Σλούκας στο Gazzetta: «Μεγάλη η πρόκληση και έξτρα κίνητρο που είμαι αρχηγός» (vid)

Σλούκας στο Gazzetta: «Μεγάλη η πρόκληση και έξτρα κίνητρο που είμαι αρχηγός» (vid)

Σλούκας
Ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο Gazzetta λίγο πριν από την τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού στο Βερολίνο και υπογράμμισε το έξτρα κίνητρο που έχει σε αυτό το Final Four.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Γιώργος Κούβαρης

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR θα πάρει μέρος για 12η φορά σε Final Four ωστόσο έχει αγωνιστεί στα 10 από αυτά. Παρόλα αυτά αποτελεί τον πιο «μπαρουτοκαπνισμένο» παίκτη της φετινής διοργάνωσης καθώς έχει και τις περισσότερες παραστάσεις από οποιονδήποτε άλλον.

«Ναι υπάρχει ανυπομονησία και ένα άγχος. Είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε έναν βασικό στόχο και ένα μεγάλο όνειρο. Όπως έχουμε πει τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Ανυπομονούμε για ένα μεγάλο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα» είπε αρχικά ο Κώστας Σλούκας στο Gazzetta και συνέχισε:

«Είναι πολύ μεγάλη η πρόκληση τόσο για εμένα προσωπικά, όσο και για την ομάδα. Εκπροσωπώντας την ομάδα ως αρχηγός αποτελεί και ένα έξτρα κίνητρο για εμένα. Η υπόσχεση που μπορούμε να δώσουμε είναι ότι θα παλέψουμε για 40 λεπτά. Όμως είναι ένα παιχνίδι 40 λεπτών όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν».

Όσο για τα όσα θα συμβουλεύσει στους συμπαίκτες του; «Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που θα τους πω. Καθένας έχει τη δική του ρουτίνα. Τα μικρά πράγματα είναι αυτά που ξεχωρίζουν. Μια χαμένη μπάλα, ένα χαμένο ριμπάουντ, μια βολή. Στις λεπτομέρειες κρίνονται αυτά τα ματς».

Αν και ο Παναθηναϊκός έχει πραγματοποιήσει μια μεγάλη προσπάθεια μέχρι να φτάσει στο Final Four, η όρεξη άνοιξε ακόμα περισσότερο: «Το κίνητρο είναι ακόμα μεγαλύτερο γιατί έχεις φτάσει κοντά στην πηγή και απομένει ένα ματς για να βρεθείς στον τελικό. Το κίνητρο είναι αυτό που με οδηγεί τα τελευταία 15 χρόνια και όταν σταματήσω να έχω κίνητρο θα σταματήσω και να παίζω».

Τι απάντησε στην ερώτηση για... παραλληλισμό με τον Βασίλη Σπανούλη και το γεγονός ότι κάθε φορά που περίμενε παιδί κατακτούσε το τρόπαιο; «Εγώ δεν είμαι τόσο με τις προκαταλήψεις. Μου έχει βγει το όνομα αλλά δεν έχω. Δεν θα βρίσκεται η γυναίκα μου μαζί γιατί το έχει απαγορεύσει ο γιατρός. Το μυαλό μου να ειναι 40 λεπτά στο ματς και όλη την υπόλοιπη μέρα στην Αθήνα, στην κόρη μου και στη γυναίκα μου» κατέληξε ο Σλούκας, ο οποίος περιμένει να γίνει για δεύτερη φορά πατέρας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.