Καλαϊτζάκης στο Gazzetta: «Ερχόμουν απο τη Κρήτη να δω τον Παναθηναϊκό, γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι σε αυτήν την ομάδα»

Καλαϊτζάκης στο Gazzetta: «Ερχόμουν απο τη Κρήτη να δω τον Παναθηναϊκό, γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι σε αυτήν την ομάδα»

Γιώργος Κούβαρης
Καλαϊτζάκης
Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκης του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Αρμάνι Μιλάνο και μιλώντας στο Gazzetta στάθηκε στην ανοδική πορεία που παρουσιάζει όπως επίσης και στον πρώτο στόχο των «πρασίνων» που είναι η είσοδος στην τετράδα.

Λένε ότι είναι δύσκολο για έναν παίκτη να μπορέσει να κατανοήσει την ιστορία και το «βάρος» μιας φανέλας αν δεν την έχει «πονέσει» ο ίδιος προσωπικά. Σίγουρα όλοι γνωρίζουν το μέγεθος που έχει ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό και στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όμως είναι διαφορετικό για κάποιον παίκτη να είχε βρεθεί κάποτε, και όχι πολύ παλιά, στις εξέδρες φωνάζοντας για την αγαπημένη του ομάδα.

Ένας από αυτούς είναι και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης. Όχι μόνο φοράει τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος, αλλά τη... φορούσε και πολύ πριν αποφασίσει να ασχοληθεί με το μπάσκετ. Τότε που πήγαινε στην εξέδρα προκειμένου να τραγουδήσει για την αγαπημένη του ομάδα. Και αν μη τι άλλο γνωρίζει πολύ καλά τον τρόπο σκέψης και το πώς νιώθουν όλοι φίλοι της ομάδας. Ήταν και... εκείνος εκεί κάποτε. Και όχι πολύ παλιά...

«Hard work, pays off»

Και το ερώτημα είναι: Παίζει ρόλο το γεγονός ότι ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού από μικρό παιδί; «Φυσικά, βέβαια. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ερχόμασταν οικογενειακώς στο γήπεδο. Ταξιδεύαμε με τον πατέρα μου από την Κρήτη για να δούμε κάποια δυνατά παιχνίδια όπως με τον Ολυμπιακό ή κάποια κρίσιμα ματς στην Euroleague. Και όλα τα υπόλοιπα από την τηλεόραση. Γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι στον Παναθηναϊκό και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα...» ήταν τα λόγια του 25χρονου γκαρντ/φόργουορντ στο Gazzetta αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με την Αρμάνι.

Ο ίδιος έχει κάνει τεράστιο step up στα τέσσερα τελευταία ματς του Παναθηναϊκού και όπως ανέφερε «είναι κάτι που λένε όλοι ο αθλητές και σε όλα τα σπορ. Hard work, pays off. Δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου. Ο Θεός μου έδωσε αυτά τα προσόντα και είμαι πολύ ευγνώμων. Έρχομαι κάθε μέρα στο γήπεδο και κάνω αυτό που αγαπάω περισσότερο. Να παίζω μπάσκετ. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι παραπάνω..»

Και όπως ανέφερε, επίσης, γνωρίζει πολύ καλά τον ρόλο του: «Η ομάδα κερδίζει και αυτό έχει σημασία. Είχαμε κάποιες απουσίες με τραυματισμούς όπως ήταν ο Βιλντόζα και τώρα είναι ο Σλούκας. Και πρέπει να έρχονται παίκτες από την άκρη του πάγκου να βοηθούν. Αυτό κάνω και εγώ. Ξέρω τον ρόλο μου στην ομάδα! Μου αρέσει να έρχομαι από τον πάγκο και αν δίνω ενέργεια στην ομάδα όταν το χρειάζεται. Και παράλληλα με αυτήν την ενέργεια να μπαίνει και ο κόσμος στο ματς. Το κάνω καλά και είμαι πολύ χαρούμενος.

«Πάρα πάρα πολύ δύσκολο να μας κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα στο ΟΑΚΑ»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης ανέφερε ότι ο Εργκίν Αταμάν περιμένει από τους παίκτες να κάνουν τη δουλειά τους και να είναι έτοιμοι όποτε τους ζητηθεί: «Ο κόουτς δεν συνηθίζει να λέει ειδικά κάτι σε κάποιον. Είναι ένας προπονητής ο οποίος θα σου πει όταν έρθει η ώρα σου 'Μπες και παίξε'. Είμαστε επαγγελματίες, είναι και εκείνος επαγγελματίας και πρέπει να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας. »

Ενώ αναφέρθηκε ειδικά στον τομέα της άμυνας, ο οποίος και είναι εκείνος που μπορεί να χαρίσει στον Παναθηναϊκό την υλοποίηση των στόχων: «Τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα. Όταν παίζουμε έτσι δυνατά από το ξεκίνημα και βάζουμε και τον κόσμο μέσα είναι πάρα πάρα πολύ δύσκολο να μας κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα και αν έρθει στο ΟΑΚΑ. Ειδικά με το μπάσκετ που παίζουμε το τελευταίο διάστημα. Βέβαια έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και όταν έρθει η ώρα μας θα είμαστε στο peak μας.»

Την Παρασκευή (2/2, 20:00) ακολουθεί ένα δύσκολο ματς με την Ζάλγκιρις με τον ίδιο να λέει ότι «τώρα χαιρόμαστε αλλά μπαίνουμε την Πέμπτη στο αεροπλάνο και πάμε στο Κάουνας για ένα ακόμα πολύ δύσκολο ματς σε διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. Είδαμε κέρδισε την Εφές με μεγάλη διαφορά, δείγμα και του πόσο δυνατή είναι ως ομάδα.»

Όσο για τον στόχο που έχει σε πρώτη φάση η ομάδα; «Στόχος μας είναι η τετράδα. Θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και παιχνίδι το παιχνίδι, αλλά πρωταρχικός στόχος τώρα είναι η είσοδος στην τετράδα».