Μονακό - Μπαρτσελόνα 63-69: Αντίδραση με εξαιρετικό Μίροτιτς στο Πριγκιπάτο

Γιώργος Κούβαρης
Μετά την απρόσμενη ήττα από την Βιλερμπάν στη Βαρκελώνη και λίγες ώρες πριν υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό, η Μπαρτσελόνα έβγαλε αντίδραση στο Πριγκιπάτο κερδίζοντας την Μονακό στο μεγάλο ντέρμπι της 13ης αγωνιστικής με 69-63. Εξαιρετικός ο Μίροτιτς.

Η Μπαρτσελόνα πέρασε από το «Salle Gaston Medecin» και βελτιώνοντας το ρεκόρ της στο 9-4 βρέθηκε στην δεύτερη θέση της κατάταξης μαζί με τον Ολυμπιακό, την Μονακό και την Ρεάλ Μαδρίτης κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον ενόψει και της συνέχειας!

Όπως φαίνεται το buzzer beater του Ντε Κολό την περασμένη εβδομάδα ήταν και ένα γερό... μάθημα για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και τους παίκτες του , οι οποίοι έβγαλαν αντίδραση και πραγματοποιώντας εξαιρετικό 3ο δεκάλεπτο κατάφεραν να ελέγξουν το ματς στο Πριγκιπάτο και να φύγουν από τη Γαλλία με ένα πολύτιμο «διπλό» το οποίο αναμένεται να μπει στην εξίσωση των ισοβαθμιών στο τέλος της χρονιάς.

Ο Νίκολα Μίροτιτς με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 ασίστ ήταν εκείνος που ηγήθηκε της ομάδας του για την εκτός έδρας νίκη, ενώ κανείς άλλος συμπαίκτης του δεν ήταν διψήφιος. Στον αντίποδα, ο Μάικ Τζέιμς «ξύπνησε» (όπως και ο... Μπέικον) στο δεύτερο ημίχρονο έχοντας στο σύνολο 16 πόντους, 4 ασίστ αλλά και τρία λάθη.

Το ματς

Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη στο ξεκίνημα του αγώνα. Τόσο η Μονακό όσο και η Μπαρτσελόνα ξεκίνησαν νευρικά το παιχνίδι στο «Salle Gaston Medecin», ειδικά οι γηπεδούχοι οι οποίοι παρουσιάστηκαν πολύ άστοχοι στα δίποντα. Πρώτος και καλύτερος ο Μάικ Τζέιμς ο οποίος είχε 0/4 εντός παιδιάς, σε αντίθεση με τον Νίκολα Μίροτιτς που είχε ξεκινήσει «ζεστά» το παιχνίδι.

Οι επιθέσεις των 24 δευτερολέπτων είχαν την... τιμητική τους, κάτι που αποτυπώθηκε και από το τελικό σκορ της πρώτης περιόδου. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν προβάδισμα με 13-16 (σ.σ. είχαν προηγηθεί και με 8-13) σουτάροντας με 3/7 στα δίποντα και 3/9 στα τρίποντα, ενώ η Μονακό είχε μόλις 5/14 δίποντα και 1/3 τρίποντα.

Τα ίδια και στην 2η περίοδο. Το πρώτο εντός παιδιάς και για τις δύο ομάδες σημειώθηκε στο 13' (σ.σ. τρίποντο του Μοερμάν), δείγμα και του κακού θεάματος που παρουσίαζαν στο ματς. Άλλωστε εξίσου χαμηλό ήταν και το σκορ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας αποτελούσε τον παίκτη-κλειδί για τον Σάσα Ομπράντοβιτς (11π., 4/4δίπ., 1/1τρ.) ενώ λύσεις πρόσφερε και ο Μοερμάν (8π.) Αμφότεροι είχαν καλύψει την αφλογιστία του Τζέιμς ο οποίος έκλεισε το πρώτο μισό με μόλις 1/8 σουτ! Στην β' περίοδο η Μπαρτσελόνα προσπαθούσε να βρει λύσεις από τους Κούριτς και Χίγκινς, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα με 29-34.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Μπαρτσελόνα έφτασε για πρώτη φορά στο +8 (29-37 και 31-39 στο 22') ενώ αργότερα πήρε και διψήφια διαφορά (31-42 στο 23') ύστερα από τρίποντο του Μίροτιτς ο οποίός μετρούσε έως εκείνο το σημείο 12 πόντους. Τα σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα «έπεφταν» βροχή από τους παίκτες του Γιασικεβίτσιους και κάπως έτσι εκτόξευσαν τον δείκτη του σκορ στους +17 πόντους (31-48).

Ο μεγαλύτερος δείκτης ήταν το +18 (40-58) ένα λεπτό πριν από το τέλος του γ' δεκαλέπτου (45-60). Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «μπλαουγκράνα» έκλεισαν το 3ο δεκάλεπτο έχοντας 13/27 τρίποντα! Η Μονακό πλησίασε στους 10 πόντους (51-61 στο 33') βάζοντας πίεση στους φιλοξενούμενους οι οποίοι έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Ένα τρίποντο του Κάλινιτς έφερε εκ νέου την Μπαρτσελόνα στο +13 (53-66 στο 35') Οι παίκτες της Μονακό έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πλησιάσουν στο σκορ και από τη στιγμή που δεν τα κατάφεραν, η διαφορά παρέμενε σε ασφαλή (και διψήφια) επίπεδα έως και τα τελευταία λεπτά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η ευστοχία της Μπαρτσελόνα στα τρίποντα ήταν εκείνη που έκανε την διαφορά στο ματς, βάζοντας και τις βάσεις για τη νίκη μέσα στο Πριγκιπάτο. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η άμυνα πάνω στον Μάικ Τζέιμς στο πρώτο ημίχρονο ο οποίος είχε 1/8 εντός παιδιάς όπως επίσης και η μηδαμινή προσφορά του Οκόμπο (1/7 σουτ) ελλείψει και του τραυματία, Τζόρνταν Λόιντ.

MVP: Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν ο καλύτερος του παρκέ έχοντας 15 πόντους με 2/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 2/3 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 ασιστ και κανένα λάθος.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Βέσελι και Χίγκινς ήταν ουσιαστικοί στην επίθεση, ενώ ο Λαπροβίτολα κάλυψε τις λίγες του προσπάθειες με τις 8 ασίστ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Έλι Οκόμπο δεν βοήθησε καθόλου την Μονακό έχοντας 1/7 σουτ σε 32 λεπτά.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι λίγες βολές στο ματς, ειδικά από τη στιγμή που οδηγήθηκε σε μεγάλες επιθέσεις, όπως επίσης ότι η Μπαρτσελόνα μοίρασε το σκοράρισμά της.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το κακό ποσοστό της Μονακό στα τρίποντα με 27%, η χαμηλή της δημιουργία με 10 ασίστ οπως φυσικά και το εξαιρετικό 45% της Μπαρτσελόνα έξω από τα 6.75 μέτρα για εκτός έδρας ματς με 14 εύστοχα τρίποντα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε καλά διαβασμένη, ήξερε ότι έπρεπε να περιορίσει τους Τζέιμς και Οκόμπο και από τη στιγμή που βρήκε καλά σουτ από την περιφέρεια έφτασε σε μια άνετη (σχετικά) νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-16, 29-34, 45-60, 63-69.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.