα όχι. Δεν μας επηρεάζει».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.