Μποντιρόγκα στο Gazzetta: «Τα Final Four σου αφήνουν τις καλύτερες αναμνήσεις!» (vid)

O πρόεδρος της EL, Ντέγιαν Μποντιρόγκα δίπλα στο CEO, Παούλιους Μοτιεγιούνας
O πρόεδρος της Euroleague και «θρύλος» του ευρωπαϊκού μπάσκετ μίλησε στο Gazzetta, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου και χαρακτήρισε την εφετινή διοργάνωση ως εξαιρετικά αμφίρροπη, ενώ δήλωσε περήφανος για τις 3 συμμετοχές του και τα ισάριθμα ευρωπαϊκά τρόπαια που έχει κατακτήσει.

Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, θα παραμείνει άρρηκτα συνδεδεμένος με το ελληνικό μπάσκετ. Και γιατί οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του 2ου και του 3ου ευρωπαϊκού τίτλου σε Θεσσαλονίκη και Μπολόνια αντίστοιχα, κατακτώντας συνολικά τρία τρόπαια και δύο βραβεία MVP (η τελευταία κούπα και το αντίστοιχο αγαλματίδιο ήταν το 2003 με την Μπαρτσελόνα).

Αλλά και γιατί ήταν από τους βασικούς υπεύθυνους των διαδοχικών ηττών της Εθνικής μας ομάδας από την Γιουγκοσλαβία σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις που παίξαμε αντίπαλοι από 1995 έως και το 2005, οπότε και αποσύρθηκε από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Ο λόγος για τον εδώ και δύο χρόνια, πρόεδρο της Euroleague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα, ο οποίος μίλησε στο Gazzetta μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, δίνοντας έμφαση στις προσωπικότητες και την δίψα για το βαρύτιμο τρόπαιο, που συνήθως καθορίζουν τον πρωταθλητή Ευρώπης.

Είναι περίεργο, αλλά είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των F4 που δεν ακούσαμε τον πρόεδρο να μιλάει στην σκηνή;

«Όχι, δεν είναι η πρώτη φορά, και πέρυσι έγινε το ίδιο. Όμως είμαι εντάξει με αυτό, θέλω να συγχαρώ τις τέσσερις ομάδες που πέτυχαν τον στόχο τους να έρθουν στο F4 και αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, οι προπονητές, οι αρχηγοί και οι παίκτες και πρέπει να μιλήσουν και θα μιλήσουν και στο παρκέ.»

Είναι μια διαφορετική προεδρική φιλοσοφία και νοοτροπία. Πείτε μου, έχει περάσει πολύς καιρός από όταν βρισκόσασταν στα παρκέ, όμως κάθε φορά που έρχεται ένα F4, φυσικά ανατρέχετε σε αυτές τις εποχές που παίζατε και κερδίσατε με τον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα. Πώς θυμάστε αυτές τις στιγμές;

«Είναι σπουδαίες αναμνήσεις! Όλοι οι παίκτες θέλουν να έρθουν στο F4 και να κερδίσουν. Εγώ το έκανα τρεις φορές με δύο διαφορετικές ομάδες σε τρία Final 4! Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Είναι σπουδαίες αναμνήσεις και είναι πάντα πολύ ιδιαίτερο.»

Πώς βλέπετε αυτό το F4; Λένε ότι είναι ένα από τα καλύτερα στην ιστορία με πολύ μικρές διαφορές ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες;

«Αυτές οι τέσσερις ομάδες έρχονται από μια σπουδαία κανονική περίοδο και εξαιρετικά play off. Είναι ένα ανοιχτό F4 με τέσσερις πολύ ανταγωνιστικές ομάδες και περιμένουμε ωραία παιχνίδια και θα δούμε ποια θα είναι η καλύτερη ομάδα.»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.