Βιλερμπάν - Μακάμπι Τελ Αβίβ 91-94: Ο Μπάλντγουιν μπλόκαρε και έκρινε το «θρίλερ»

Σπύρος Μαρκεζίνης
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ συνέχισε τις νίκες, επικρατώντας στην έδρα της Βιλερμπάν με 94-91, σε ένα ματς που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Η Βιλερμπάν υποδέχτηκε τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα πλαίσια της 12ης αγωνιστικής της Euroleague και οι φιλοξενούμενοι πήραν το «θρίλερ» με 94-91, έπειτα την τάπα του Μπάλντγουιν στην προσπάθεια του Ντε Κολό.

Από την αρχή το ματς ήταν συναρπαστικό με τις δύο ομάδες να παραμένουν κοντά η μία στην άλλη. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 19-17 ενώ οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου όντας μπροστά με 46-45.

Στο δεύτερο μισό, παρέμεινε η ίδια εικόνα στην αναμέτρηση. Η Μακάμπι φάνηκε να μπαίνει καλύτερα ωστόσο η Βιλερμπάν μπόρεσε να βρει απάντηση. Το τέταρτο δεκάλεπτο άρχισε με το σκορ στο 66-70 ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Ντε Κολό σηκώθηκε για το τρίποντο το οποίο θα έφερνε την ισοφάριση αλλά δέχθηκε το στοπ από τον Μπάλντγουιν.

Βιλερμπάν - Μακάμπι: Το ματς

Μπορεί οι δύο ομάδες να μην ξεκίνησαν ιδιαίτερα εύστοχες το ματς ωστόσο αυτό δεν τις σταμάτησε από το να προσφέρουν ένα συναρπαστικό πρώτο δεκάλεπτο το οποίο έληξε 19-17 υπέρ των γηπεδούχων, έπειτα από τρίποντο του Ταμίρ Μπλατ. Ο παίκτης της Μακάμπι σούταρε στο τέλος του χρόνου από το κέντρο και με τη βοήθεια του ταμπλό μείωσε τη διαφορά σε απόσταση 2 πόντων.

Η ομάδα από το Ισραήλ μπήκε καλύτερα στο παρκέ στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου και έφτασαν να προηγούνται λίγο πριν τα μισά με 11 πόντους. Οι γηπεδούχοι ωστόσο έβγαλαν αντίδραση και αφού «ροκάνισαν» τη διαφορά, κατάφεραν να περάσουν και μπροστά ενώ πήγαν στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας του ημιχρόνου με το σκορ στο 46-45 υπέρ τους.

Ο Λοβέρν ήταν ο ηγέτης για τη Βιλερμπάν έχοντας 12 πόντους και 6 ριμπάουντ στο πρώτο μισό ενώ για τη Μακάμπι ο Μπάλντγουιν είχε 9 πόντους με 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο παίκτης του ισραηλινού συλλόγου μάλιστα δήλωσε λίγο πριν πάει στα αποδυτήρια ότι αυτό ήταν το χειρότερο πρώτο ημίχρονο της σεζόν για την ομάδα του.

Η αναμέτρηση συνεχίστηκε με τον ίδιο ρυθμό που είχε και πριν. Αμφότερες συνέχισαν να βρίσκουν διαρκώς τρόπους ώστε να παραμένουν κοντά η μία στην άλλη. Στα μισά της τρίτης περιόδου το σκορ ήταν 56-55 ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε 70-66 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η τέταρτη περίοδος ήταν και αυτή συναρπαστική αφού η εικόνα όλης της αναμέτρησης συνεχίστηκε σε αυτό. Στα 6 λεπτά πριν το τέλος η Μακάμπι είχε πάει στο +5 (75-70) αλλά οι παίκτες του Ποτζέκο κατάφεραν να μειώσουν. Η διαφορά παρέμεινε γύρω στους 3 πόντους μέχρι και το τρίποντο του Λοβέρν που έκανε το 80-79 (3:20) για τους γηπεδούχους. Ενώ το ματς μπήκε στο τελευταίο του λεπτό της κανονικής περιόδου, η Μακάμπι πέρασε μπροστά με τις βολές του Λορένζο Μπράουν (87-85, 0:45) και μετά το time out και με καλή άμυνα κατάφερε να παραμείνει μπροστά. Ο Μπάλντγουιν ανέβασε τη διαφορά στους 5 (90-85) αλλά ο Ντε Κολό με καλάθι και φάουλ έκανε το 88-90.

Οι δύο ομάδες επέστρεψαν στους πάγκους για το time out (88-90, 0:31) με τη Μακάμπι να βρίσκει το καλάθι με τον Μπάλντγουιν για το 92-89 αλλά ο Ντε Κολό μείωσε ξανά στον πόντο ενώ απέμεναν 3,8 δευτερόλεπτα. Ο Μπράουν ευστόχησε στις βολές και έκανε το 94-91, με τον Ποτζέκο να καλεί εκ νέου time out. Ο Ντε Κολό στην προσπάθειά του για σουτ τριών πόντων δέχτηκε την τάπα από τον Μπάλντγουιν και το ματς έληξε 94-91.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 46-45, 66-70, 91-94

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην τελευταία φάση όπου ο Ντε Κολό είχε την ευκαιρία με το τρίποντο του να ισοφαρίσει αλλά ο Μπάλντγουιν μπλόκαρε το σουτ και έδωσε τη νίκη με αυτόν τον τρόπο στην ομάδα του.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Γουέιντ Μπαλντγουιν με 21 πόντους, 3 ριμπάουντ και 8 ασίστ σε 34:33 λεπτά συμμετοχής.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Λορένζο Μπράουν με 16 πόντους , 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ αλλά και ο Ρόμαν Σόρκιν με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ: Λοβέρν που είχε συνολικά 23 πόντους με 9 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 28:17 λεπτά συμμετοχής.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τον Γιουσουφά Φαλ ο οποίος φορτώθηκε από νωρίς με φάουλ και σε 16:09 λεπτά συμμετοχής είχε μόλις 2 πόντους με 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το ματς ήταν αρκετά μοιρασμένο ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους νικητές να εκμεταλεύονται καλύτερα τις διεκδικήσιμες μπάλες έχοντας μαζέψει συνολικά 43 ριμπάουντ αντί 32 των γηπεδούχων.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντιμετωπίζει την Παρασκευή στις 8/12, 21:30 τη Βίρτους Μπολόνια στην Ιταλία ενώ η Βιλερμπάν την ίδια μέρα στις 22:00 υποδέχεται τη Βαλένθια.

Τα στατιστικά της Βιλερμπάν

Τα στατιστικά της Μακάμπι

@Photo credits: euroleaguebasketball.net

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.