Μπάγερν - Ολυμπιακός 71-82: «Προσκύνησε» και το Μόναχο (vid)

Ο Ολυμπιακός μετά από Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Βιτόρια, πέρασε και από το Μόναχο επικρατώντας της Μπάγερν με 71-82 και παρέμεινε αήττητος μακριά από το ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός νίκησε την Μπάγερν στο Μόναχο με 71-82 και έκανε το 4/4 μακριά από το γήπεδό του παραμένοντας στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν αρκετά καλό μπάσκετ, όμως στο τέλος χρειάστηκε ψυχραιμία και άμυνα κι απέφυγαν τα μπλεξίματα.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε απόλυτα συγκεντρωμένος και η άριστη κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση βοήθησε τους Βεζένκοβ, Κάνααν να σκοράρουν με ευκολία και να βάλουν μπροστά την ομάδα τους με 6-16 (5'). Η άμυνα των «ερυθρόλευκων» δεν χάριζε το παραμικρό στους γηπεδούχους οι οποίοι δυσκολευόντουσαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι και η διαφορά αυξήθηκε κι άλλο με 5 διαδοχικούς πόντους του Γουόκαπ (6-23, 7').

Οι παίκτες που έφερε ο Μπαρτζώκας από τον πάγκο διατήρησαν τον ρυθμό που είχαν δώσει οι συμπαίκτες τους. Μοναδική πηγή κινδύνου για την Μπάγερν ήταν ο Γιάραμαζ, όμως ο πλουραλισμός είναι πάντα καλύτερος κι έτσι με Σλούκα, Πίτερς και ΜακΚίσικ παρέμενε η διαφορά σε ασφαλές επίπεδο (22-38, 16'). Η Μπάγερν πάντως εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις τραγικές αποφάσεις των Πειραιωτών στην επίθεση και με διαδοχικά τρίποντα και επιθετικά ριμπάουντ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας μειώσει αρκετά (34-40).

Στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου άνηκαν στους ψηλούς των ομάδων με τους Γκιλέσμπι και Φαλ να τις κουβαλάνε στο σκορ και τον Ολυμπιακό να έχει προβάδισμα 9 πόντων (40-49, 25'). Κάθε προσπάθεια αντίδρασης των γηπεδούχων στο επόμενο τρίλεπτο, «πνίγηκε» από τον Βεζένκοβ ο οποίος σκόραρε με κάθε τρόπο κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ (44-59, 28'). Ο Ομπστ με 2/2 τρίποντα πρόσφερε βοήθεια στην Μπάγερν, αλλά ο Παπανικολάου με 5 σερί δικούς του πόντους επανέφερε την.. τάξη (54-67, 30').

Η τελευταία περίοδος ήθελε διαχείριση γιατί ήταν δεδομένο πως η Μπάγερν θα προσπαθούσε μία τελευταία φορά να επιστρέψει στην διεκδίκηση της νίκης. Οι γηπεδούχοι μείωσαν γρήγορα σε 60-69 (33'). Και δεν έμειναν εκεί... Ο Ολυμπιακός έχοντας σκοράρει μόλις δύο πόντους για σημαντικό διάστημα του τελευταίου δεκαλέπτου είδε τον αντίπαλο να πλησιάζει επικίνδυνα (65-69, 36'). Έστω και με δύσκολο τρόπο, Γουόκαπ. Λαρεντζάκης και Φαλ έμειναν ψύχραιμοι και το σκορ έγινε 65-74 (38'). Παρά το τρίποντο του Χάντερ, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν ήρεμοι, βρήκαν κρίσιμα επιθετικά ριμπάουντ και έφυγαν με τη νίκη από το Μόναχο.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Με το σκορ στο 65-69, ο Φαλ έκοψε το τρίποντο του Γουίνστον και εν συνεχεία ο Αμερικανός γκαρντ έκανε φάουλ στον Λαρεντζάκη σε προσπάθεια για τρίποντο. Στα τελευταία δευτερόλεπτα με τη διαφορά στους 5 πόντους, ο Ολυμπιακός βρήκε τρία διαδοχικά επιθετικά ριμπάουντ και πόντους από τον Βεζένκοβ.

O MVP: Ο Σάσα Βεζένκοβ σε 30 λεπτά είχε 20 πόντους (2/2διπ., 2/5τριπ., 10/10βολ.), 13 ριμπάουντ, 4 ασίστ κι ένα κλέψιμο.

Ο Μουσταφά Φαλ ολοκλήρωσε με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 λάθη.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ρούμπιτ και Γκιφάι έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό και σκόραραν από 2 πόντους έκαστος.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Εξαιρετική δουλειά από τον Γουόκαπ (9π., 3ρ., 7ασ., 6 κλ., 1λ.) και τον Σλούκα (14π., 2ριμπ., 3ασ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι παίκτες του Μπαρτζώκα έδωσαν 23 ασίστ για 10 λάθη και είχαν 21/22 βολές με τον Φαλ να έχει την μοναδική άστοχη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλό μπάσκετ στα πιο κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης, στην αρχή και στο τέλος της δηλαδή. Στην επίθεση όποτε κυκλοφορούσε την μπάλα καλά δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα, όταν όμως πήγαινε σε πιο ατομικό τρόπο επίθεσης είχε προβλήματα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-27, 34-40, 54-67, 71-82

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.