EuroLeague Final Four 2024: Τα... καραβάνια των Ελλήνων φιλάθλων στο δρόμο για το Βερολίνο

Άποψη της εξέδρας από το Final Four 2023.
Το Final Four 2024 ξεκινάει την Παρασκευή (24/5) με τα... καραβάνια των Ελλήνων φιλάθλων, τόσο του Ολυμπιακού, όσο και του Παναθηναϊκού να βρίσκονται με κάθε πιθανό τρόπο σε μία διαδρομή με τελικό προορισμό το Βερολίνο.

Τα πρώτα... καραβάνια των Ελλήνων φιλάθλων, δύο ομάδων, μας απασχόλησαν για πρώτη φορά το μακρινό 1994. Όταν στο Τελ Αβίβ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός διεκδικούσαν την πρώτη ευρωπαϊκή τους κούπα.

Τριάντα χρόνια μετά και το... έργο επαναλαμβάνεται. Όχι με καράβια, όπως στο Ισραήλ, αλλά με κάθε άλλο τρόπο. Υπολογίζεται ότι περίπου 9.000 Έλληνες φίλαθλοι αναμένονται στο Βερολίνο για τους ημιτελικούς, όπου ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε (19:00) και ο Ολυμπιακός τη Ρεάλ Μαδρίτης (22:00).

Στο Βερολίνο και χωρίς εισιτήρια

Αυτοί αναμένεται να φτάσουν στη Γερμανία είτε με πτήσεις τσάρτερ, είτε με απευθείας πτήσεις, ενώ κάποιοι - ίσως και χωρίς άλλη επιλογή - θα φτάσουν στον τελικό προορισμό με ανταπόκριση. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και όσους τόλμησαν το ταξίδι οδικώς.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Ολυμπιακού, Νίκο Λεπενιώτη αναμένονται περίπου 5.000 φίλοι του Ολυμπιακού, ενώ γενικότερα ο υπολογισμός όλων των κερκίδων είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, αφού δεν είναι γνωστό που ανήκουν όλοι οι φίλαθλοι που απέκτησαν εισιτήριο στο general sale. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και την πλατφόρμα ανταλλαγής εισιτηρίων, η οποία μπορεί να αλλάξει την εθνικότητα (και την ομάδα) των κατόχων.

Φυσικά, υπάρχουν και πάρα πολλοί Έλληνες που ταξιδεύουν ή θα ταξιδέψουν στο Βερολίνο χωρίς εισιτήρια για τους αγώνες, με την ελπίδα πως θα βρουν είτε στην πόλη, είτε κοντά στο γήπεδο.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.