Φοβερός Λι: Pick n' roll και 21 πόντοι στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να πάρει ασίστ

Φοβερός Λι: Pick n' roll και 21 πόντοι στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να πάρει ασίστ

Νίκος Καρφής
Φοβερός Λι: Pick n' roll και 21 πόντοι στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να πάρει ασίστ
O Πάρις Λι... σεληνιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο (21 πόντοι) κόντρα στην Αρμάνι και το Gazzetta με τη βοήθεια του Instat στέκεται στον πολύτιμο Αμερικανό που έπαιξε και για τον Γουόλτερς.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα κόντρα στην Αρμάνι και ενώ βρέθηκε στα... σχοινιά, κατάφερε να οδηγήσει το ματς στην παράταση και τελικά εκεί να πανηγυρίσει την τέταρτη σερί νίκη του στη Euroleague, που του επιτρέπει να κάνει όνειρα οχτάδας.

Οι... πράσινοι είχαν σε τρομερή βραδιά τόσο τον Ντουέιν Μπέικον, όσο και τον Πάρις Λι. Ο Μπέικον είχε 31 πόντους, 7/9 βολές, 9/12 δίποντα, 2/8 τρίποντα ενώ είχε ακόμη 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 28 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης στα 37:23 που έμεινε στο παρκέ.

Ο Λι ήταν συγκλονιστικός στο δεύτερο ημίχρονο σημειώνοντας 21 από τους 22 πόντους έχοντας 3/7 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 10/11 βολές, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 2 ριμπάουντ και 2 λάθη σε 38:56.

Το Gazzetta με τη βοήθεια του Instat στέκεται στο ρεσιτάλ που έδωσε ο Λι στο δεύτερο ημίχρονο, πραγματοποιώντας την κορυφαία εμφάνιση του με τη φανέλα του τριφυλλιού.

Χτύπησε την Αρμάνι στο δεύτερο ημίχρονο και τράβηξε... 21

gh

Ο Πάρις Λι έδειξε πως δεν επηρεάζεται από ένα κακό ξεκίνημα. Απέναντι στη Βίρτους ήταν άστοχος στο πρώτο ημίχρονο και το τελείωσε μόλις με ένα πόντο, έχοντας 0/4 τρίποντα και 0/2 δίποντα. Με τέτοιον Λι δεν θα μπορούσε να έχει τύχη στο ματς ο Παναθηναϊκός. Όμως στο δεύτερο ημίχρονο ο Αμερικανός γκαρντ έπαιξε και για τον Νέιτ Γουόλτερς που έλειπε και παρουσιάστηκε... μεταμορφωμένος. Πέτυχε 21 πόντους και μαζί με τον Μπέικον οδήγησαν το... τριφύλλι σε μια σπουδαία ανατροπή και νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ.

Τα pick n' roll με Παπαγιάννη και Γκουντάιτις... εκτέλεσαν την Αρμάνι

Τα pick n' roll handler του Λι στο δεύτερο ημίχρονο

φγ

Ο Λι πήρε αρκετούς από τους πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο χάρη στις συνεργασίες του και τα pick n' roll που έβγαλε με τον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Γκουντάιτις όπως θα δείτε και στο παραπάνω γράφημα του Instat. Ο γκαρντ του τριφυλλιού επέλεγε να τελειώσει μόνος του τις φάσεις μετά το screen που δεχόταν ψηλά από τους ψηλούς του Παναθηναϊκού. Κέρδιζε χρόνο, πλησίασε τον καλάθι, έχοντας ανοιχτό διάδρομο και τελείωνε τη φάση με floater είτε με lay-up. Συνολικά πήρε 9 πόντους από αυτές τις συνεργασίες και ξεκλείδωσε την άμυνα της Αρμάνι που έπρεπε να προσέχει κατά κύριο λόγο τον Μπέικον που ήταν ασταμάτητος.

Ο γκαρντ του τριφυλλιού δημιούργησε μεγάλη φθορά στους παίκτες της Αρμάνι, αφού τους φόρτωσε φάουλ και τους έκανε να χάσουν τον ύπνο τους, όντας ένα... μαμούνι τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να δει τον Λι να μετρά 10/11 βολές και έτσι η άμυνα των Ιταλών ποτέ δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και να σταματήσει τον Παναθηναϊκό. Μία ο Λι, μία ο Μπέικον, έβρισκαν πάντα τον τρόπο να την πληγώσουν.

Screen στην κορυφή και αριστερός διάδρομος

Ο τρόπος που έπαιρνε τα pick n' roll ο Λι

γη

Όπως θα δείτε και από το παραπάνω γράφημα, οι ψηλοί του Παναθηναϊκού έβγαιναν πολύ συχνά έξω για να δώσουν το screen στον Πάρις Λι. Συγκεκριμένα οι Παπαγιάννης, Γκουντάιτις και Γουίλιαμς έπαιξαν σε 11 περιπτώσεις το pick n' roll με τον Καμερουνέζο για να τον ελευθερώσουν και να του δώσουν χώρο και χρόνο να κάνει τα δικά του.

Όλα τα screen σχεδόν δόθηκαν στην κορυφή του τριπόντου. Ούτε στην αριστερή πλευρά, ούτε στη δεξιά. Μόνο στην κορυφή. Εκεί ο Πάρις έδειξε μια λατρεία για τον αριστερό διάδρομο. Εννιά φορές από τις 11 επέλεξε να φύγει από τα αριστερά στο screen για να τελειώσει τη φάση του και να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο. Δεν ήταν τίποτα τυχαίο. Μόνο σε μία περίπτωση στήθηκε ένα screen στα δεξιά, με τον Λι να επιλέγει να φύγει και πάλι από τον αριστερό διάδρομο.

O Λι σκόραρε όλες τους πόντους του χωρίς να πάρει ασίστ

Ακόμα ένα ενδιαφέρον στοιχείο που προκύπτει από την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Αρμάνι και τη νίκη των... πράσινων, είναι ότι ο Λι έφτιαξε όλες τις φάσεις για τον εαυτό του και βρήκε τον τρόπο να σκοράρει. Ο Λι σκόραρε 22 πόντους στο ματς και 21 στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς να πάρει ούτε μία ασίστ από τους συμπαίκτες του. Μπορεί να βοηθήθηκε από τα screen των ψηλών του Παναθηναϊκού, αλλά στη συνέχεια ο ίδιος δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για να τελειώσει τις φάσεις. Δεν είναι λίγο πράγμα οι 22 πόντοι σε ένα ματς χωρίς να πάρεις ούτε μία ασίστ από τους συμπαίκτες σου.

Ο Λι το πήρε προσωπικά, έκρυψε σε μεγάλο βαθμό το τεράστιο κενό του κουμανταδόρου, Νέιτ Γουόλτερς και έδειξε τα δυνατά του στοιχεία στον Ράντονιτς. Ο Πάρις πατά πολύ καλύτερα στα πόδια του στα τελευταία ματς σε σχέση με το πρώτο του διάστημα στον Παναθηναϊκό που σε ορισμένες περιπτώσεις ψαχνόταν στην επίθεση της ομάδας του. Νιώθει καλά, δεν φοβάται να βγει μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις όπως με την Αρμάνι και ο Παναθηναϊκός στο πρόσωπο του βρίσκει ένα... σκυλί του πολέμου σε άμυνα και επίθεση.

@Photo credits: INTIME