Μίτσιτς: «Όλοι σοκαρίστηκαν όταν πήγα στην Εφές»

Μίτσιτς: «Όλοι σοκαρίστηκαν όταν πήγα στην Εφές»

Ο Βασίλιε Μίτσιτς αναφέρθηκε στην απόφασή του να υπογράψει στην Εφές
Ο Βάσα Μίτσιτς αναφέρθηκε στην απόφασή του να υπογράψει στην Εφές το 2018, όταν η ομάδα της Κωνσταντινούπολης είχε τερματίσει στην τελευταία θέση της κατάταξης στην EuroLeague, εξήγωντας πως το ζητούμενο για τον ίδιο ήταν να δημιουργήσει κάτι από το μηδέν.

Το καλοκαίρι του 2018 η Αναντολού Εφές μπήκε στην κατηγορία των διεκδικητών της EuroLeague μετά από τη χειρότερη σεζόν της ιστορίας της, υπογράφοντας τους Σέιν Λάρκιν, Βάσα Μίτσιτς και Ροντρίγκ Μπομπουά. Έκτοτε η Αναντολού Εφές μετράει τρεις προκρίσεις σε Final 4 και δυο διαδοχικούς τίτλους ενώ ο Εργκίν Αταμάν δήλωνε σίγουρος και για εκείνον του ’20 ωστόσο η σεζόν τερματίστηκε οριστικά εν μέσω Covid.

Σε ό,τι αφορά τον Μίτσιτς, ο Σέρβος γκαρντ παραχώρησε συνέντευξη στην EuroLeague, εγκαινιάζοντας τη στήλη «Remember The Why», δικαιολογώντας την απόφασή του να υπογράψει στην Εφές. «Εκείνη την περίοδο ένιωσα πως η εμπειρία μου στη Ζάλγκιρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ήταν ήδη αρκετή για να αποδείξω ότι μπορώ να κάνω πράγματα αλλού. Ένιωσα, λοιπόν πως η ευκαιρία της Εφές ήλθε την κατάλληλη στιγμή. Όλοι είχαν σοκαριστεί! Από την πλευρά μου, ένιωσα πως πήρα τη σωστή απόφαση. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι από το μηδέν».

Εν τέλει, η Εφές κατάκτησε την πρώτη EuroLeague στην Κολωνία, το 2021. «Έπειτα από εκείνη τη σεζόν, αποφάσισα να μείνω. Θέλαμε να αποδείξουμε ξανά και ξανά πως είμαστε οι καλύτεροι. Να το αποδείξουμε άλλη μια φορά. Τίποτα δεν συνέβη τυχαία στη ζωή μου, για να είμαι ειλικρνής. Σύμφωνοι, είχα το ταλέντο όμως δούλεψα πολύ. Έκανα δουλειά που ποτέ κανείς δεν είχε» επισήμανε ο Σέρβος γκαρντ.