Φενέρμπαχτσε-Βίρτους 104-72: Την ισοπέδωσε!

Η Φενέρμπαχτσε έκανε, ίσως, το καλύτερο φετινό παιχνίδι της και... κατάπιε τη Βίρτους στην Κωνσταντινούπολη καθώς επικράτησε με 104-72 δίνοντας ρεσιτάλ ευστοχίας έξω από τα 6.75 με 20 εύστοχες προσπάθειες.

Όσοι περίμεναν ντέρμπι στην Κωνσταντινούπολη διαψεύστηκαν πανηγυρικά καθώς η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της στη φετινή Euroleague μετατρέποντας τη Βίρτους Μπολόνια σε σάκο του μποξ. Η ιταλική δεν άντεξε περισσότερα από 6-7 αγωνιστικά λεπτά καθώς η Φενέρμπαχτσε είχε τρομερή λειτουργία στην επίθεση, κυρίως όμως εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας.

Ο αγώνας

Η αμυντική προσέγγιση του αγώνα από τη Βίρτους φάνηκε καλή στα πρώτα τέσσερα λεπτά (6-12) κάπου εκεί όμως χάθηκαν τα… ζύγια (έπαιξε ρόλο η αποχώρηση του Τεόντοσιτς) και παράλληλα η Φενέρμπαχτσε σούταρε με απίστευτη ακρίβεια έξω από τα 6.75. Γιατί άρχισε το παιχνίδι με 0/4 προσπάθειες για να ακολουθήσουν 7/8 (!) κάνοντας επιμέρους σκορ 19-2 (25-14, 8’). Ο Μάρκο Γκούντουριτς ήταν ο παίκτης που άλλαξε τον ρυθμό του αγώνα και το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 31-14.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Σκότι Ουίλμπεκιν (12π.) έδωσε συνέχεια σ’ αυτό που άρχισε στο πρώτο ομοίως και ο Νταϊσόν Πιέρ (11π.) ενώ η Βίρτους ήταν ανήμπορη σε κάθε μορφής αντίδραση (45-20, 14’). Όσο κυλούσαν τα λεπτά η κατάσταση χειροτέρευε για την ιταλική ομάδα καθώς στο τέλος του ημιχρόνου η Φενέρμπαχτσε είχε νταμπλ σκορ (58-29).

Ο Ουίλμπεκιν πέτυχε το πρώτο καλάθι του δεύτερου μέρους αλλά αποχώρησε ενός χτυπήματος που δέχθηκε στο πόδι και μάλλον για προληπτικούς λόγους δεν έπαιξε ξανά. Ο Ντάνιελ Χάκετ δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί την κατακόρυφη πτώση της ομάδας του και μάλλον του χαρίστηκαν οι διαιτητές σε φάση στην οποία θα έπρεπε να τιμωρηθεί με δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ στο παιχνίδι. Με τα τέσσερα τρίποντα του Μπελινέλι η Βίρτους προσπάθησε να κρατήσει τα προσχήματα, αλλά αυτό ήταν αδύνατο (85-52, 30').

Ο γερόλυκος Ιταλός γκαρντ παρέμεινε ο μοναδικός με σθεναρή αντίσταση αλλά αυτή δεν θα μπορούσε να ωφελήσει πουθενά αλλού από το να πάει η διαφορά σε ακόμη μεγαλύτερη τιμή (90-59, 34'). Αυτό που προκάλεσε εντύπωση στη τελευταία περίοδο ήταν τα διαδοχικά τάιμ άουτ από τον Σέρτζιο Σκαριόλο με το σκορ στο 93-59. Η διαφορά έφτασε έως το +39 (102-63, 38')


Τα δεκάλεπτα: 31-14, 58-29, 85-52, 104-72

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου όπου η Φενέρμπαχτσε έκανε επιμέρους σκορ 25-2, πάτησε σε διαφορά 17 πόντων και στη δεύτερη περίοδο την ανέβασε στο +25 τελειώνοντας το παιχνίδι.

Ο MVP: Ο Νταϊσόν Πιέρ ήταν καταλυτικός στο σημείο που η Φενέρμπαχτσε τελείωσε το παιχνίδι καθώς μαζί με τον Σκότι Ουίλμπεκιν εκτέλεσαν χωρίς οίκτο τη Βίρτους.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Μάρκο Γκούντουριτς άλλαξε την εικόνα της ομάδας του στο πρώτο δεκάλεπτο. Μπήκε στο παιχνίδι όταν το σκορ ήταν 13-14 κι όταν βγήκε η ομάδα του ήταν στο +19 (39-20).

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Βγάζοντας από την εξίσωση τη φιλοτιμία των Μπελινέλι, Σενγκέλια, Μένιον οι υπόλοιποι της Βίρτους βρέθηκαν σε κακή βραδιά.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Νεμάνια Μπιέλιτσα αποθεώθηκε από το κοινό στην επιστροφή του στη δράση με τη φανέλα της Φενέρμπαχτσε 1.16’’ πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σέρβος φόργουορντ αγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος και με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας έπειτα από σχεδόν εννιά χρόνια!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο από την ευστοχία της Φενέρμπαχτσε από μακρινή απόσταση και κυρίως με τα 7/8 τρίποντα που είχε στο πρώτο δεκάλεπτο μετά τα αρχικά 0/4. Το ρεκόρ εύστοχων τριπόντων στην Euroleague παρέμεινε πάντως στην Αναντολού Εφές με 22. Η Φενέρμπαχτσε σημείωσε 20.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Δεν υφίσταται ρεαλιστικό σενάριο ισοβαθμίας των δύο ομάδων, αν πάντως έρθουν τα... πάνω κάτω, η Φενέρμπαχτσε έχει το πλεονέκτημα καθώς υπερκάλυψε την ήττα (92-88) του πρώτου αγώνα στην Μπολόνια.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σα να μην έφτανε το ότι η Φενέρμπαχτσε διαθέτει καλύτερη ομάδα, η Βίρτους Μπολόνια είχε την ατυχία να την ανταμώσει στην εξαιρετική (εκτελεστικά) βραδιά της. Κι έτσι η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μετέτρεψε ένα παιχνίδι υψηλής απαίτησης σε πάρτι δίχως τέλος.

Fener Virtus stats

Fener Virtus stats

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.