Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός 71-72 : Ο Σλούκας άλωσε την Πόλη (vid)

Ο Κώστας Σλούκας έκανε μυθικό παιχνίδι (25π., 4ρ., 6ασ.), ευστόχησε σε νεκρό χρόνο από τα 6.75 και χάρισε τη νίκη με 71-72. Ο Ολυμπιακός πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας και πλέον χρειάζεται μία νίκη για να πάει στο Κάουνας.

Αποστολή - Κωνσταντινούπολη: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Το Game 3 ήταν μία σκληρή μάχη στο παρκέ που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό επί της Φενέρμπαχτσε με 71-72 χάρη σε buzzer beater τρίποντο του μυθικού Κώστα Σλούκα και πλέον προηγείται με 2-1 στη σειρά των play-offs. Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται μία νίκη σε δύο ματς για να πάει στο Final 4 της Euroleague. Οι Τούρκοι βρέθηκαν αγκαλιά με τη νίκη όμως σε «νεκρό» χρόνο και υπό την πίεση του Χέις, ο Σλούκι Λουκ σκόραρε και χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να σκοράρουν με δυσκολία, όμως η Φενέρ με πόντους του Ντόρσεϊ προηγήθηκε με 11-5 (5’). Ο Ολυμπιακός συνήλθε στην μπροστινή πλευρά του παρκέ με πόντους από Βεζένκοβ, Παπανικολάου και καλό «διάβασμα» του Γουόκαπ, όμως η άμυνά του δεν ήταν αυτή που έπρεπε και έτσι οι γηπεδούχοι παρέμεναν μπροστά στο σκορ (21-15, 10’).

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με δύο λάθη και δύο άστοχα σουτ του Μπλακ με αποτέλεσμα στην άλλη πλευρά με πόντους στον αιφνιδιασμό η Φενέρμπαχτσε να βρεθεί στο +11 (26-15, 12’). Τα επόμενα λεπτά εξελίχθηκαν σε μία «μονομαχία» Ντόρσεϊ – Σλούκα με τους δύο γκαρντ να σκοράρουν μόνο που ο «Σλούκι Λουκ» το έκανε καλύτερα και παρέσυρε όλους τους συμπαίκτες του με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα σερί 0-10 και το προσπέρασμα (28-29, 17’). Ο Σλούκας ήταν ασταμάτητος (13π.) κι αν δεν έβρισκε τρόπο ο Έντουαρντς να βοηθήσει τους Τούρκους η διαφορά του ημιχρόνου ίσως ήταν μεγαλύτερη (35-38).

Η Φενέρμπαχτσε με τον Καλάθη να δημιουργεί και να σκοράρει ξεκίνησε καλύτερο το τρίτο δεκάλεπτο σε αντίθεση με τους Πειραιώτες οι οποίοι βιάζονταν υπερβολικά στη δική τους επίθεση (45-40, 26’). Η αστοχία από τα 6.75 «πλήγωνε» τον Ολυμπιακό μιας και τα συνεχόμενα άστοχα τρίποντα έδιναν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κλείσουν υπερβολικά στη ρακέτα τους (49-41, 28’).

Ο Σλούκας συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει και χάρη σε αυτόν οι Πειραιώτες διατηρούσαν ελπίδες (55-50, 32’). Ο χρόνος κυλούσε, η Φενέρμπαχτσε παρέμενε σε θέση οδηγού και τα ελεύθερα τρίποντα των παικτών του Μπαρτζώκα δεν έβρισκαν στόχο και πάλι καλά που υπήρχε ο Σλούκας στο παρκέ (60-57, 35’). Ο Ελληνας γκαρντ… διάβαζε τέλεια κάθε κατοχή και με δικές του ασίστ σε Μπλακ και Βεζένκοβ έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με 60-61 (37’). Η πίεση πλέον βρισκόταν στην πλευρά του Ιτούδη και των παικτών του. Ο Βεζένκοβ ευστόχησε από τα 6.75, αλλά απάντησε αμέσως ο Ντόρσεϊ (63-64, 37’) κι ένα τρίποντο του Καλάθη έβαλε… φωτιά στο γήπεδο (69-66, 39’). Η επόμενη άμυνα του Ολυμπιακού βγήκε και το επόμενο τρίποντο του Βεζένκοβ… μπήκε για την ισοφάριση στους 69 πόντους (48’’ για τη λήξη). Η άμυνα βγήκε ξανά όμως ο Γουόκαπ έκανε λάθος και έδωσε τη μπάλα ανέλπιστα στους γηπεδούχους με τον Γκούντουριτς να διαμορφώνει με μέσης απόστασης το 71-69. Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα έφερε ευκαιρία για σχέδιο, ο Σλούκας βγήκε από τα σκριν και παρά την άμυνα του Χέις σκόραρε χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 71-72.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε με 60-51 ενώ έμεναν 7 λεπτά αλλά κάπου εκεί ο Ολυμπιακός άλλαξε εικόνα, βρήκε σκορ από μακριά και προηγήθηκε στο σκορ. Το λάθος του Γουόκαπ παραλίγο να στοιχίσει αφού ο Γκούντουριτς σκόραρε για το 71-69, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο. Ο Σλούκας με εύστοχο τρίποντο υπό πίεση χάρισε τη νίκη στους Πειραιώτες.

MVP: Ποιος άλλος! Ο Κώστας Σλούκας σε 23:18 είχε 25 πόντους (6/6διπ., 3/6τριπ., 4/4βολ.), 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Μυθικός!

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: ΜακΚίσικ και Βεζένκοβ στα τελευταία εφτά λεπτά βοήθησαν τα μέγιστα να έρθει το αποτέλεσμα. Προσπάθησε αρκετά και ο Μπλακ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Δεν πρόσφεραν όσα περίμενε ο Ιτούδης ο Μότλεϊ (1/5διπ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ολυμπιακός βρήκε 6 εύστοχα τρίποντα, όλα από δύο παίκτες που τα μοιράστηκαν ευστοχώντας από 3 φορές. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μάζεψαν 11 επιθετικά ριμπάουντ έναντι 8 των αντιπάλων τους.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο… Το buzzer beater του Σλούκα που σίγησε την «Ulker Arena».

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε το μπάσκετ που μας είχε συνηθίσει στη regular season, αλλά τα play-offs είναι διαφορετική κατάσταση. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν σε τεράστια βραδιά τον Κώστα Σλούκα και στο κρίσιμο σημείο του αγώνα έκαναν step up Βεζένκοβ και ΜακΚίσικ προσθέτοντας πίεση στη Φενέρμπαχτσε.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-15, 35-38, 51-45, 71-72

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 2-1

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 79-68
Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε 78-82
Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 71-72
Φενέρμπαχτσε – Ολυμπιακός 05/05 (20:45)
Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε ** αν χρειαστεί θα οριστεί

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.