Σλούκας στο Gazzetta: «Το ήθελα πάρα πολύ επειδή δεν είχα βοηθήσει καθόλου στα δύο προηγούμενα ματς»

Σλούκας στο Gazzetta: «Το ήθελα πάρα πολύ επειδή δεν είχα βοηθήσει καθόλου στα δύο προηγούμενα ματς»

Γιώργος Κούβαρης
Κώστας Σλούκας
Μετα την ηγετική του παρουσία στο ματς με την Βιλερμπάν και το ρεκόρ καριέρας με τις 12 ασίστ, ο Κώστας Σλούκας μίλησε στο Gazzetta για τη νίκη του Παναθηναϊκού, το δικό του κίνητρο και τη διαβολοβδομάδα που έρχεται...

Αυτός ήταν ο Κώστας Σλούκας που είχαν ονειρευτεί και περίμεναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού, αλλά και ο ίδιος ο Αταμάν. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» πραγματοποίησε το καλύτερο παιχνίδι του από τη μέρα που ντύθηκε στα πράσινα, έχοντας γράψει και ένα μοναδικό milestone στην καριέρα του.

Συγκεκριμένα τελείωσε το ματς με 12 ασίστ, τις περισσότερες που είχε μοιράσει ποτέ στα παρκέ της Euroleague τις οποίες και συνδύασε σε ένα άκρως παραγωγικό double double. Είχε επίσης 18 πόντους με 3/7 τρίποντα και 5 ριμπάουντ σε μια άκρως παραγωγική και γεμάτη εμφάνιση!

«Είπα στον Κώστα ότι είναι εξαιρετικός και να μην αγχώνεται»

«Για εμάς ήταν τελικός αυτό το παιχνίδι μετά και τα τρία άσχημα αποτελέσματα που είχαμε στα τελευταία παιχνίδια. Στα πέντε τελευταία κρίσιμα λεπτά πήραμε κάποιες σωστές αποφάσεις στην επίθεση. Μας βοήθησε σε εκείνο το κομμάτι του αγώνα και ο Κώστας (σ.σ. Αντετοκούνμπο). Ήταν παντού στην άμυνα, μοίρασε τάπες, πήρε ριμπάουντ και μας βοήθησε πάρα πολύ. Άσχετα εάν έχασε τις βολές ήταν εξαιρετικός. Και όπως είπα είχαμε καλές αποφάσεις στο τέλος, βάλαμε τα σουτ και πήραμε το παιχνίδι» είπε μιλώντας αποκλειστικά στο Gazzetta μετά το τέλος του αγώνα στην LDLC Arena της Λυών.

Μάλιστα όταν είδε κερδίσει το αντιαθλητικό φάουλ και πήγε στη γραμμή για ένα ακόμα ζευγάρι βολών, ο Σλούκας τον πλησίασε και του είπε κάτι. Τι; «Ναι πήγα κοντά του και του είπα ότι είναι εξαιρετικός και ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεται» ήταν η ένεση ηθικού που ήθελε να κάνει στον Έλληνα διεθνή σέντερ.

Για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός απώλεσε μεγάλη διαφορά. Πώς το εξηγεί αυτό ο Σλούκας; «Όταν προηγηθήκαμε με 12 πόντους κάναμε κακές επιλογές στην επίθεση. Και έτσι τους δώσαμε αυτοπεποίθηση. Αν παίρναμε καλύτερες αποφάσεις το παιχνίδι θα πήγαινε στους 15-20 πόντους».

«Σε δεύτερη μοίρα οι ατομικές διακρίσεις, αποτυχημένοι αν δεν πετύχει ο Παναθηναϊκός»

Είναι η πίεση και αυτό το «πρέπει» που φέρνει τα κενά διαστήματα μέσα στα ματς; «Φέτος όπως γνωρίζετε ο Παναθηναϊκός έχει ψηλά τον πήχη. Και ναι υπήρχε πίεση γιατί αυτό το ματς ήταν τελικός όπως σου είπα και προηγουμένως. Αν χάναμε θα μέναμε πολύ πίσω»

Οσο για την δική του παρουσία, το ρεκόρ καριέρας με τις 12 ασίστ και το αν είχε στο μυαλό του βραδιές όπως αυτή όταν υπέγραψε στον Παναθηναϊκό; «Το ρεκόρ είναι δευτερεύον. Εγώ όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό ήθελα να τον βοηθήσω να επανέλθει εκεί όπου του αξίζει. Να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου, με το ταλέντο και την εμπειρία έχω, μαζί με τους συμπαίκτες μου να πετύχουμε κάτι. Οι ατομικές διακρίσεις περνάμε σε δεύτερη μοίρα. Αν ο Παναθηναϊκός δεν πετύχει κάτι, είμαστε αποτυχημένοι».

Τελικά ήταν σωστή η αίσθηση ότι γυαλιζε το μάτι του από το πρώτο δεκάλεπτο και το ξεκίνημα του αγώνα; «Το ήθελα πάρα πολύ γιατί στα δύο προηγούμενα παιχνίδια η απόδοσή μου δεν ήταν καλή και δεν βοήθησα καθόλου την ομάδα».

Ακολουθεί η διαβολοβδομάδα σε Γαλλία και Ιταλία κόντρα σε Μονακό και Αρμάνι Μιλάνο αντίστοιχα. Πώς περιμένει ο Σλούκας αυτά τα ματς; «Είναι πολύ δύσκολα παιχνίδια και θέλω να πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι αρχής γενομένης από την Τετάρτη. Εγώ πιστεύω στην ομάδα, ο κόσμος πιστεύει στην ομάδα και πάμε να πάρουμε τις νίκες».

@Photo credits: Βαγγέλης Στόλης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.