Sports Director της Άλμπα: «Έκπληξη αν δεν είμαστε στη EuroLeague, τρεις χρονιές τερματίσαμε πάνω από τον Παναθηναϊκό»

Sports Director της Άλμπα: «Έκπληξη αν δεν είμαστε στη EuroLeague, τρεις χρονιές τερματίσαμε πάνω από τον Παναθηναϊκό»

Newsroom
Μάριους Γκριγκόνις
Ο Sports Director της Άλμπα τόνισε πως οι Γερμανοί θα είναι έκπληξη να μη βρίσκονται στην EuroLeague την επόμενη σεζόν, βάζοντας τις πορείες της ομάδας σε σχέση με τον Παναθηναϊκό στη συζήτηση.

Ο Ιμάρ Οχέδα, sports director της Άλμπα Βερολίνου, μίλησε στο Basketnews για την παρουσία της ομάδας στην EuroLeague, αλλά και τις πιθανότητες παραμονής της ομάδας στη διοργάνωση για την επόμενη σεζόν.

Εκεί όπου οι Γερμανοί έχουν παρουσιάσει, όπως μετέφεραν οι Ισπανοί, έγγραφο με την υπογραφή του Μπερτομέου για την παραμονή τους και τη σεζόν 2024-25.

Μάλιστα ο Οχέδα έβαλε και τον Παναθηναϊκό στη συζήτηση, αναφέροντας πως η Άλμπα τον προσπέρασε τα περασμένα έτη. «Από τότε που παίζουμε στη διοργάνωση, τερματίζουμε πιο ψηλά από τη Βιλερμπάν. Για τρία χρόνια, ήμασταν πιο πάνω από τον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν αμφιβάλει για το μοντέλο του Παναθηναϊκού, αλλά και εκείνοι είχαν πολύ άσχημες χρονιές. Η EuroLeague είναι μία απαιτητική και δύσκολη διοργάνωση. Όταν χάνεις μερικούς παίκτες, είναι δύσκολο να βρεις άμεσα τους σωστούς αντικαταστάτες. Πιστεύουμε στις δυνάμεις μας, αλλά χρειάζεται χρόνος. Είμαι πεπεισμένος ότι σε δύο ή τρία χρόνια η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική στην EuroLeague» ήταν τα λόγια του Οχέδα, ο οποίος συνέχισε σχετικά με τα έσοδα της ομάδας.

«Δεν πρόκειται να ξοδέψουμε περισσότερα χρήματα, απ’ όσα κερδίζουμε. Δεν έχουμε κάποιον να βάζει χρήματα στην ομάδα. Τα έσοδά μας προέρχονται αποκλειστικά από τα εισιτήρια, τα μπλουζάκια… Γενικά μόνο από τους φιλάθλους μας».

Όσο για το εγγυημένο συμβόλαιο, ο Οχέδα τόνισε πως η Άλμπα έκανε ό,τι μπορούσε. «Κάναμε το καλύτερο δυνατό και περιμένουμε το εγγυημένο συμβόλαιο το καλοκαίρι. Είναι θέμα χρόνου για να λυθεί. Κάναμε ό,τι μας ζήτησαν και τώρα είναι η στιγμή της EuroLeague να αποφασίσει. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πάρουμε την άδεια. Εάν δεν την πάρουμε, θα ήταν μία πραγματικά μεγάλη έκπληξη. Περιμένουμε τη Γενική Συνέλευση, που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούνιο. Θα δούμε τι απόφαση θα πάρουν. Εάν πάρουμε την άδεια για την επόμενη σεζόν, σημαίνει ότι θα έχουμε ένα εκατομμύριο ευρώ παραπάνω για να ξοδέψουμε για το ρόστερ».

@Photo credits: eurokinissi