Γουόκαπ στο Gazzetta: «Δε νιώθω Τζέιμς Χάρντεν με το μούσι, θα συνεχίσω να κυνηγάω το triple-double»

Γουόκαπ στο Gazzetta: «Δε νιώθω Τζέιμς Χάρντεν με το μούσι, θα συνεχίσω να κυνηγάω το triple-double»

Ο Γουόκαπ πανηγυρίζει τη νίκη επί του Παναθηναϊκού
Ο Τόμας Γουόκαπ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη 13η συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού και μίλησε στο Gazzetta για το triple-double που άγγιξε και το μούσι που θυμίζει... Τζέιμς Χάρντεν.

Όπου και να κοιτούσες στο ντέρμπι της 32ης αγωνιστικής της EuroLeague, θα έβλεπες απλωμένα δύο χέρια και τη φανέλα με τον αριθμό μηδέν. Ο γενειοφόρος, πλέον, Τόμας Γουόκαπ είπε προ ημερών πως δεν ξυρίζεται για γούρι.

Λίγες ημέρες αργότερα έκανε ρεκόρ καριέρας με 13 ασίστ, έχοντας παράλληλα 11 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 κλεψίματα, για να βάλει την υπογραφή του στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με 81-73.

Μένοντας μόλις τρία ριμπάουντ μακριά από το triple-double, ήταν αυτόματος ο συνειρμός. Γενειάδα, triple-double... Τζέιμς Χάρντεν. Ο ίδιος όμως παραδέχτηκε με αρκετή δόση χιούμορ και γέλιου στο Gazzetta πως ο «The beard» είναι σαφώς πολύ πιο ταλαντούχος.

«Αυτός ο τύπος είναι πολύ πιο ταλαντούχος από εμένα, αλλά είμαι χαρούμενος εδώ, οπότε θα συνεχίσω να το κυνηγάω το triple-double».

Μέσα στην πίεση ενός ντέρμπι είναι προφανές πως δε μετρούσε κάθε του ασίστ ή κάθε του ριμπάουντ. Οπότε δεν κατάλαβε πόσο κοντά έφτασε στις... τριπλές φιγούρες.

«Όχι δεν το κατάλαβα, αλλά ήξερα ότι ένιωθα καλά σήμερα. Ένιωθα άνετα όταν σούταρα, οπότε όσο περνούσε χρόνος στο ματς έκανα περισσότερα πράγματα, βρήκα μερικές καλές πάσες και με αυτόν τον τρόπο έκανα αυτά τα νούμερα».

Ο Γουόκαπ χαιρετάει τον κόσμο του Ολυμπιακού

Για τη νίκη αυτή ο Ολυμπιακός έπρεπε να... ματώσει ώστε να βρει μακρινό σουτ. Ο Γουόκαπ είχε 1/2 και συνολικά οι «ερυθρόλευκοι» 3/17, κάτι που σε συνδυασμό με τις αναμετρήσεις κόντρα σε Παρτίζαν και Βιλερμπάν αρχίζει να γίνεται μοτίβο, που όμως δεν επηρεάζει την ομάδα σύμφωνα με εκείνον.

«Δεν είναι κάτι. Έτσι είναι το μπάσκετ, είναι δύσκολο να βάλεις ένα τρίποντο. Δεν το κοιτάμε περισσότερο αφού δεν έχουμε κάτι να μάθουμε από αυτό. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε παιχνίδια και από την άμυνά μας».

Για το σερί του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού

Όσο για τις 13 συνεχόμενες νίκες επί του Παναθηναϊκού; Ο Αμερικανός γνωρίζει τι σημαίνει για τον κόσμο, όμως μέσα στα αποδυτήρια όπως παραδέχτηκε δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο.

«Όχι δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα. Σίγουρα είναι κάτι το οποίο μας δίνει κίνητρο, δεν το αρνούμαστε αλλά δεν το συζητάμε αυτό στα αποδυτήρια. Όλοι είναι σε... επιφυλακή για να διατηρηθεί, ακόμα και οι φίλοι μας εδώ στο ΣΕΦ το γνωρίζουν και για αυτό είχαν τόση ενέργεια. Όμως δε δίνουμε περισσότερη αξία σε αυτό».

Στις δύο αναμετρήσεις που απομένουν, ο Ολυμπιακός θα ψάξει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, δηλαδή την πρώτη θέση. Άλλωστε ο Γουόκαπ έχει αποδείξει πολλάκις πως δεν ενδιαφέρεται για το ποιον θα βρει απέναντί του. «Σίγουρα ο στόχος μας είναι η πρώτη θέση. Δεν μπορείς να "κλέψεις" σε ένα παιχνίδι μπάσκετ. Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να παίξουμε κάθε παιχνίδι σαν το τελευταίο μας και να αντιμετωπίσουμε όποιον διασταυρωθούμε στα play-offs».

@Photo credits: eurokinissi