Αρμάνι-Παρτίζαν 76-62: Το Μιλάνο αντεπιτίθεται...

Από... σάκος του μποξ, η Αρμάνι εξελίσσεται σε μηχανή παραγωγής νικών καθώς επικράτησε (76-62) της Παρτίζαν στο Μιλάνο σημειώνοντας την 6η σερί της στην Euroleague.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Αρμάνι να καλύψει το χαμένο έδαφος (για τα Playoffs) αλλά είναι φανερό πλέον ότι σκοπεύει να πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Γιατί η ομάδα του Έτορε Μεσίνα πέτυχε την 6η σερί νίκη της, νικώντας για δεύτερη φορά την Παρτίζαν του εορτάζοντα Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Για να τα καταφέρουν οι Ιταλοί θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θάματα, ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι θέλουν να το κυνηγήσουν. Στο σημερινό παιχνίδι, εκεί που κρίνονται τα παιχνίδια έκαναν 15-0 σερί ρίχνοντας στο καναβάτσο τους Σέρβους οι οποίοι έφυγαν από την Ιταλία με απολογισμό μίας νίκης και μίας ήττας.

Ο αγώνας

Με 4/16 σουτ στην πρώτη περίοδο, αυτό το -6 (13-19) στο τέλος αυτής μάλλον ήταν ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να πάρει η Αρμάνι Μιλάνου. Αντιθέτως, έχοντας τον έλεγχο του ρυθμού σε όλα τη διάρκεια του δεκαλέπτου (2-10, 5’) η Παρτίζαν θα μπορούσε να είχε χτίσει μεγαλύτερη διαφορά αλλά τα τέσσερα λάθη στα οποία υπέπεσε λειτούργησαν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Στη δεύτερη περίοδο η Αρμάνι δεν έθελξε με την απόδοσή της, αλλά στην άμυνα ήταν σταθερή και οδήγησε την Παρτίζαν σε ακόμη έξι λάθη. Κι έτσι το μαξιλαράκι των οκτώ πόντων (17-25, 13’) στο οποίο είχαν ακουμπήσει οι φιλοξενούμενοι «σκίστηκε» μέσα από τη δημιουργία του Κέβιν Πάνγκος καθώς αυτός έβαλε σε τάξη τις επιθέσεις της ομάδας του. Μάλιστα το ημίχρονο έκλεισε με +1 για τους γηπεδούχους (30-29) και επιμέρους σκορ 17-10.

Οι δύο ομάδες συνέχισαν να λειτουργούν σα να βρίσκονταν σε πανικό με συνέπεια η πλειοψηφία των επιθέσεων να ήταν κακοφτιαγμένες ή κακοεκτελεσμένες (36-38, 25’). Γενικώς οι άμυνες είχαν τον πρώτο λόγο και στο τρίτο δεκάλεπτο, μοιραία το παιχνίδι παρέμεινε κλειστό καθώς στο τέλος της περιόδου η οποία ολοκληρώθηκε με το δεύτερο εύστοχο τρίποντο του από τον Σαμπάζ Νιέπιερ (49-46).

Στην εξίσωση του αγώνα μπήκε και ο Μπράντον Ντέιβις και οι εννιά αναπάντητοι πόντοι από την ιταλική ομάδα της πρόσφεραν μια μικρή - αλλά... μεγάλη για τα δεδομένα του παιχνιδιού - διαφορά (55-46) στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Το σερί των γηπεδούχων μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, ομοίως και η διαφορά (60-46, 33'), όπως και το διάστημα κατά το οποίο η Παρτίζαν δεν βρήκε καλάθι. Για την ακρίβεια, έκανε έξι ολόκληρα λεπτά για να βρει καλάθι και στο ίδιο διάστημα σκόραρε μόνο από τη γραμμή των βολών. Το +15 (69-54, 36:30) ήταν η μέγιστη διαφορά στο παιχνίδι το οποίο ουσιαστικά τελείωσε εκεί...

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 30-29, 49-46, 76-62

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η Αρμάνι έκανε 15-0 σερί ξεκινώντας από τα τελειώματα της 3ης περιόδου και φτάνοντας στις αρχές της τελευταίας. Ανεβάζοντας τη διαφορά στο +14 (60-46) σε τόσο κλειστό παιχνίδι, τα υπόλοιπα ήταν θέμα χρόνου.

Ο MVP: Ο Μπράντον Ντέιβις τελείωσε όλες τις πάσες που πήρε (κυρίως) από τον Νιέπιερ στην τελευταία περίοδο και από εκεί που ήταν άφαντος, εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστής.

ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Μπίλι Μπάρον έδωσε μακρινό σουτ και ο Κέβιν Πάγνκος δημιουργία ενώ ο Νικόλο Μέλι έκανε δουλίτσα στη ρακέτα.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Η Παρτίζαν δεν πήρε τίποτε από τους back up πλέι μέικερ (Μάνταρ, Αβράμοβιτς), λίγα πράγματα και από τον Ιωάννη Παπαπέτρου.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς περίμενε ένα δώρο ανήμερα των 63ων γενεθλίων του αλλά οι παίκτες του δεν του έκαναν το χατίρι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Παρτίζαν έμεινε χωρίς καλάθι για 6:15 κι όταν βρήκε ένα τρίποντο δια χειρός Ντάντε Έξουμ, η Αρμάνι είχε αποκτήσει την ψυχολογία του αγώνα και ήταν αργά για τους Σέρβους.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Η Αρμάνι είχε περάσει και από το Βελιγράφι στον πρώτο γύρο με 75-80, οπότε αν υπάρξει ενδεχόμενο ισοβαθμίας - πράγμα δύσκολο - έχει το πλεονέκτημα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Καθώς το παιχνίδι πήγε στην άμυνα και τη δύναμη, ως πιο μπαρουτοκαπνισμένοι οι παίκτες της Αρμάνι είχαν τον πρώτο λόγο και κυρίως κράτησαν την άμυνά του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Αντιθέτως, αυτή της Παρτιζάν άνοιξε σαν ώριμο τριαντάφυλλο στην τελευταία περίοδο και μετά το 0-15 σερί δεν θα μπορούσε να βρει μονοπάτι επιστροφής στο παιχνίδι.

76

62

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.