Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν 105-97: Ακόμα... σκοράρει

Γιώργος Κούβαρης
Ρεάλ Μαδρίτης - Παρτίζαν 105-97: Ακόμα... σκοράρει
Μόλις η Ρεάλ Μαδρίτης συνήλθε από το μυθικό δεκάλεπτο της Παρτίζαν, μπόρεσε να γυρίσει το ματς και να φτάσει στην τελική επικράτηση με 105-97. Πέντε διψήφιοι για την «βασίλισσα», πρώτος σκόρερ ο Σέρχιο Γιουλ (20π., 4/7τρ.)

Τι κι αν η Παρτίζαν δεν σταμάτησε να «πυροβολεί» από την περιφέρεια έχοντας 17/35 τρίποντα.

Τι κι αν είχε πετύχει 40 πόντους στην 1η περίοδο. Η Ρεάλ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Ειδικά μέσα στην Μαδρίτη.

Από τη στιγμή που περιόρισε τους παίκτες του Ομπράντοβιτς σε μόλις 11 πόντους στο 2ο δεκάλεπτο, μπόρεσε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να φτάσει στο 7-3 ρεκόρ ύστερα από 10 ματς.

Ο Σέρχιο Γιουλ με 20 πόντους και 4/7 τρίποντα θυμήθηκε τον παλιό, καλό του, εαυτό, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες της Ρεάλ ήταν διψήφιοι και πιο συγκεκριμένα οι Ταβάρες (17π.), Χεζόνια (15π.), Ντεκ (15π.) και Μούσα (14π.)

Το ματς

Με... καπνισμένες κάννες έμοιαζε το πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα στο «WiZink Center» της Μαδρίτης. Οι επιθέσεις (ή αν προτιμάτε οι ανύπαρκτες άμυνες) είχαν την τιμητική τους! Η μεν Ρεάλ απειλούσε μέσα από τη γραμμή των 6.75 μέτρων, η δε Παρτίζαν έβλεπε το αντίπαλο καλάθι με... βαρέλι. Στο πεντάλεπτο το σκορ ήταν ήδη στο 16-16 ενώ όσο περνούσε η ώρα άλλο τόσο η ευστοχία είχε την τιμητική της. Η Παρτίζαν ωστόσο κατάφερε να χτίσει ένα ελαφρύ προβάδισμα στο σκορ χάρη στην τρομερή ευστοχία της (28-32 στο 8') ενώ έκλεισε την πρώτη περίοδο στο +8 με το εντυπωσιακό 40-32! Κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν σκορ ημιχρόνου, αλλά ήταν σκορ μόλις του πρώτου δεκαλέπτου! Νάναλι και Άντζουσιτς ήταν οι κύριοι υπεύθυνοι για το επιθετικό κρεσέντο των Σέρβων, στο οποίο ωστόσο μπήκε... απότομο φρένο στην 2η περίοδο.

Εκεί που πετούσαν... βότσαλα στον ωκεανό, έβρισκαν με μεγάλη δυσκολία τον δρόμο για το καλάθι της Ρεάλ. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν κατακόρυφα την ένταση στην άμυνα και δεν άφηναν τους παίκτες του Ζελικο Ομπράντοβιτς ούτε και... σουτ να κάνουν. Αποτέλεσμα; Να έχουν μόλις δύο πόντους (!!) στο πεντάλεπτο της β' περιόδου και 11 πόντους στο σύνολο! Οι γηπεδούχοι είχαν γυρίσει το ματς (54-51 το ημίχρονο) ενώ είχαν προηγηθεί και με +8 πόντους (50-42) έχοντας πραγματοποιήσει επιμέρους 18-2! Γιουλ (12π.), Ταβάρες (10π.) και Χεζόνια (10π.) ήταν εκείνοι που οδηγούσαν την ομάδα τους στο σκοράρισμα, ενώ ο Νάναλι είχε σιγήσει στο δεύτερο δεκάλεπτο μένοντας στο «μηδέν».

Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων το μομέντουμ είχε αλλάξει για τα καλά! Η Ρεάλ είχε πάρει τα ηνία του αγώνα και έχοντας τον Σέρχιο Γιουλ σε εξαιρετικό βράδυ μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα στο σκορ (59-52 στο 22' και 68-60 στο 25'). Παρά την αντίδραση που έδειχνε η Παρτίζαν μειώνοντας και στη μία κατοχή (72-69 στο 27'), η Ρεάλ έφτασε και στο +12 (86-74) με τη λήξη της 3ης περιόδου. Αυτό ήταν. Έκτοτε δεν έδωσε ξανά το δικαίωμα στην σερβική ομάδα να επιστρέψει στο ματς. Η επίθεση έγινε... ισπανική υπόθεση από εκείνο το σημείο και μετά, με τον δείκτη του σκορ να φτάνει και στο +15 (95-80) στο 32'. Όσες προσπάθειες και αν έκαναν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς ήταν πολύ αργά για το τελικό comeback.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Από τη στιγμή που συνήλθε από το «σοκ» της 1ης περιόδου και τους 40 πόντους παθητικό, κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα της. Οι 40 πόντοι έγιναν μόλις 11 στο β' δεκάλεπτο, ενώ είχε πολύ υψηλό ποσοστό στα δίποντα με το οποίο αντιστάθμισε τα πολλά τρίποντα της Παρτίζαν.

MVP: Από τη μία υπήρχε ο Γιουλ ο οποίος ήταν σαν το... παλιό, καλό κρασί (20π., 4/7) και από την άλλη η σταθερή αξία του Ταβάρες (17π., 8ριμπ.).

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: ΧΕζόνια (15π., 3/5τρ.), Μούσα (14π., 2/4τρ.) και Ντεκ (15π., 7/8δίπ.) έκαναν εξαιρετικη δουλειά.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ιωάννης Παπαπέτρου δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ μένοντας στο «μηδέν» με 0/4 εντός παιδιάς.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι 40 πόντοι που είχε η Παρτίζαν στο πρώτο δεκάλεπτο, αποτελεί από... μόνο του ένα ιδιαίτερο γεγονός!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα τρίποντα της Παρτίζαν (17/35) όπως επίσης και τα δίποντα της Ρεάλ (24/37).

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Παρτίζαν δεν μπόρεσε να εξαργυρώσει το εκπληκτικό της δεκάλεπτο. Και από τη στιγμή που δεν τα κατάφερε ήταν ζήτημα χρόνου η Ρεάλ να επιστρέψει στο παιχνίδι.

Τα δεκάλεπτα: 32-40, 54-51, 86-74, 105-97

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.