Μονακό - Ολυμπιακός 64-60: Τα 'σπασε κι έχασε (vid)

Ο Ολυμπιακός σούταρε άθλια (46.2%διπ. 27.6%τριπ., 57.1%βολ.) και ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Μονακό με 64-60 παρά την καλή του άμυνα κι έχασε ευκαιρία να μείνει στην κορυφή.

Η Μονακό διπλασίασε τις νίκες της επί του Ολυμπιακού αφού επικράτησε και στο γήπεδό της με 64-60. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σπουδαία άμυνα, όμως η επίθεσή τους μετά το 14' της αναμέτρησης σταμάτησε να λειτουργεί, πρωταγωνίστησαν η αστοχία και τα λάθη με αποτέλεσμα την ήττα. Πάντως παρά τα άσχημα στατιστικά, οι παίκτες του Μπαρτζώκα εξάντλησαν τα περιθώρια και διεκδίκησαν τη νίκη μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ήθελε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Η άμυνα των παικτών του δυσκόλευε τους γηπεδούχους να βρουν τον δρόμο για το καλάθι ενώ στην άλλη πλευρά ο Παπανικολάου με 5 δικούς του πόντους έκανε το 2-9 (4'). Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιζαν συγκλονιστική άμυνα και είχαν απενεργοποιήσει εντελώς τον Τζέιμς τον οποίο οδηγούσαν σε άστοχα σουτ και λάθη. Ο Φαλ πήρε μπάλες στην επίθεση ανεβάζοντας κι άλλο τη διαφορά (4-16, 8').

Ο Ολυμπιακός μπορεί στην επίθεση να ήταν άστοχος από τα 6.75, όμως είχε την υπομονή να ακουμπήσει τη μπάλα στους ψηλούς τους. Ο Μπλακ αντικατέστησε επάξια τον Φαλ και η διαφορά πήγε στο +14 (10-24, 13'). Ο Τζέιμς βρήκε ρυθμό και με 3/3 τρίποντα έδωσε σημαντική ανάσα στη Μονακό, όμως οι «ερυθρόλευκοι» δε σάστισαν και παρέμειναν μπροστά με ικανοποιητική διαφορά (19-28, 15'). Ο Πίτερς με 2/2 τρίποντα βοήθησε στο να μη χαθεί η ηρεμία στο ξέσπασμα των Μονεγάσκων (22-34, 17'). Η Μονακό πάντως τελείωσε καλύτερα το ημίχρονο και με σερί 9-0 χάρη σε Τζέιμς και Οκόμπο πήγε στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει σε 31-34.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσε το πρώτο, με αρκετά λάθη και πολλά άστοχα σουτ τριών πόντων υπό καλές προϋποθέσεις. Η Μονακό προσπέρασε με 39-36 (23') και 43-39 (26'), με την άμυνα των παικτών του Μπαρτζώκα να ήταν αυτή που τον διατηρούσε κοντά στο σκορ. Στο μπάσκετ όμως πρέπει να βάλεις καλάθι για να νικήσεις και οι Πειραιώτες είχαν αποκτήσει σημαντικό πρόβλημα στην μπροστινή πλευρά του γηπέδου με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με 46-42.

Στην τελευταία περίοδο το κάρφωμα του ΜακΚίσικ στον αιφνιδιασμό μείωσε σε 48-45, αλλά στην αμέσως επόμενη κατοχή ο Ντιαλό σκόραρε έμμεσο τετράποντο για το 52-45 (33'). Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να εγκαταλείψει, αναζητούσε ένα δίλεπτο καλού μπάσκετ ώστε να προσθέσει πίεση στους Μονεγάσκους. Ο Μπλακ με φόλοου έφερε τη διαφορά στο όριο (52-51, 35'), όμως στο 38' η Μονακό βρήκε τρίποντα από τους Ντιαλό και Μακαντού μετατρέποντας το σκορ σε 59-53. Ο Πίτερς και ο ΜακΚίσικ όμως απάντησαν με τον ίδιο τρόπο. Πίτερς και Σλούκας αστόχησαν στις προσπάθειές τους, ο Τζέιμς όχι και μετά από 1/2 βολές των Ντιαλό και Σλούκα η Μονακό επικράτησε με 64-60.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Πίτερς αστόχησε σε lay up με το οποίο θα έπαιρνε προβάδισμα ο Ολυμπιακός με 52-53. Στη συνέχεια με το σκορ στο 53-53 η Μονακό βρήκε τρίποντα από παίκτες που δεν το συνηθίζουν (Ντιαλό, Μακαντού) αποκτώντας προβάδισμα και στο σκορ και στην ψυχολογία. ΜακΚίσικ και Πίτερς απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα χάθηκε ευκαιρία για προσπέρασμα πριν ευστοχήσει ο Μάικ Τζέιμς (61-59). Ντιαλό και Σλούκας με 1/2 βολές δεν άλλαξαν την κατάσταση.

O MVP: Ο Μάικ Τζέιμς τελείωσε με 19 πόντους (3/9διπ., 4/9τριπ.,), 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 7 λάθη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άστοχος ο Γουόκαπ (0/4 σουτ, 7 ασίστ, 4 λάθη), άστοχος ο Κάνααν (1/7) και χωρίς ρυθμό ο Βεζένκοβ (4π, 8ρ.).

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Άλφα Ντιαλό «σκότωσε» τον Ολυμπιακό με 16 πόντους, 3 ριμπάουντ και εξαιρετική άμυνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Κακό ματς. Η Μονακό υπέπεσε σε 19 λάθη, ο Ολυμπιακός σε 15. Οι Πειραιώτες σούταραν άσχημα από τα 6.75 (27.6%) και από τη γραμμή των βολών (57.1%).

ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Μονακό είχε νικήσει και στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό και πλέον διπλασίασε τις νίκες της έχοντας την ισοβαθμία με το μέρος της.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε λύσεις στην επίθεσή του, όμως η αμυντική του λειτουργία τον κράτησε «ζωντανό» μέχρι το τέλος. Το γεγονός ότι με τόσο άσχημα στατιστικά διεκδίκησε τη νίκη είναι στα θετικά. Σίγουρα όμως μένει η ήττα και η χαμένη ευκαιρία να συνεχίσει στην κορυφή.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-20, 31-34, 46-42, 64-60

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.