Ζαλγκίρις-Μπασκόνια 94-76: Πισωγύρισμα για τους Βάσκους στο Κάουνας

Η Μπασκόνια (16-15) έκλεισε την τελευταία «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague στο 0-2 αφού μετά την ήττα στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν, ηττήθηκε και στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις (13-18) με 94-76, χάνοντας την ευκαιρία να... σφιχταγκαλιάσει τη συμμετοχή στο Play In.

Η Ζαλγκίρις υπέταξε την Μπασκόνια στη Zalgirio Arena, επικρατώντας με 94-76, βελτιώνοντας το ρεκόρ της σε 13-18 και ρίχνοντας τους Βάσκους στο 0/2 στην τελευταία «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague.

Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έπεσε στο 16-15 και παραμένει στις θέσεις που οδηγούν στο Play In της EuroLeague όμως έχει να αντιμετωπίσει διαδοχικά τις Αναντολού Εφές (28/3, εντός), Ρεάλ Μαδρίτης (5/4, εκτός) και Βίρτους Μπολόνια (12/4, εκτός). Οι Λιθουανοί επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και παρά την αντίδραση των Βάσκων στην τρίτη περίοδο, έχτισαν διαφορά ασφαλείας που διατήρησαν ως το φινάλε.

Το ματς

Η Ζαλγκίρις στηρίχθηκε επιθετικά στο δίδυμο των Κεβάριους Χέιζ - Κίναν Έβανς, επιβάλοντας τον ρυθμό της από το πρώτο δεκάλεπτο στη Zalgirio Arena και πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με 48-34.

Οι γηπεδούχοι σούταραν με καλά ποσοστά στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Μπασκόνια που πήρε δεύτερες ευκαιρίες με τα επιθετικά ριμπάουντ (7) όμως επέμεινε δίχως επιτυχία στο μακρινό σουτ, έχοντας 0/8 τρίποντα σε αυτό το διάστημα.

Οι Βάσκοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, μειώνοντας σε 52-46 στο 25' με τον Βάνια Μαρίνκοβιτς ωστόσο η Ζαλγκίρις έχτισε ξανά διψήφιες διαφορές (63-53) και έκλεισε την τρίτη περίοδο στο υπέρ της 71-57.

Μάλιστα ο Λαουρίνας Μπιρούτις σκόραρε για το +20, κάνοντας το 86-66 στα 2:43 για το φινάλε. Εν τέλει, η Ζαλγκίρις έφτασε στη νίκη με 94-76, δίχως να απειληθεί στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 48-34, 71-57, 94-76.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Ζαλγκίρις ήταν ανώτερη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα στο Κάουνας, σημειώνοντας εμφατική νίκη επί της Μπασκόνια. Οι Λιθουανοί αντέδρασαν σωστά όταν οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν στο σκορ και έχτισαν διαφορά ασφαλείας, δίχως να απειληθούν.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κεβάριους Χέιζ είχε 17 πόντους, επτά ριμπάουντ και ένα κλέψιμο σε 27:54.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Κίναν Έβανς γέμισε τη στατιστική του με 20 πόντους, τέσσερις ασίστ και δυο ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Οι προσπάθειες του Τσίμα Μονέκε (12π., 6ριμπ., 2κλ.) δεν ήταν αρκετές για τους Βάσκους.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Τάντας Σεντεκέρσκις έμεινε στους 2 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 15 επιθετικά ριμπάουντ της Ζαλγκίρις.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Ζαλγκίρις είχε επικρατήσει με 82-99 στη Βιτόρια.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Ζαλγκίρις υποδέχεται την Αρμάνι (28/3) ενώ η Μπασκόνια θα παίξει με την Εφές στη Βιτόρια (28/3).

1

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.