Ματ Τόμας: Όταν ο γκαρντ του Παναθηναϊκού πήρε «φωτιά» (vids)

Ματ Τόμας: Όταν ο γκαρντ του Παναθηναϊκού πήρε «φωτιά» (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Ματ Τόμας: Όταν ο γκαρντ του Παναθηναϊκού πήρε «φωτιά» (vids)
Ο Ματ Τόμας ετοιμάζεται να κάνει ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση με τη Βαλένθια στο κλειστό του ΟΑΚΑ (10/2, 21:00) και το Gazzetta θυμάται μερικές από τις βραδιές της καριέρας του που πήρε... φωτιά.

Η αλήθεια είναι ότι σπανίζουν οι (λεγόμενοι) κλασσικοί σουτέρ...

Αν μη τι άλλο ο Ματ Τόμας είναι ένας από αυτούς. Ο παίκτης ο οποίος θα σουτάρει χωρίς να το σκεφτεί. Και όχι μόνο να σουτάρει αλλά να έχει και υψηλά ποσοστά ευστοχίας, κάτι που έχει αποδείξει με εμφατικό τρόπο κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Τ

ο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού θα πραγματοποιήσει την παρθενική του εμφάνιση ως παίκτης του «τριφυλλιού» και μάλιστα θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν πριν κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι δοκιμάζοντας την τύχη του στο ΝΒΑ.

Λίγο πριν «πατήσει» το πόδι του στο παρκέ του ΟΑΚΑ και «συστηθεί» στους φίλους του Παναθηναϊκού, το Gazzetta θυμάται μερικές από τις βραδιές που (θα) έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη του. Βραδιές που ανάγκαζε τις αντίπαλες άμυνες να προσαρμοστούν πάνω του...

Η 30άρα στην Ανδόρα του... Γιάνκοβιτς

Ο Ματ Τόμας έχει σημείωσε μία φορά 30 πόντους στην καριέρα του και έμελλε να το πετύχει απέναντι στον... Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος εκείνη τη σεζόν αγωνιζόταν στην Ανδόρα. Ως παίκτης της Ομπραδόιρο και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση της 30ης αγωνιστικής στο «Poliesportiu d'Andorra» είχε πάρει από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στη νίκη με 96-93! Συγκεκριμένα είχε αγωνιστεί 31:50 σε αυτό το παιχνίδι και είχε τελειώσει το παιχνίδι με 30 πόντους και «γεμίζοντας» την στατιστική του με 2/5 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 8/8 βολές, 1 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 λάθη. Αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που «έπιασε» την «30άρα» σε ένα ματς.

Η τρίποντη «εκτέλεση» της Μπανταλόνα

Στις 24 Μαρτίου 2019 και πιο συγκεκριμένα για την 24 αγωνιστική της «Liga Endesa» η Βαλένθια είχε υποδεχθεί στο «Pabellón Fuente de San Luis» την Μπανταλόνα του... Νίκολας Λαπροβίτολα. Ένα παιχνίδι όπου ο Ματ Τόμας είχε «οπλίσει» από τα... αποδυτήρια και έμελλε να σημειώσει «career high» όσον αφορά τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα σε παιχνίδι για το ισπανικό πρωτάθλημα. Η ομάδα του είχε νικήσει εύκολα τους Καταλανούς με 93-80 και εκείνος είχε πάρει «φωτιά» έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων. Στα μόλις 22:55 που έμεινε στο παρκέ πρόλαβε να πετύχει 27 πόντους έεχοντας 2/3 δίποντα, 7/9 τρίποντα, 2/2 βολές, ενώ είχε επίσης 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Οι αξέχαστες βραδιές στο Iowa State

Από την τετραετία του στο Iowa State έχοντας συμπαίκτη και τον Ναζ Μήτρου-Λονγκ της Αρμάνι Μιλάνο (αλλά και τον Νικ Γουάιλερ-Μπαμπ ο οποίος αγωνίζεται στην Μπάγερν Μονάχου) θα έχει να θυμάται δύο παιχνίδια όπου σκόραρε... ακατάπαυστα από την περιφέρεια. Τον Ιανουάριο του 2017 και πιο συγκεκριμένα στην αναμέτρηση των Cyclones με τους Kansas State Wildcats, ο Ματ Τόμας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της ομάδας του με 70-65. Στα 37 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ μέτρησε 25 πόντους έχοντας 2/2 δίποντα, 7/10 τρίποντα, 0/3 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 λάθη. Όπως αποδείχθηκε και εκ των υστέρων δεν ήταν καθόλου τυχαίο το εξαιρετικό του παιχνίδι καθώς έναν μήν αργότερα είχε άλλους 25 πόντους στη νίκη επί των Oklahoma State Cowboys (του... Κάμερον ΜακΓκριφ της ΑΕΚ) με 86-83. Σε εκείνο το ματς είχε 1/2 δίποντα, 7/11 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 λάθος.

«Άχαστος» με 7/7 σουτ σε 9 λεπτά!

Στην αναμέτρηση του «Golden 1 Center» στο Σακραμέντο τον Απρίλιο του 2021, η Γιούτα έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στους γηπεδούχους Κινγκς, δίνοντας την ευκαιρία στον -τότε- προπονητή της ομάδας Κουίν Σνάιτερ να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Όπως για παράδειγμα και στον Ματ Τόμας, ο οποίος φρόντισε από ρολίστας να γίνει... πρωταγωνιστής σε λιγότερο από 10 λεπτά συμμετοχής! Συγκεκριμένα αγωνίστηκε για 9:15 λεπτά και φρόντισε να τελειώσει το ματς με 17 πόντους και 7/7 σουτ εντός παιδιάς! Σε αυτό το διάστημα είχε 4/4 δίποντα και 3/3 τρίποντα, όπως επίσης 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ! Για την... ιστορία οι Γιούτα Τζαζ είχαν διαλύσει τους Σακραμέντο Κινγκς με 154-105.

Career high απέναντι στους Μπακς

Κατά τη διάρκεια της «φούσκας» στο Ορλάντο λόγω τον Αύγουστο του 2020 λόγω και της έξαρσης του κορονοϊού, ο Ματ Τόμας έμελλε να σημειώσει το career high του στο ΝΒΑ ως παίκτης των Τορόντο Ράπτορς. Και μάλιστα απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, αν και σ' εκείνο το παιχνίδι ο Έλληνας σούπερ σταρ ήταν εκτός λόγω... πονόδοντου. Ο νέος γκαρντ του Παναθηναϊκού ήταν από τους πρωταγωνιστές της ομάδας του μέχρι να φτάσουν στην τελική επικράτηση με 114-106. Μάλιστα είχε αγωνιστεί για 37 λεπτά σ' εκείνο το ματς με συνολικό απολογισμό 22 πόντους! Ο Τόμας είχε «γεμίσει» τη στατιστική του με 5/9 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

@Photo credits: Βαγγέλης Στόλης