Εφές: Ο Τσαν έδωσε στον Λάρκιν οδηγία για να παίξει το «Spanoulis» στο ματς του αιώνα (vid)

Σπανούλης Λάρκιν
Τη γνωστή κίνηση του Βασίλη Σπανούλη έχει στο playbook του ο Ερντέμ Τσαν για την Εφές και ο Σέιν Λάρκιν αποτελεί τον εκτελεστή της.

Το παιχνίδι της Ρεάλ με την Εφές έγραψε τη δική του ιστορία. Η 4η παράταση στην οποία έφτασε να κρίνεται η νίκη... έσπασε ένα κάρο ρεκόρ, με τους Μαδριλένους τελικά να φεύγουν νικητές από το WiZink Center.

Ωστόσο κάτι που έγινε γνωστό είναι πως ο Ερντέμ Τσαν έβλεπε πολύ Βασίλη Σπανούλη. Ο νυν προπονητής του Περιστερίου έγραψε τη δική του ιστορία στην EuroLeague. Κατά τη θητεία του στον Ολυμπιακό απέκτησε και τη δική του signature move.

Το γνωστό ανέβασμά του από τη βάση της ρακέτας στην κορυφή, παίρνοντας διαδοχικά σκριν για να εκτελέσει έμεινε αποτυπωμένο σε πολλά μπλοκάκια προπονητών. Μεταξύ αυτών και του Ερντέμ Τσαν που επέλεξε το «Spanoulis» σε μία δράση για τον Σέιν Λάρκιν. Ο Τούρκος κόουτς ακούγεται χαρακτηριστικά να δίνει την οδηγία για να παίξει η ομάδα του το «Spanoulis» σε ένα τάιμ άουτ με το σκορ στο 79-79.

Η Γιούτα χρησιμοποιούσε το «Spanoulis» για τον Ντόνοβαν Μίτσελ

Η παρουσία του Φώτη Κατσικάρη στο προπονητικό τιμ των Γιούτα Τζαζ είχε φέρει ευρωπαϊκές καινοτομίες. Μεταξύ αυτών και το συγκεκριμένο σύστημα που καθιέρωση ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού.

Οι Τζαζ μάλιστα το χρησιμοποιούσαν για να εκμεταλλευτούν το ταλέντο και τις ικανότητες του δικού τους σούπερ σταρ, Ντόνοβαν Μίτσελ που πλέον κατοικεί στο Κλίβελαντ για λογαριασμό των Καβαλίερς...

@Photo credits: eurokinissi