Σλούκας: «Προφανώς θα μπορούσα να είμαι στην καλύτερη πεντάδα της EuroLeague»

Σλούκας: «Προφανώς θα μπορούσα να είμαι στην καλύτερη πεντάδα της EuroLeague»

Newsroom
Σλούκας
Ο Κώστας Σλούκας κλήθηκε να σχολιάσει την επιλογή του στην All-EuroLeague Second Team, τονίζοντας σε κάθε περίπτωση πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη προσωπική αποζημίωση από την πρόκριση στο Final 4.

Ο Κώστας Σλούκας συμπεριλήφθηκε πρόσφατα στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα της EuroLeague 2023/24 για τις επιδόσεις του στην πρώτη σεζόν του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού που συνδυάστηκε με την επιστροφή των «πράσινων» στο Final 4 έπειτα από 12 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση, αρκετοί άνθρωποι του μπάσκετ είναι αντίθετοι με ορισμένες επιλογές για τις κορυφαίες πεντάδες της Euroleague. Εξάλλου, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, Δημήτρης Γιαννακόπουλος εξήγησε πως «είναι πολύ αστείο να μην βρίσκεται ο Σλούκας στην βασική πεντάδα της Euroleague».

Μιλώντας στα κανάλια NOVASPORTS κατά τη διάρκεια της Media Day του «τριφυλλιού», ο Έλληνας γκαρντ ανέφερε σχετικά: «Είναι μεγάλη συζήτηση. Προφανώς και θα μπορούσα να είμαι στην πρώτη. Είναι μία διάκριση που με κάνει πολύ χαρούμενο. Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, το άγχος, η πίεση... Όλα αυτά είναι μια ανταμοιβή και αποζημίωση προσωπική. Μεγαλύτερη προσωπική αποζημίωση δεν υπάρχει από την πρόκριση στο Final 4. Για μένα αυτή είναι η μεγαλύτερη δικαίωση».

Σε ερώτηση για το πριμ που έδωσε στο σταφ του Παναθηναϊκού: «Δεν ήθελα να δημοσιευτεί αυτό. Ήταν κάτι προσωπικό. Καλύτερα μείνει μεταξύ μας. Προφανώς ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά με τα οποία παλεύουμε καθημερινά και είναι πίσω από τη σκηνή. Έχουμε περάσει πολλές ώρες μαζί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Παράλληλα, είπε: «Η σφραγίδα μας ότι είμαστε ομάδα είναι το γεγονός πως προκριθήκαμε στο Final 4. Αν δεν είσαι ομάδα, δεν είσαι "δεμένος" και δεν έχεις χημεία, δεν βρίσκεσαι στο Final 4. Βλέπετε ότι είναι ένα πολύ κλειστό κλαμπ τα τελευταία χρόνια και είναι επιτυχία που μπαίνει… σφήνα ο Παναθηναϊκός».

@Photo credits: eurokinissi