Παπανικολάου στο Gazzetta: «Στην Euroleague πρέπει να έχεις κοντή μνήμη, αυτός είναι ο επαγγελματισμός του Κάνααν»

Παπανικολάου στο Gazzetta: «Στην Euroleague πρέπει να έχεις κοντή μνήμη, αυτός είναι ο επαγγελματισμός του Κάνααν»

Επιμέλεια: Newsroom
Ο Παπανικολάου στο Gazzetta
Μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Φενέρμπαχτσε στο πρώτο ματς τη σειράς, ο Κώστας Παπανικολάου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του Gazzetta «Play-Offs Madness» και μίλησε για το 1-0 της ομάδας του.

Αρχικά ο αρχηγός του Ολυμπιακού, είπε: «Σε μια τόσο δύσκολη σειρα δεν σημαίνει ότι το πρώτο ματς είναι το δύσκολο και το επόμενο όχι. Θεωρώ ότι το επόμενο θα είναι ακόμα πιο δύσκολο γιατί οι ομάδες θα γνωρίζονται ακόμα περισσότερο, θα βλέπουν τα στοιχεία η μίας της άλλης από παιχνίδι σε παιχνίδι ενώ θα υπάρχουν λιγότερα καινούρια πράγματα που μπορεί να εμφάνιστουν. Οπότε θα είναι μια πολύ απαιτητική σειρά, θα χρειαστεί πολύ ενέργεια, πολύ ένταση και δύναμη και στις δύ πλευρές του παρκέ και θα κριθεί στις λεπτομέρειες.»

Για το αν χρειάζεται να βρεθεί ρυθμό στη σειρά: «Σίγουρα. Όλα παίζουν ρόλο. Να πάρεις το πρώτο παιχνίδι για να βγάλεις το ποιος είσαι. Πιο δυνατός, ότι ξεκινάς στην έδρα σου και ότι παίρνεις το πάνω χέρι. Όλα παίζουν τον ρόλο τους. Σε μια σειρά play-offs στην Euroleague και ειδικά στη φετινή Euroleague πρέπει να έχεις κοντή μνήμη και το ίδιο βράδυ του αγώνα να ξεχνάς το ματς και να πηγαίνεις στο επόμενο».

Για το γεγονός ότι ήταν 1-8 η διασταύρωση και όχι 3-6: « Η Φενέρ έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ ένα πολύ καλό προπονητικό τιμ αλλά η αλήθεια είναι ότι είχε πολλές ατυχίες μέσα στη σεζόν και ίσως και αυτό να έπαιξε τον ρόλο του. Όλοι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν μπορείς να δουλέψεις ότι τη μία μέρα σου λείπει το ένα κομμάτι και την άλλη μέρα το άλλο. Είναι δύσκολο να βρεις ρυθμό και να βγάλεις το οργανόγραμμα».

Για τον Αζάια Κάνααν και τα τρίποντα της 3ης περιόδου όπως και για το γεγονός ότι «κόπηκε» από την 6άδα των ξένων: «Μακράν το κάνει καλύτερα απ' όλους μας μαζί με τον Άλεκ. Αυτός είναι ο επαγγελματισμός του. Κατάφερε να είναι προσηλωμένος και συγκεντρωμένος και παρουσίασε αυτήν την εικόνα και μας βοήθησε στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο. Ξέρει ότι τον πιστεύει όλη η ομάδα και ότι τον χρειαζόμαστε. Και το καλό είναι αυτό. Προχωράει πάντα παρακάτω και δίνει ό,τι μπορεί».

Για το γεγονός ότι βρήκε τρόπο να κερδίσει ο Ολυμπιακός με χαμηλό ποσοστό στα δίποντα: «Είναι πολύ σημαντικό για μια ομάδα να βρίσκει τρόπους για να ξεκλειδώσει ένα παιχνίδι. Είναι σημαντικό να υπάρχουν παίκτες οι οποίοι να αφομοιώσουν αυτό που θέλει ο προπονητής και από εκεί και πέρα να εκτελέσουν κομμάτια στην επίθεση όταν θα κολλάει η ομάδα.

Για το αν είπε μετά το τέλος στους συμπαίκτες του ότι απλά έγινε το 1-0: «Ναι, είναι αλήθεια»