Εφές - Αρμάνι 89-69: «Πάτησε» τους Μιλανέζους και τώρα... τρέχει (vid)

Με ολοκληρωτική εμφάνιση μπροστά στο κοινό της, η Εφές... πάτησε την Αρμάνι (89-69) και κράτησε ζωντανή την όποια ελπίδα πρόκρισης μπορεί να την ακολουθεί.

Η Αναντολού Εφές έβγαλε εις πέρας την "do or die" αποστολή της και κράτησε στα χαμηλά την... αντίζηλο Αρμάνι, επικρατώντας με 89-69.

Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης, το ρεκόρ των δύο ομάδων ήταν στο 14-16 και κατ΄ επέκταση το 40λεπτο θα έδινε τουλάχιστον ένα "προβάδισμα" στην ελπίδα για τα play-offs της EuroLeague.

Οι παίκτες του Αταμάν έδωσαν το μήνυμα από την αρχή του ματς, οι Ιταλοί «χάθηκαν» στα λάθη τους (17) και το αποτέλεσμα δικαίωσε τους υπερασπιστές του τίτλου.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι θέλησαν να βασιστούν στην άμυνά τους πιέζοντας κάθε κατάσταση του αντιπάλου και αναγκάζοντας τους Μιλανέζους σε εύκολα λάθη στο ξεκίνημα. Παρόλα αυτά, η Αρμάνι εκμεταλλεύτηκε τις ασίστ του Τονούτ και την ευστοχία του Φόιγκτμαν στα πρώτα λεπτά, ο οποίος με 3/3 σουτ από την περιφέρεια έβαζε σε θέση οδηγού την ομάδα του (10-11 στο 5ο λεπτό). Ένα νούμερο που είδε και ο Κλάιμπερν στη στατιστική του για να στείλει την Εφές στο 18-14, με τον δραστήριο Μπομπουά να μοιράζει στον Πλάις για το +6 και το δεκάλεπτο να λήγει στο 22-16.

Ο Μπράντον Ντέιβις ήταν εκείνος που πλησίασε τη ρακέτα για τους φιλοξενούμενους που επιχειρούσαν κυρίως από μακριά διατηρώντας την Αρμάνι κοντά στο σκορ με τον Καμπαρό να διαμορφώνει το 25-22. Ο Ζίζιτς από την άλλη, έδινε οντότητα στη δική του πλευρά και ο Σέιν Λάρκιν στο κρεσέντο τριπόντων ανέβασε σε 35-27. Το έργο συνεχιζόταν όσο το ημίχρονο πλησίαζε και ο Μπράιαντ έβαλε την Εφές μπροστά με 15 πόντους (47-32) λίγο πριν οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Στο πρώτο μισό η Εφές είχε 10/16 στο δίποντο, 9/20 από μακριά με τους Ιταλούς να είναι στο 6/15 και 6/9 αντίστοιχα. Τα ριμπάουντ 17-11, τα κλεψίματα 6-1 και τα λάθη 4-9.

Επιστρέφοντας για το δεύτερο μισό του παιχνιδιού, τα τρίποντα είχαν και πάλι την τιμητική τους. Ο Μπάρον ευστόχησε από τα 6.75μ. για να κάνει το 54-41, όμως από εκεί και πέρα οι παίκτες του Αταμάν έτρεξαν επιμέρους 12-2, που ολοκληρώθηκε με τον Λάρκιν για να εκτοξευθεί η διαφορά στους 23 πόντους (66-43), με την Αρμάνι πλέον να έχει... βυθιστεί στα λάθη της (14) μέχρι και το 28ο λεπτό. Με τους Μέλι και Καμπαρό, οι Ιταλοί σημείωσαν ένα σερί αναπάντητων πόντων για να φτάσουν στο -15 (68-53) με το ξεκίνημα της καθοριστικής περιόδου. Ο Μίτσιτς απάντησε με τρίποντο και ο Ζίζιτς ακολούθησε με κάρφωμα για να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη ανάσα στους γηπεδούχους.

Ο Καμπαρό αποτελούσε την σταθερά της Αρμάνι σε εκείνο το διάστημα, όμως αυτό δεν αρκούσε για την ανατροπή στον χρόνο που απέμενε. Η Εφές ικανοποίησε το κοινό της και μένει ζωντανή.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 47-32, 68-48, 89-69

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το επιμέρους 12-2 της Εφές στο τρίτο δεκάλεπτο δεν άφησε περιθώρια στην Αρμάνι.

Ο MVP: Ο Γουίλ Κλάιμπερν με 16 πόντους (4/6 τρ.), 3ριμπ., 2 ασ. και ρεκόρ καριέρας στα κλεψίματα (5).

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Σέιν Λάρκιν και Ελάιτζα Μπράιαντ είχαν τη δική τους προσφορά στο αποτέλεσμα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολλοί από τους παίκτες κλειδιά της Αρμάνι έμειναν σε ρηχά νερά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 17 λάθη της Αρμάνι, τα 5 από τα 10 κλεψίματα της Εφές ήταν του Κλάιμπερν, το 50% της Αρμάνι στο τρίποντο (11/22).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Εφές έδειξε μέταλλο αν και αργά και κρατά κάθε ευκαιρία ζωντανή για την επόμενη φάση. Από την άλλη, η Αρμάνι πίστεψε σε κάτι καλό στους τελευταίους αγώνες που σήμερα... γκρεμίστηκε.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Εφές είχε επικρατήσει με 51-80 στο Μιλάνο και πλέον διπλασίασε τα αποτελέσματα.

e

e

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.