Ολυμπιακός - Μονακό: Η ιστορία επαναλαμβάνεται... (vid)

Η Μονακό με τον Ολυμπιακό
Η Μονακό είναι η τρίτη ομάδα που κλείδωσε τη θέση της στο Final 4 του Κάουνας και αναμένεται να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά, με τη μεταξύ τους ιστορία να επαναλαμβάνεται.

Η βαλίτσα της EuroLeague για τη φετινή σεζόν ετοιμάζεται να μεταφερθεί στο Κάουνας στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης και το πρώτο ζευγάρι των «4» που το συνθέτουν Ολυμπιακός και Μονακό είναι ικανό να ξυπνήσει μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν.

Στην πραγματικότητα η συγκεκριμένη αναμέτρηση μεταξύ των «ερυθρολεύκων» και του συνόλου του Πριγκιπάτου θα μπορούσε να φέρει πολλούς τίτλους. Μιλώντας για remake και μία ιστορία που επαναλαμβάνεται προτού καλά καλά προλάβει να... λησμονηθεί. Οι παίκτες του Σάσα Ομπράντοβιτς ολοκλήρωσαν ακόμη μία σειρά που οδηγήθηκε σε Game 5 με την σκληροτράχηλη Μακάμπι του ενστίκτου και με το 97-86 μπροστά στο κοινό τους το βράδυ της Τετάρτης έρχονται αντιμέτωποι με την περσινή σεζόν.

Ως η «Σταχτοπούτα» του θεσμού με ένα γήπεδο όσο πριγκιπικό προδιαθέτει η ονομασία της έφτασε στη διαδικασία των play-offs και αντιμετώπισε ως έβδομη τον δεύτερο Ολυμπιακό. Η ομάδα του Μπαρτζώκα έφερε στα μέτρα της το Game 1 και άνοιξε τον λογαριασμό με επικράτηση, ωστόσο οι Μονεγάσκοι με το... μαχαίρι στα δόντια μπλόκαραν κάθε πλάνο των «ερυθρολεύκων» και ισοφάρισαν σε 1-1 πηγαίνοντας στην έδρα τους.

Οι Πειραιώτες απάντησαν με break στο τρίτο παιχνίδι της σειράς αναζητώντας μία νίκη για το Βελιγράδι, όμως οι νεοφώτιστοι με την παρουσία του φίλου του Μάικ Τζέιμς, Κέβιν Ντουράντ, έκαναν το 2-2 και κυνηγούσαν κάθε πιθανότητα που τους ήθελε στο Final 4. Ολυμπιακός και Μονακό έφεραν τον KD στην Αθήνα, στο... καμίνι του ΣΕΦ. Μετέτρεψαν έναν αγώνα σε μπασκετική γιορτή και μετά από 40 λεπτά αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» γίνονταν ένα κουβάρι με τον κόσμο τους, αφού η τετράδα τους περίμενε στη Σερβία με την τρίτη πρόκριση του Μπαρτζώκα (όλες σε Game 5).

Σε κάθε περίπτωση οι δύο ομάδες ετοιμάζονται για μία νέα «μάχη» που δεν αφορά έναν κύκλο αλλά μία μοναδική μονομαχία. Και όποιος επιβιώσει κοιτάζει στα μάτια το τρόπαιο!

Η ιστορία των περσινών play-offs στο Ολυμπιακός - Μονακό:

  • Ολυμπιακός - Μονακό 71-54
  • Ολυμπιακός - Μονακό 72-96
  • Μονακό - Ολυμπιακός 83-87
  • Μονακό - Ολυμπιακός 78-77
  • Ολυμπιακός - Μονακό 94-88