Μακάμπι - Αρμάνι 85-66: Αγκαλιά με την πρόκριση η ομάδα του Κάτας (vid)

Έκτη συνεχόμενη νίκη για τη Μακάμπι, η οποία αγκάλιασε την πρόκριση στα play-offs. Επιβλήθηκε με 85-66 της Αρμάνι Μιλάνο.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε το χρέος της. Και περιμένει. Πήρε τη νίκη απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (85-66) και πλέον αναμένεται την ήττα είτε της Παρτίζαν, είτε της Ζαλγκίρις, είτε της Μπασκόνια, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη συμμετοχή της στα play-offs.

Τρεις παίκτες της Μακάμπι τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων και ήταν αρκετοί: Λορέντζο Μπράουν 17 (8 ασίστ), Γουέιντ Μπόλντγουιν 15 (6 ασίστ) και Ρόμαν Σόρκιν 18 πόντους.

Το ματς

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ μπήκε και σε αυτό το ματς φουριόζα. Καλούνταν να υπερασπιστεί ένα απίθανο ρεκόρ: 48-15 στις τελευταίες τέσσερις σεζόν και 26-6 στις δύο τελευταίες.

Για ένα μεγάλο διάστημα στο ματς η Αρμάνι Μιλάνο βολεύτηκε με το ρόλο της ηττημένης. Δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον τρελό ρυθμό της Μακάμπι και βρέθηκε πίσω στο σκορ αρχικά με 28-13 και κατόπιν με 49-31. Και 53-36 με το +17 να είναι η μεγαλύτερη διαφορά στο ματς.

Ο Σόρκιν έκανε ένα εξαιρετικό ημίχρονο με 14 πόντους, ο Λορέντζο Μπράουν ήταν τυπικός με 12 πόντους και 5 ασίστ και η βραδιά... μαρτυρούσε μία άνετη επικράτηση. Και όχι μόνο. Η ομάδα από το Ισραήλ είχε 15 ασίστ και κανένα λάθος!

Μόνο που η Αρμάνι έχει αλλάξει. Πριν από μερικούς μήνες θα είχε παρατήσει το ματς. Πλέον, οι Ιταλοί κυνηγούν ένα μικρό θαύμα με την πρόκριση στα play-offs.

Και στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισαν να διεκδικήσουν το όνειρό τους. Ένα επί μέρους 18-7 στην 3η περίοδο του έφερε στο -6 (60-54), με την Μακάμπι να μένει δίχως πόντο για σχεδόν 3 λεπτά.

Η Μακάμπι επανέφερε την υπέρ της ισορροπία, όταν ο Μάρτιν ευστόχησε σε τρίποντο από την κορυφή και ενώ το ματς ήθελε 7 λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Ουσιαστικά αυτό το μίνι σερί 5-0 οδήγησε την Μακάμπι ξανά σε διψήφια διαφορά (+11, 71-60). Η διαφορά έφτασε ξανά με τους 18 (80-62).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από το 66-60 (8:39 πριν το τέλος) η Μακάμπι έκανε ένα επί μέρους 19-6.

Οι MVP's: Ο Λορέντζο Μπράουν είχε 17 πόντους, 8 ασίστ και ο Ρόμα Σόρκιν 18 πόντους.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Δεν ήταν τόσο αφανής, ωστόσο ο Γουέιντ Μπόλντγουιν... έχασε πόντους στα άστοχα τρίποντα (1/7). Γενικότερα είχε 15 πόντους και 6 ασίστ.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Μπράντον Ντέιβις είχε μόλις 1 πόντο σε 17:31 στο παρκέ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μόλις 7 λάθη η Μακάμπι, είχε και 21 ασίστ.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Μακάμπι είχε νικήσει και στην Ιταλία με σκορ 77-71.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μακάμπι συνάντησε μεγαλύτερη αντίσταση απέναντι στην Αρμάνι. Αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Νίκη για την ομάδα του Ισραήλ, η οποία για ένα ακόμα ματς είχε λύσεις, ποιότητα από τον πάγκο.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-21, 53-36, 66-56, 85-66

Maccabi - Armani stats

Maccabi - Armani stats

@Photo credits: Olimpia Milano twitter

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.